Kaip elgtis prie stalo?

Užstalės etiketas arba Kaip elgtis prie stalo? stalas

Kur turi būti alkūnės sėdint prie stalo?

Jeigu jūs sėdite prie stalo, tačiau maisto ant jo nėra,- būkite ramūs, jūs galite drąsiai į jį remtis alkūnėmis.

Alkūnėmis negalima remtis ant stalo tuo metu, kai  jūs valgote. Nepykite, taip įprasta jau nuo senovės ir šios taisyklės niekas nepanaikino.

Jūsų riešai visada gali būti ant stalo, kad ir ką jūs prie to stalo veiktumėte.

Kaip teisingai pasirinkti šakutę?

Taisyklė yra labai paprasta. Jeigu dalyvaujate pobūvyje, kuriame bus keli patiekalai, toliausiai nuo lėkštės esanti šakutė visada naudojama pirma. Arčiausiai lėkštės esančia šakute paprastai valgomas desertas.

Kurioje pusėje turi būti lėkštelė duonai?

Mėgstate greitį? Puiku. Amerikiečiai sugalvojo puikią taisyklę- bmw. Nežinia ar tai dėl meilės vokiškai tvarkai ar dėl greito automobilio. Taisyklė labai paprastai, ir patiks mėgstantiems anglų kalbą:

  • B- bread arba duona- visada yra kairėje pusėje.
  • M- meal arba patiekalas – priešais jus arba viduryje.
  • W-water – vandu- vandens stiklinė yra kairėje jūsų lėkštės pusėje.

Kada galima pradėti valgyti?

Jeigu visi valgo prie vieno stalo ir patiekalai yra atnešami kiekvienam svečiui atskirai, valgyti galim pardėti tik tuomet kai visi svečiai jau aptarnauti ir šeimininkas pradėjo valgyti pats. Jeigu esate vestuvėse ar kitame svarbiame pokylyje, visada sekite šventės organizatorių.

Kaip perduoti maistą prie stalo?

Maistas prie stalo perduodamas priešinga laikrodžio rodyklei kryptimi. Taip daroma todėl, kad didžioji žmonijos dažniausiai dirba dešiniąja ranka, todėl dešinioji ranka lieka laisva.

Jeigu jūsų prašo paduoti druskos arba pipirų, jie paprastai perduodami abu iš karto.

Kada maistą galima pasiimti pačiam?

Pobūvio metu taisyklė yra labai paprasta. Jeigu ant stalo esantį patiekalą jūs galite pasiekti pilnai neištiesdami visos rankos,- drąsiai galite jį pasiimti patys. Jeigu jūsų patiekalas yra per ištiestos rankos atstumą- paprašykite, kad jį kas nors jums perduotų.

Kaip palikti stalą?

Ne visi gali išsėdėti prie stalo kelias valandas. Jeigu jums prireikė pasitraukti,- tiesiog pasakykite, jog tuojau sugrįšite. Aplinkiniams nereikia aiškinti, kodėl jūs paliekate užstalę. Savo servetėlę šiuo atveju turėtumėte palikti kairėje savo lėkštės pusėje. Ant kėdės jos palikti tikrai nederėtų.

Kur turi būti mobilusis telefonas?

Jeigu prie stalo valgote sėdite vienas- mobilusis telefonas gali būti ant stalo. Jeigu prie stalo sėdite ne vienas, – mobiliajam telefonui reikia rasti vietą jūsų kišenėje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *