Agatas

Agatas – pusiau brangus akmuo Agato akmuo

Iš kur kilo agato pavadinimas?

Manoma, jog agato pavadinimas kilo nuo jo radimvietės. Šis akmuos senovėje buvo randamas prie Agato upės Sicilijoj (Italijos teritorijoje).

Kam tiks agatas?

Agatas suteiks pusiausvyros ir stabilumo jausmą. Jis skatina klestėjimą ir pritraukia meilę.

Kokiam Zodiako ženklui tiks agatas?

Agato akmuo yra  siejamas su Merkurijaus planeta. Jis labiausiai tiks Jaučiams, Dvyniams, Vandeniams, Mergelėms, Ožiaragiams, Svarstyklėsžms  ir Skorpionams. Tačiau tai nėra toks akmuo, kurio negali nešioti kitų ženklų atstovai. Jis tinka ir kitiems. Agatas yra rugsėjo mėnesio akmuo.

Agato kristalo forma: agato kristalas yra trigonalinės formos

Akmens spalva: Agatų būna įvairių spalvų.

Agato radimvietės: agato galima rasti beveik visame pasaulyje. Daugiausia jo randama ten, kur yra  vulkaninių uolienų. Vokietijoje agatas kasamas jau nuo 16 amžiaus vidurio. Jo aptinkama Idar-Obersteine. Agato telkinių yra Urugvajuje, Brazilijoje, JAV, Meksikoje, Madagaskare, Indijoje, Kinijoje, Škotijoje bei Afrikoje.

Agato poveikis: Senovės Babilone, Bizantijoje, Persijoje bei kitose antikos kultūrose agatai buvo laikomi brangiaisiais akmenimis. Senovėje tikėta, jog agatai apsaugo nuo gyvatės ir skorpiono įgėlimo. Agatą nešiodavosi siekdami apsisaugoti nuo audrų, buvo tikima, jog šis akmuo netgi padaryti nematomu. Agatą dėdavo galvūgalyje norėdami apsisaugoti nuo naktinių košmarų ir blogų sapnų. Tikėta, jog agatas gali sustiprinti dantenas.

Tradiciškai yra laikoma, jog agatas yra labai stipriai saugantis akmuo. Nuo žilos senovės agatai naudoti kaip talismanai  ir kaip amuletai.  Tikima, jog agatas apsaugos nuo blogų reiškinių ir pavojų. Jis globos net esančius toli nuo namų. Tikima, jog jis ypač stipriai saugo vaikus. Agatą reikėtų nešioti keliautojams, ypač keliaujantiems lėktuvu ir laivu. Šis akmuo subalansuos  vyriškąjį ir  moteriškąjį asmenybės pradus. Jis padės atpažinti tiesą, bei teisingai suprasti ir įvertinti  aplinkybes.
Šis akmuo padės išsiaiškinti teisybę ir susitaikyti su skaudžiomis aplinkybėmis. Agatas yra puikus sužeistų širdžių gydytojas, padedantis nusiraminti. Jis naudingas sportininkams, nes didina ištvermę. Jį verta turėti varžybų metu. Agatas yra tiesos akmuo, jis skatina sąžiningumą. Jis padės sustiprinti  ryšius  su gamta ir suteiks jėgų, jeigu esate pervargę. Agatas padės nuvyti šalin baimes ir apsaugos nuo tykančių  pavojų. Agatas sustiprins jūsų intuiciją, pagerins atmintį bei gebėjimą susikaupti. Jis tinka dirbantiems analitinį darbą. Tikima, jog agatai padeda atrasti pamirštus ar giliai užslėptus talentus, skatina siekti tikslo. Nuo senovės šis akmuo yra  laikomas ilgo, laimingo ir turtingo gyvenimo simboliu.

Agatai padeda išvengti nemigos bei pritraukia malonius sapnus. Ilgiau nešiojant agato vėrinį, gerėja ryšiaia tarp sąnarių, kaulų, raumenų, taip pat ir koordinacija. Agatas tinka nėščiosioms. baltasis agatas rekomenduojamas  moterims, kurios abejoja savo žavesiu ir moteriškumu.

Žydrasis agatas
Puikia tinka ieškantiems ramybės. Jis slopina slopina pyktį ir ginčus namuose. Žydrasis agatas padės nugalėti pamokslavimo ir pastovių priekaištų sukeltas neigiamas emocijas. Jis tinka sergantiesiems gerklės infekcijomis. Jeigu šį akmenš laikysite miegamajame – sapnai bus ramūs ir geri. Labiausiai šis agatas tiks gimusiems po Vėžio ženklu . Jis taip apt tiks Agnėms.

Agatas Jaučio akis
Šį agata reikėtų nešioti siekiant apsisaugoti nuo nužiūrėjimo. Jis skatina nuojautą bei padeda išgyventi gyvybei pavojingomis aplinkybėmis. Jaučio akis taip pat skatina moteriškumo pasireiškimą. Jį gali nešioti norinčios pastoti moterys.

Gyvatės odos agatas, Nėriniuotasis agatas
Tiks išsekusiems ir išvargusiems. Ši agato atmaina tiks sportininkams ir sunkiai dirbantiems- jis stiprins ištvermę. Gyvatės odos agatas yra emocijas sugeriantis akmuo. Todėl jį valyti reikia dažnai.

Botsvanos agatas
Šis akmuo yra moterų akmuo. Jis tinka tinka dirbantiesiems prie vandens ar su augalais. Saugo nuo apsinuodijimų, dehidratacijos reiškinių, taip pat nuo  patinimų, edemų. Tiks jeigu vargina sutinusios kojos.

Samaninis agatas, Medžio agatas
Samanų agatą reikėtų turėti jeigu vargina emocinė sumaištis, jėgų išsekimas, nepasitikėjimas savimi. Šis agatas padės atgauti jėgas bei pasitikėjimą savimi. Nuvys šalin įtampą ir padės susivaldyti. Medžio agatai kitaip dar yra vadinami pinigų agatais, nes padeda pritraukti pinigus. Jie padės dirbantiems su žeme ir ūkininkaujantiems.

Ugninis agatas
Tiks pervargusiems, ypač tuomet, kai trūksta jėgų, žvalumo, pasitikėjimo savimi. Ši agato atmaina tiks visiems ugnies ženklams. Jis tina pardavėjams, nes padeda įtikinti ir parduoti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *