Tarptautinė civilinės aviacijos diena

Tarptautinė civilinės aviacijos diena Tarptautine civilines aviacijos diena

Tarptautinė civilinės aviacijos diena  yra minima kasmet Gruodžio 7 dieną. Ši diena buvo pradėta minėti 1996 metais, kai Jungtinių Tautų Organizacija  Gruodžio 7 dieną paskelbė Tarptautine civilinės aviacijos diena. Šią dieną organizuoja Tarptautinė Civilinės Aviacijos Tarnyba (ICAO) prie Jungtinių Tautų organizacijos. Ji yra atsakinga už pasaulinės aviacijos saugumo standartus.   Tarptautinė civilinės aviacijos diena nėra valstybinė šventė.

ICAO buvo įkurta 1944 metų Gruodžio 7 dieną. Šios organizacijos tikslas buvo sukurti tarptautinius civilinės aviacijos bendradarbiavimo ir saugumo standartus. Tais pat metais buvo pasirašyta Tarptautinių Tranzitų Aptarnavimo sutartis beit Tarptautinio Oro Transporto sutartys. 1994 metais ICAO atšventė savo gyvavimo 50 metų jubiliejų. Ta proga  ir buvo pradėta minėti Tarptautinė Civilinės aviacijos diena.

ICAO bendradarbiauja ne tik su Jungtinėmis Tautomis. Ši organizacija dirba kartu su Pasauline Meteorologijos Tarnyba, Tarptautine Telekomunikjacijų Sąjunga, Tarptautine Pašto Sąjunga, Pasaulio Sveikatos Organizacija bei Tarptautinė Jūrine Organizacijomis.

Ši diena  yra skirta pasidžiaugti aviacijos laimėjimais.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *