Tarptautinė Šeimos diena

Tarptautinė Šeimos diena Tarptautine seimos diena

Ši diena yra minima kasmet gegužės  mėnesio 15 – ąją dieną.  Tarptautinė šeimos diena  buvo pradėta minėt 1994 metais Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu.

Šeima užima vieną iš pagrindinių vietų, formuojančių žmogų kaip asmenybę. Būtent šeimoje mokomasi bendravimo, supratimo apie visuomenę ir savo vaidmenį joje. Šeimoje formuojamos moralinės vertybės ir padedami dorovės pagrindai. Šeimoje išmokstama pagrindinių elgesio normų ir suformuojama asmeninė savita pasaulėžiūra.

Būtent šeima yra pati pirmoji žmogaus ugdymo institucija, kurios įtaka žmogaus gyvenimui yra besąlygiška. Šeima yra institucija, kurioje vaiko socializacijos procesas vyksta kiekvieną minutę: per  pokalbius, situacijas, kasdieninius darbus, valgio ruošimą ir valgymą, šeimos bendravimą.  UNICEF atlikti tyrimai parodė, jog  Lietuvoje tėvai su vaikais beveik nebendrauja. Vidutiniškai bendravimui su savo vaikais per parą tėvai teskiria skiria tik 7 minutes, o patys lietuvių vaikai jaučiasi nelaimingiausi Europoje. Tik pradėdami suprasti kas tai yra šeima mes sugebėsime gyventi taip, kad šie skaičiai sumažėtų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *