Laiškų etiketas

Kaip mandagiai padėkoti arba Laiškų etiketas Laiškas

Per kiek laiko būtina atsakyti į elektroninį laišką?

Ar žinote, kodėl elektroninis laiškas vadinamas elektroniniu? Todėl, kad adresatas jį gauna per kelias minutes. Būtent todėl į elektroninius laiškus geriausia atsakyti per 24 valandas.

Kaip padėkoti?

Jeigu kas nors padarė jums dovaną arba nedidelę paslaugą, paprastai yra atsidėkojama išsiunčiant ranka rašytą padėkos atvirutę ar laiškutį. Jūsų padėka neprivalo būti kažkuo ypatinga, tačiau jūsų dėkingumas už padarytą darbą turi būti išreikštas aiškiai ir suprantamai. Jeigu nežinote, kokiais žodžiais išreikšti savo jausmus, pakaks ir sakinio „širdingai dėkoju už“…

Padėka paprastai išsiunčiama per dvi savaites nuo jums svarbaus įvykio.

Padėka biznio partneriams

Jeigu buvote pakviesti pokalbiui dėl darbo, padėkosatvirutę arba elektroninį padėkos laišką turite išsiųsti tuojau pat kai tik grįžote namo. Šiuo atveju mandagiau išsiųsti padėkos atvirutę, nes ji tiesiogiai primins pokalbio rengėjams apie įspūdžius, kuriuos jie patyrė bendraudami su jumis pokalbio metu. Tokia padėka darbdaviams primena, jog esate mandagus žmogus ir mokate bendrauti. Jeigu kas nors jums parašė rekomendaciją- neužmirškite atsidėkoti išsiųsdami mandagų padėkos laišką žmogui, kuris nepagailėjo savo laiko, kad galėtų jums padėti.

Elektroniniai sveikinimai

Elektroniniai sveikinimai paprastai siunčiami  gerai pažįstamiems žmonėms arba naujiems draugams. Jeigu adresatas pasirašinėja slapyvardžiu arba mergautine pavarde, – gerbdami jo pasirinkimą tokiu pat vardu į jį turėtumėte kreiptis ir jūs.

Funkcija: Atsakyti visiems

Elektroninis laiškas turi funkciją, leidžiančią išsiųsti žinutę keletui  adresatų vienu metu. Tai puikus dalykas, tačiau piktnaudžiauti juo nederėtį. Jeigu siunčiate padėką po gero pobūvio- galite ją išsisųsti visiems vienu metu. Tačiau jeigu norite  asmeniškai padėkoti pobūcvio organizatoriui už ypatingai skanų tortą, – tokią žinutę siųskite tik asmeniškai.

Funkcija bcc

Kas yra bcc? Išvertus iš anglų kalbos tai reiškia blind carbon copy. Tai reiškia, jog siųsdami elektroninį laišką jūs galite kam nors išsiųsti ir jo kopiją, paprastai to nepranešant adresatui. Toks laiškas paprastai siunčiamas kaip įrodymas, jog jūs kažką atlikote arba įvykdėte. Jokiu būdu negalima siųsti tokios žinutės tiesiog šiaip sau arba dėl apkalbų. Jeigu norite, jog kažkas žinotų, jog išsiuntėte laišką kitam asmeniui, a laiško turinį šiam asmeniui, galite parodyti pasinaudodami forwarding arba persiuntimo funkcija.

Kaip elgtis su sveikinimo atvirutėmis?

Sveikinimo atvirutės paprastai paliekamos viešai apie vieną mėnesį laiko arba tol, kol atvirutės siuntėjas neapsilanko jūsų namuose. Tokią atvirutę geriausiai padėti ant savo darbo stalo ar prikabinti ant šaldytuvo.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *