Pasaulinė kelių eismo įvykių aukų atminimo diena

Pasaulinė kelių eismo įvykių aukų atminimo diena Pasauline keliu eismo ivykiu atminimo diena

Pasaulinė kelių eismo įvykių aukų atminimo diena yra minima kas metai trečiąjį Lapkričio sekmadienį. 2014 metais ši diena išpuola Lapkričio 16 dieną. Pirmą kartą šią dieną paminėjo Didžioji Britanija 1993 metais. Diena pradėta minėti labdaros organizacijos „RoadPiece“ inciatyva.Tai organizacija, kuri teikia pagalbą eismo įvykių aukoms. Nuo to laiko šią dieną visame pasaulyje minėjo ir palaikė įvairios nevyriausybinės organizacijos,bei Europos kelių eismo įvykių aukų federacija (European Federation of Road Traffic Victims, FEVR) ir kitos su ja susijusios organizacijos. 2005 metais lapkričio 26 dieną Jungtinių Tautų Organizacija priėmė rezoliuciją, kuria kreipėsi į šalių vyriausybes, kad kiekvienais metais trečiasis lapkričio sekmadienis būtų skirtas žuvusiesiems eismo įvykiuose paminėti.

Šią dieną yra kviečiama prisiminti beprasmiškai žuvusiuosius keliuose ir gatvėse, pagerbti juos ir pareikšti užuojautą artimiesiems, kuriemes tenka susidoroti su emocinėmis, psichologinėmis ir finansinėmis šių baisių įvykių pasekmėmis.
Pasaulio sveikatos organizacija prognozuoja, kad iki 2020 m. dėl kelių eismo įvykių aukų skaičius išaugs iki 2,4 mln. per metus, o kelių eismo įvykiai taps 5-ta pagal dažnumą mirties priežastis, jeigu nebus imtasi priemonių eismo saugumui užtikrinti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *