Kiniečių numerologija

Kiniečių numerologija  ir jos vakarietiškoji sesė- kas tarp jų bendro? Kinietieskos skaiciu reiksmes

Numerologija tai  iš tikrųjų sena kinų kultūrinio palikimo dalis. Kinai  yra labai prietaringi, todėl skaičiams, namų numeriams bei  rimtoms gyvenimo datoms skiria daug dėmesio. Tačiau skirtingai nei vakariečiai,  skaičiams jie suteikia visiškai skirtingas reikšmes. Taip yra todėl, kad kinų supratimu skaičiaus reikšmė siejama su panašiai skambančiu kinų kalbos žodžiu. Taigi, jeigu garsiai ištartas skaičiaus pavadinimas skamba panašiai kaip žodis turtas, – jis yra laikomas ypač laimingu. Jeigu garsiai ištartas skaičiaus pavadinimas skamba panašiai į nesėkmę reiškiantį žodį, – šis skaičius yra laikomas nelaimingu. Vakarų numerologai kiekvieną skaičių apibūdina kaip tam tikrą psichologinę nuostatą ar simbolį, todėl skaičių deriniai yra vertinami pagal tai, kokius psichologinius simbolius jie išreiškia.  Pabandykime sulyginti kaip skaičius vertina kinų ir vakarų numerologai.

1- Vienetas

Kinija :
Kai kurie kinų dialektai žodį ,, garbė“ ir ,, vienetas“ supranta vienodai. Tačiau kinams vienetas reiškia ne tik garbę. Plačiąja prasme tai gali reikšti vienatvę ir izoliaciją. Skaičius 1 yra vandens stichijos skaičius. Tai vienintelis skaičius siejamas su šia galinga stichija. Vanduo sugeba prasiveržti pro visas kliūtis ir sutekėti į nieko nebijantį vandenyną. Taigi vientas gali būti suprantamas ir kaip ,, lyderystė“. Šis skaitmuo verčia jus būti sąmoningais. Tai pradžių pradžios skaičius. Iš vieneto gimsta kiti skaičiai. Ne veltui sena kinų patarlė sako:  „Vienas gimdo du“.  Vienetas Kinijoje  yra  priskiriamas Žiurkės Zodiako ženklui ir neretai laikomas vyriškumo simboliu arba Jan.

Vakarai
Vienetukams būdingas veržlumas ir laimėjimai. Vienetai veržiasi priekin, yra stiprūs ir apdovanoti stipria vyriška Jan energija. Jie turi didelį augimo potencialą, yra energingi, drąsūs ir kupini iniciatyvos.Vienetukas neša sėkmę darbe.  Vienetukai gali būti ūmūs, nekantrūs. Jie gali lengvai įsivelti į konfliktą ir nevengia ginčų.

2-Dvejetas

Kinija
Kinų kalboje žodis ,, du“ skamba kaip ,, tikrai ir paprasta“. Dvejetą kinai laiko laimingu skaičiumi. Tai atsipindi ir kinų patarlė ,, geri dalykai visada būna poroje“. Dvejetas yra simetrijos ir atkaklumo simbolis. Kinai jį sieja su Žemės elementu, todėl jis yra pastovus ir tikslingas. Šis skaičius atspindi moteriškąjį pradą . Tai energijos ir pusiausvyros skaičius. Tuo pačiu metu vienas dvejetukas gali būti ir silpnas, nes jį galima padalinti į du vienetus, tai yra jį galima skaidyti. Kinų zodiakas šį skaičių priskiria Jaučiui. Feng Šui sistema priskiria jį šiaurės ir rytų kryptims.

Vakarai
Dvejetas suprantamas kaip jautrios ir švelnios asmenybės skaičius. Dvejetukui būdingas supratingumas ir atlaidumas. Tai bendradarbiavimo, rūpinimosi, diplomatijos ir draugystės skaičius, atspindintis moteriškąją asmenybės pusę. Neigiamos devejetuko savybės- dvejetukai gali būti pernelyg susikaupę ties savo poreikiais, ypač drovūs ar tiesiog būti melodramų centre.

3- Trejetas

Kinai
Kinų kalboje žodis ,, trys“ skamba panašiai kaip ,, augimas arba gimimas“. Tai gyvybės ir gerovės skaičius. Kinai šį skaičių laiko laimingu ir priskiria Medžio stichijai. Medžio stichija skatina kūrybiškumą, gimimą,. saulės tekėjimą. Kinams šis skaičius yra šeimos simbolis. Tai yra pirmasis vieneto ir dvejeto sąjungos palikuonis. Būtent dėl to  trejetas yra gyvenimo, palikuoniųir gimdymo šventumo simbnolis. Jis taip pat  įkūnija šeimą. Kinų supratimu, visatoje yra didysis trejetas, kurį sudaro trys elementai – dangus, žmonija bei žemė.

Kinų numerologai mano, jog skaičius 3 taip pat yra kalbos dovanos ir supratimo skaičius. Tai skaičius, kuris parodo kelią iš tamsos į šviesą, iš nežinios į nušvitimą. Tai taktiškumo, tolerancijos, augimo ir gyvybės skaičius. Jis yra siejamas su Tigro ženklu bei  rytų ir  šiaurės rytų kryptims.

Vakarai
Vakarų numerologai 3 sieja su kūrybiškumu, džiaugsmu, sėkme, kūrybinės išraiškos galiomis. Tai optimistų, laimės numylėtinių ir saviraiškos skaičius. Neigiamos 3 savybės- jeigu trejetukams leisite pernelyg plačiai reikštis, jie išpuiks ir taps egoistais. Jie priklausomi nuo nuotaikų kaitos ir neretai yra stipriai išsiblaškę. Trejetukui reikalinga laikytis drausmės.

4- Ketvertas

Kinai
Ketvertas Kinijoje nuo seno nėra mėgstamas. Mat kinų kalboje žodis ,, keturi“ skamba panašiai kaip žodis ,, mirtis“. Būtent todėl kinams ketvertas reiškia nelaimes. Šio skaičiaus vengia beveik visi kiniečiai. Jis siejamas su Medžio stichija. Yra laikoma, jog ketvertas yra mirties ir atgimimo simbolis. Kadangi skaičius 13 numerologiškai gali būti suprastintas iki 4, tai šis skaičius taip pat laikomas nesėkmingu. Būtent todėl Kinijoje nėra 13 arba 4 numeriu pažymėtų aukštų.

Tuo pat metu šis skaičius gali reikšti globą, jėgos struktūras ir kolektyvą.Ketvertas yra  susijęs su pagrindiniais galios taškais, kuriuose yra įsikūrusios ypatingos būtybės: drakonas, vienragis, liūtas ir feniksas. Jie yra dvasiniai kosmoso tvarkos saugotojai, kurie palaiko pasaulio stabilumą. Taigi  šitaip ketvertas ir simbolizuoja saugumą.

Vakarai
Vakarų numerolgijoje ketvertas yra darbo, stabilumo ir saugumo simbolis. Jis nepalieka vietos jokiems nukrypimams ir atspindi tvarką. Tai praktiškumo, patikimumo ir tikslingumo simbolis. Neigiamos ketertukų savybės –  stabarumas, irzlumas, užsispyrimas.

5- Penketas

Kinai
Kinų numerologai šį skaičių vertina dvejopai. Jis gali turėti tiek teigiamą tiek neigiamą reikšmę. Teigiama šio skaičiaus reikšmė- jis atspindi penkias gamtos stichijas, todėl atspindi teigiamą pusiausvyros pusę. Tačiau kai kuriuose kinų kalbos dialektuose skaičius penki skamba kaip ,,ne“. Todėl šis skaičius gali turėti ir neigiamą reikšmę. Tam, kad neutralizuotumėte šią neigiamą skaičiaus reikšmę, jį reikia derinti su kitu neigiamą reikšmę turinčiu skaičiumi. Pavyzdžio ,, ne ir mirtis“. Tai yra 5 ir 4. Taip iš neigiamos prasmės, 5 įgis teigiamą prasmę. Penketuką kinai sieja su Žemės elementu, kuris garantuoja stabilumą nes padeda išlaikyti pusiausvyrą.

Teigiama penketuko reikšmė kinams suprantama kaip 2 elementų-  2  (In) ir 3  (Jang) sąjunga. TAbu šie skaičiai yra sėkmingi, todėl jų suma tik sustiprina abiejų sėkmingų skaičių galias.  Kinai laiko, jog visatą sudaro 5 elementai arba stichijos-  medis, ugnis, žemė, metalas ir vanduo. Maistą žmonėms duoda  5 grūdai- sojos, kviečiai, ryžiai, soros, kanapės. Žmogui yra suteikiami 5 palaiminimai- turto, laimės, ilgaamžiškumo, sėkmės ir klestėjimo. Taigi, jeigu gyvenate penketuko ritmu, jus lydės  Aukščiausiojo palaiminimas ir sėkmė. Peneketas yra priskiriamas Drakono ženklui ir atstovauja rytų bei pietryčių kryptims.

Vakarai
Vakariečiai taip pat mėgsta penketuką ir laiko jį energijos, žvalumo, socialinės srities ir prisitaikymo simboliu. Teigiamos penketukų savybės- jie lengvai prisitaiko, mėgsta nuotykius ir laisvę bei įvairovę. Neigiamos savybės – penektukai gali būti išsiblaškę ir nesugebėti susikaupti, neretai vengia atsakomybės, gali pasiduoti pagundoms, blogiems įpročiams ir netesėti savo žodžio. Jie neatsparūs priklausomybėms.

6- Šešetas

Kinai
Kinų kalboje žodis ,, šeši“ skamba kaip ,, turtas, pelnas arba sklandus, lygus“. Šešetas siejamas su lengvai įgyjamu turtu. Todėl kinai nesupranta vakariečių  siaubo išvydus tris šešetukus. Tai ką vakariečiai laiko nelabojo skaičiumi, kinai supranta kaip trigubos sėkmės ženklą. Todėl skaičius 666 Rytuose dažniausiai vertinamas labai palankiai. Šešetuką kinai sieja su Metalo stichija, todėl jis siejamas su pinigais. Tačiau šešetukas nėra toks ir nekaltas. Metalo stichija taip pat yra teistumo simbolis.

Plačiąja prasme yra laikoma, jog šešetas globoja verslą. Tai skaičius, kuris siejamas su kosmoso švytėjimu. Tai taip pat ilgaamžiškumo ir dangaus galių simbolis. Kodėl? Žmogus apdovanotas penkiais tikrais  fiziologiniais pojūčiais, o šeštasis jam yra duodamas kaip nuojauta. Todėl būtent šešetukas ir yra tas mistinis skaitmuo, kuris turi ezoterinių galių ir siejamas su Dangumi ir Laiku. Kinijos para  yra skirstoma į šešias dalis. Todėl šis skaičius simbolizuoja gyvenimo paslaptis, dangaus galią, atsakomybę, sklandumą, lygumą  ir gebėjimą pajusti bei sureaguoti. Šešetukas yra laimingas skaičius, siejamas su Gyvatės ženklu ir verslu.

Vakarai
Vakarų numerologai šešetuką sieja su pagalba, palaikymu ir pasiaukojimu. Tai pats harmoningiausias iš visų skaičių. Šešetukai yra globėjai, kurie ir ima ir duoda. Jie romantiški, atjautūs ir namisėdos. Neigiamos šešetukų savybės- jie gali būti šykštūs, godūs ir nepastovūs. Neretai juos vargina pernelyg didelis nepelnytos kaltės jausmas.

7- Septynetas

Kinai
Septynetukus kinai mėgsta. Šioje kalboje žodis ,, septyni“ skamba panašiai kaip žodžiai reiškiantys bendrumą ir jungtis. Septynetukas yra laikomas Metalo stichijos skaičiumi. Manoma, jog jis yra gerovės, draugystės ir visuomeninių ryšių simbolis. Septynetukas taip pat yra proto ir ciklo pabaigos simbolis. Taip laikoma ne veltui, juk kinai metus iki šiol skaičiuoja pagal Mėnulio kalendorių.  O kiekviena Mėnulio fazė trunka lygiai 7 dienas. Keturios Mėnulio savaitės suformuoja užbaigtą ciklą. Tradiciškai daugelis  Kinijoje  švenčiamų švenčių ir festivalių vyksta septintą dieną. Manoma, jog būtent septintoji diena yra tinkamiausia siekiantiems įamžinti ar įgyvendinti svarbius įvykius. Kinų numerologai mano, jog skaičius 7 apjungia  4 ketvertą – Žemės simbolį ir 3  trejeta – DangiškąjĄ sferą. . Kitas aiškinimas – 7 sujungia gamtą ir laiką. Šis skaičius taip pat reiškia protą, sąmonę ir mintis. Septynetas yra priskiriamas Arklio ženklui.

Vakarai
Vakarų numerologams septynetukas simbolizuoja įžvalgą ir tiesos paieškas. Tai ieškojimų, tyrinėjimų ir paslėptų tiesių aiškinimo simbolis. Neigiamos septynetuko savybės- septynetukai mėgsta atsiriboti nuo pasaulio triukšmo ir pasinerti į vienatvę, kas yra visiškai nesuprantama kinams, kurie šį skaičių laiko bendravimo ir bendrumo simboliu.

8 – Aštuonetas

Kinai
Aštuonetukas yra vienas iš labiausiai mėgiamų skaičių kinų šeimose. Taip yra todėl, kad žodis ,, aštuoni“ kinų kalboje skamba taip pat kaip žodis ,, turtas ir gerovė“. Tai skaičius, kurį kinai stengiasi įtraukti į visas savo gyvenimo sritis – adresus, vestuvių datas, telefonų numerius, pinigines dovanas. Kinai laiko, jog aštuonetas yra Žemės stichijos skaičius, kuris suteikia jums stabilumo bei pasitikėjimo ir padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų. Ypač jeigu šie tikslai yra susiję su pinigais ir sėkmės paieškomis.  Ašuonetukas taip pat yra dvasinio tobulėjimo skaitmuo. Šis skačius nėra paprastas. Jis yra sudarytas iš kelių skaitmenų, todėl taip pat yra ir pusiausvyros simbolis. Kinų legenda teigia, jog pirmieji Žemės gyventojai buvę 8 nemirtingieji, todėl šis skaučius taip pat yra nušvitimo, nemirtingumo bei antgamtinių jėgų simbolis. Jis reiškia dvasinį tobulėjimą ir padeda pasiekti bet kokius tikslus.  Šį skaičių kinai apibūdina fraze  – „Viskas įmanoma“.

Vakarai
Ašuonetuką vakarų numerologai vertina panašiai kaip ir kiniečiai. Tačiau finansinę sėkmę vakariečiams aštuonetukas atneš tik tuomet, jeigu jis pirmiausia bus pats dosnus. Aštuonetukai yra tvirti, energingi, stiprūs ir verti pagarbos. Neigiamos aštuonetukų savybės – jie gali tapti labai nesąžiningais, agresyviais ir godžiais. Tai vienas iš labiausiai Karmos dėsnių veikiamų skaičių.

9- Devynetas

Kinai
Kinai mėgsta šį skaičių. Kinų kalboje žodis ,, devyni“ skamba panašiai kaip žodis ,, ilgaamžis“. Būtent dėl to devynetuką kinai supranta kaip ilgo gyvenimo simbolį. Šis skaičius taip pat tradiciškai buvo siejamas su Kinijos imperatoriumi. Tai vienintelis skaičius, kuris yra Ugnies stichijos simbolis. Jis yra laikomas tiesos ir paskatinimo simboliu. Kiekvieną pirminį ir nedalomą skaičių Kinijos numerologai sieja su vis sudėtingesnėmis kosminėmis užduotimis bei žiniomis. Ant aukščiausios pakopos kinų visuomenėje stovėjo imperatorius, todėl ant jo drabužių būdavo vaizduojami devyni drakonai. Devynetas reiškia ilgaamžiškumą, laimę ir jos palydovę sėkmę. Šis skaičius reiškia pakilimą į filosofinį bei  dvasinį lygmenis. Devynetas yra priskiriamas Beždžionės ženklui ir atstovauja vakarų bei pietvakarių kryptis.

Vakarai
Vakarų numerologai mano, jog devynetas yra sudėtingiausias iš visų skaičių. Tai mąstytojų, idealistų, ir humanistų skaičius. Devynetukai siejami su atlaidumu bei pačiomis žmogiškiausiomis savybėmis. Neigiamos devynetukų savybės – šio skaičiaus valdomi žmonės gali būti labai arogantiški, atitrūkę nuo pasaulio arba pernelyg romantiški.

Nulis

Kinai
Kinai nulį supranta kaip begalybę, kuri gali reikšti ir viską arba visiškai nieko. Tai skaičius, kuris žymi tuštumą ir begalines galimybes vienu metu. Kadangi nulis yra apvalus,- jis reikia beribę erdvę, pradžią bei amžinybę. Tai tarsi erdvė, kurioje dar visiškai nieko nėra. Galima laikyti, jog tai yra dieviškumo simbolis.

Vakarai
Klasikinėje vakarietiškoje numerologijoje šis skaičius neegzistuoja.

Kokie skaičiai yra laimingiausi kinų numerologijoje?

Laimingiausiais skaitmenimis Kinijoje yra  laikomi šie skaičiai –  šešetas, aštuonetas ir devynetas. Todėl kinai stengiasi automobilius, namo numerius ir banko sąskaitas turėti būtent su šiais numeriais. Ypač jeigu šie skaičiai kartojasi ne vieną kartą.

Kokių skaičių kinai vengia ?

Kinai nemėgsta ketverto ir su juo susijusio skaičiaus 13. Jie taip pat vengia 14 ir 24. Taigi, jeigu sumanėte pirkti nekilnojamąjį turtą, pažymėtą šiais numeriais – greičiausiai jį įsigysite su labai didele nuolaida.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *