Pasaulinė tango diena

Pasaulinė tango diena Pasauline tango diena

Yra minima kasmet Gruodžio 11 dieną. Diena buvo pasirinkta ne atsitiktinai, nes būtent šią dieną yra gimusios dvi garsiausios pasaulyje tango žvaigždės Carlosas Gardelis (1890-1935) ir Julio De Caro (1899-1980).

Žodis ,,tango“ yra kilęs iš lotyniško žodžio ,, tangere“, kuris lietuvių kalboje reiškia „liečiu“. Taip vadinamas jausmingas porinis šokis, kilęs Pietų Amerikoje.

Tango gimė apie 1890 metus Urugvajaus ir Argentinos pasienyje. Jis buvo taip pamėgtas, jog kaip gaisras išplito visame pasaulyje. Autentiškoji šokio forma yra vadinama Creole tango- arba kreoliškuoju tango. Tačiau ši forma greitai pasikeitė. Šiuo metu yra daugiau nei 15 šio šokio variacijų ir mokyklų. Šokio ritmą mėgsta gimnastės, sinchroninio plaukimo sporto meistrai, dailiuojo čiuožimo aistruoliai.

Yra netgi mankštos rūšis vadinama  Tangolates, kuris apjungia Pilateso mankštos pratimus ir tango judesius. Ši mankšta skirta sergantiesiems nervų sistemos ligomis.

Tango populiarumas neblėsta jau antrą šimtmetį. Gydytojai teigia, jog šokantys šį šokį jaučiasi geriau, lengviau atsipalaiduoja ir geriau kovoja su depresija, nes šokis padeda organizmui išskirti hormoną testosteroną.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *