10 laimės taisyklių pagal Feng shui

10 laimes taisykliu pagal Feng shui10 laimės taisyklių pagal Feng shui

Žodį Feng shui girdėjote visi. Iš tiesų tai senovės kinų mokslas apie tai, kaip gyventi sveikai, ilgai ir laimingai. Kai kurias Feng shui paslaptis žinojo ir taikė mūsų senoliai- be jokių mandrų pavadinimų. Tačiau senovės Kinijoje šio mokslo buvo laikomasi labai griežtai. Taigi, -jūsų dėmesiui pateikiu paprastas ir sveika logika paaiškinamas Feng shui taisykles, kurios padės gyventi laimingiau ir turtingiau.

1.NESĖDĖK  ANT KAMPO

Šią taisyklę pastoviai kartodavo močiutės jaunai merginai. Mūsų seneliai aiškindavo taip- sėdėsi ,, ant kampo“- septynerius metus nesutiksi antrosios pusės. Senovės kinai tai aiškina dar plačiau – kai atsisėdate taip, kad stalo, spintos ar koks nors kitas kampas būtų nukreiptas į jus,- esate neigiamos strėlės ,, Ša“ taikinyje. Tokia į jus nukreipta strėlė atims ne tik šansą susirasti antrąją pusę, bet ir pinigus, sveikatą bei sėkmę.

2. NESISVEIKINK PER SLENKSTĮ

Mūsų senoliai šio priesako laikėsi tikrai griežtai ir tikėjo, jog taip pasisveikindami galite susipykti. Kinai aiškina tai šiek tiek kitaip. Slenkstis visiems žmonėms yra riba, skiranti du pasaulius. Vienoje slenksčio pusėje yra ,, saviškiai“. Kitoje slenksčio pusėje yra ,, svetimi“. Ši riba yra tarsi siena, kuri neleidžia ,,saviems“ bendrauti su ,, svetimaisiais“. Kodėl? Todėl, kad dėl šios ribos jie negali vienas kito suprasti, ir, savaime aišku, gali ir susipykti.

3.NERUOŠK VALGIO, JEI ESI BLOGAI NUSITEIKĘS

Šitą priesaką gerbė ir žinojo visi. Iš tikro maistas aprūpina mus gyvybine energija,kuri ten patenka ne tik su maistu bet ir su virėjo nuotaikomis bei palaiminimais. Ne veltui senovėje valgis būdavo laiminamas – kad valgantieji ne tik pasisotintų, bet ir gyventų santarvėje bei Dievo palaimoje.  Taigi,- norite, jog šeimynai mažiau skaudėtų skrandžius- virdamos sriubą nežiūrėkite žinių, ypač kriminalinių.

4.NESTOVĖK UŽ NUGAROS

Iš tiesų ne vienas iš mūsų bent kartą yra krūptelėjęs ar išsigandęs kai kas nors staiga sujudėjo už nugaros. Nesvarbu kas tai būtų- draugas, vaikas ar giminaitis. Esame sutverti taip, kad pradedame gintis išgirdę bet kokį garsą už nugaros. Mūsų nugara nėra apsaugota,- todėl ją saugome nesąmoningai. Pagal Feng shui nugara yra energetiškai silpniausia mūsų kūno  ar gyvenamosios vietos vieta. Už jūsų nugaros visada turi būti saugu. Saugokite nugarą atsistodami priešais sieną ar už savo kėdęs pastatydami širmą. Už gyvenamojo namo idealiu atveju turėtų būti kalva arba bent jau kaimyno namas.

5. NESISPRAUSK Į KAMPĄ

Pagal Feng shui tradiciją, kampas yra laikomas energetiškai bloga vieta, kuri gali išsiurbti iš jūsų energiją. Na- kaip ir energetinis vampyras. Ko gero todėl pernelyg įsiaudrinusius vaikus senovėje statydavo į kampą- kad jame atsikratytų energijos pertekliaus. Nežinau ar tokia bausmė yra teisinga, todėl siūlyčiau jos nebetaikyti.

6.NEŽIŪRĖK Į SKILUSĮ VEIDRODĮ

Kad skilęs veidrodis neša nelaimes, žinome visi. Tačiau pagal Feng shui nelaimes neša ne tik skilę veidrodžiai, bet ir raižyti ar puošti piešiniais veidrodžiai, veidrodinės plytelės ir bet koks šviesos spindulius skaldantis paviršius. Viskas, kas laužia atspindimą šviesos spindulį laikoma nesveiku poveikiu.

7. LAIKYK VEIDRODĖLĮ KIŠENĖJE, KAD APSISAUGOTUM NUO PRIEŠŲ

Jau mūsų senelės nešiodavosi kišeninius veidrodėlius, kad atbaidytų kitų žmonių pavydžius žvilgsnius ir negerus ketinimus. Pagal Feng Shui veidrodėlį reikia nešiotis taip, kad jo atspindinčioji pusė būtų nukreipta į išorę, o ne į jūsų kūną. Taip jūs išsklaidysite visas negeras ir prieš jus nukreiptas mintis. Jeigu į jūsų namus nuolat žvilgčioja pavydus kaimynas- virš lango ar durų pakabinkite veidrodėlį- visos pavydžios mintys grįš pavyduoliui atgal.

8. NIEKO NERODYK ANT SAVĘS

Ypač jeigu kam nors pasakoji apie ligas ar nesėkmes. Pagal Feng shui mokslą, rodydami ką nors pirštu mes siunčiame ton vieton energetinį užtaisą. Jeigu toks užtaisas yra pasakojimas apie ligą – norime to ar nenorime, kviečiamės ligą į svečius. Taip pat negerai rodyti į ką nors smiliumi.

9. NEGRĮŽK IŠ PUSIAUKELĖS

Mūsų seneliai sakydavo, jog grįžus iš pusiaukelės, kelionė tiesiog nepasiseks. Iš esmes vyksta panaši istorija kaip ir sveikinantis per slenkstį- kaž kuriuo metu mes perežengiame ribą tarp to ką laikome, ,, savu“ ir ,, svetimu“. Kad sėkmė nenusisuktų- grįžę namo atgakite savo jėgas- prisėskite minutėlei arba tiesiog pažvelkite į veidrodį.

10. PRABĖK PO VAIVORYŠTE

Iš tiesų, stebuklingos vaivorykštės galios buvo žinomos jau senovėje. Tačiau jau vidurinėje mokykloje išmokome, jog net priartėti prie Laumės juostos mums nepavyks. Tačiau Feng shui teigia, jog arka ar skliautas ir yra dangiškosios vaivorykštės kopija, todėl žengdami po arkos skliautu mes gauname dangiškąją apsaugą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *