Barbora

Vardas  Barbora
Vardas Barbora

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė –  Graikų
  • Reikšmė – Vardas Barbora yra vedinys iš graikų kalbos žodžio βαρβαρος (barbaros) , reiškiančio  „svetimšalė, ateivė, svetimtautė“. Šį vardą nešiojo nemažai iškilių moterų. Jų tarpe ir Didžioji Lietuvos Kunigaikštytė Barbora Radvilaitė, garsėjusi savo grožiu ir išsilavinimu, tapusi Lenkijos karaliene. Paslaptinga šios moters mirtis šimtmečiais žadino menininkų vaizduotę. Barboros vardas stabiliai laikosi pasaulio vardų populiariausiųjų vardų šimtuke. Lietuvoje šis vardas vėl pradeda populiarėti. 2013 metais Barboros vardu pavadintos 57 mergaitės. 2014 metais Barboros vardas buvo 41 tarp populiariausiųjų Lietuvos vardų ir buvo suteiktas 94 mergaitėms.
  • Barboros turi net 8 jų vardu pavadintas planetas. Su Barboromis yra siejami šie asteroidai : 234 Barbara, 15056 Barbaradixon, 19982 Barbaradoore, 24069 Barbarapener, 27584 Barbaravelez, 24211 Barbarawood, 11473 Barbaresco, 1860 Barbarossa
  • Ar vardas Barbora yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Barbora yra minima 12.04 dieną.  Pasak legendos Barbora buvo pagonio duktė, kuri slapta pasikrikštijo be tėvo žinios. Įpykęs tėvas leido dukrą nukankinti. Šv. Barbora saugo nuo sprogimų, gaisrų, įkalinimų, minų sprogimų, žaibų, griaustinio, audrų, staigios mirties, mirties dėl sprogimo, derliaus kenkėjų. Šv. Barbara globoja ginklininkus, ginklus, grioviakasius, duobkasius, architektus, artileriją ir artileristus, valtininkus, dirbančiuosius su sprogmenimis, stalius, statybininkus, žalvario meistrus, gaisrininkus, geologus, fejerverkų gamintojus, pamatų liejikus, ginklininkus, kalinius, mūrininkus, matematikus, mirštančiuosius, skrybėlininkus ir kepurių dirbėjus, karžygius ir didvyrius, armijos inžinierius, kalnakasius, pasiuntinius, dirbančiuosius su salietra, akmenskaldžius, liejikus, jūreivius, plytelių klojėjus, sandėlininkus, vandens tiekėjus. Šv. Barbora yra mirusiųjų nesava mirtimi bei  Amaroni, Barbara, Colleferro. Montecantini Terme, Paterno,Rieti (Italijoje), Santa Barbaros (Jungtinėse Valstijose),  Sirijos  ir Toa Alto (Puerto Rike) globėja.
  • Daugiau apie Šv. Barborą skaitykite čia
  • Vardadienis – Barboros vardadienis yra švenčiamas 12.04 dieną.
  • Vardo skaičius – 3
  • Astrologinis simbolis – Liūtas
  • Palankios spalvos –Geltona, aukso, citrinos, juoda, tamsiai mėlyna, violetinė
  • Brangakmeniai – Topazas, žydrasis safyras, ametistas, juodasis perlas, lazuritas
  • Gėlės – Geltonasis jazminas – džiaugsmui, delfinijumas – lengvumui, pakalnutė – gyvenimo džiaugsmui susigrąžinti
  • Planeta globėja – Saturnas
  • Laimingos dienos –  Šeštadienis
Vardo variantai

Barbė, Barbara, Barbušė, Baiba, Baba, Bārbala,Varvara,Barbie, Barby, Barb,Babbie, Babette Barbarella, Baba, Babara, Babbie, Babette,Babs, Baibín, Bairbre, Bára Bärbel, Barabal,Barbare,Barbary, Barbinka,Barby, Barbra, Barbro,Barča,Basia,Baśka, Berber,Bobbi, Borbála, Варвара,Варя, Barunka, Barushka, Baruška, Barbinka, Barbosh, Barbuš, Baruš, Barborka,Babs

Barboros charakterio savybės

Barboros yra labai jausmingos ir jautrios. Jos švelnios, užjaučiantios, kaip niekad mokančios išklausyti. Barbors neieškos žodžio kišenėje ir visuomet atsidurs dėmesio centre. Jos gali būti ypatingai žavios ir turėti tik joms vienoms būdingą aprangos ir išvaizdos stilių. Tačiau, kad ir kokia švelni jums pasirodytų Babora,- būkite atsargūs. Tai valdinga, kūrybinga ir linkusi vadovauti asmenybė. Tačiau vadovaus ji švelniai- stengdamasi neužkliudyti aštrių kampų. Barboros puikios diplomatės, jos žino turto vertę ir jį mėgsta. Jų gyvenamoji aplinka turi būti graži ir netgi prabangi. Jos gerai žino ko jos nori ir griežtai gina savo laisvę bei įsitikinimus. Barboros  yra optimistės, kurios apšviečia viską, kas su jomis susiduria. Jos patars, padės ir sužavės. Tačiau jų gyvenimo draugas turi būti tikras princas, kuris tikrai sugebės jai garantuoti būtent tokį gyvenimą, kurio ji trokšta.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *