Kaip išsirinkti tinkamą Kalėdinę eglutę?

Kaip  išsirinkti tinkamą Kalėdinę eglutę? Kaip  issirinkti tinkama Kaledine eglute

1.Pirmiausia pradėkite nuo pradžių- išsiaiškinkite kokio gi aukščio eglutės jums reikia.

Juk eglutę statysite į padėklą ir ją puošite. Taigi, kad gražuolės nereikėtų trumpinti  ir kapoti kirviu, paskaičiuokite, kokio aukščio  (įskaitant padėklo aukštį ir karūnos aukštį) turi būti jau papuošta eglutė. Jums reikėtų pagalvoti ir apie eglutės plotį- ne paslaptis, jog eglutės statomos kampe. Taigi, kokio  dydžio yra šis kampas?

Profesionalūs eglučių augintojai siūlo vadovautis paprasta taisykle – jūsų eglutė turi būti bent 30 centimetrų žemesnė nei jūsų kambario lubų aukštis.

2. Įsitikinkite, jog jūsų eglutė tikrai šviežia

Eglutę pirkite tik iš pavėsingos ir nuo saulės spindulių apsaugotos vietos. Dažniausiai automobilių aikštelėse parduodamos eglutės jau būna nukentėjusios nuo saulės spindulių ir gerokai padžiūvusios.

Jeigu eglaitę dar tik renkatės- nesirinkite jos iš giliai sukrautos krūvos. Tokia eglutė gali būti pragulėjusi šioje krūvoje ne vieną dieną.

Drąsiai apžiūrėkite visą eglutę. Įsitikinkite, jog jos šakelės išsidėsčiusios vienodai, tarp jų nėra negražių tarpų, nesimato nulaužytų ir nubyrėjusių šakelių.

Jeigu jūs perkate jau nukirstą eglutę, nebijokite paliesti  jos spygliukų. Šviežios eglutės spygliukai laikosi ant šakos. Jeigu perbrauksite išilgai šakelės, jūsų saujoje neturėtų likti spygliukų.

Jeigu eglutę jau išsirinkote, nebijokite ją pakratyti. Senokai nukirstos eglutės spygliai pradės byrėti  nuo menkiausio sukrėtimo. Tokios eglutės ilgai neišlaikysite šiltame kambaryje.

Šviežias eglutės medelis turi būti visas vienodos  žalios spalvos.

3. Tinkamai pasirinkite veislę

Eglutė  eglutei nelygi. Tradicinės lietuviškos eglaitės spygliukus numeta gan greitai. Ant šakelių ilgiau išlieka  mėlynųjų ir šiaurinių eglučių spygliai.

Kvapniausios yra Freizerio eglutės. Beje jų spygliukai taip pat yra vieni iš ilgiausių, todėl užsienyje tai yra viena iš populiariausių eglačių veislių. Eglučių augintojai teigia, jog  ši eglutė taip pat beveik nebyra.

Kilniosios eglaitės šakelės yra stipresnės, todėl jas galima puošti didesniu kiekiu žaislų. Jos puikiai tinka didelėms šeimoms, kuriose daug mažamečių, mėgstančių žaisti su eglutės papuošimais.

Šiaurinės eglaitės beveik nekvepia, tačiau jos yra labiausiai paplitusios Vokietijoje ir Norvegijoje. Ir ne be reikalo, šios eglaitės beveik nesukelia alerginių reakcijų ir beveik nemeta spyglių.

Sidabrinės eglaites mėgsta amerikiečiai. Jos nuostabiai kvepia ir yra tokios gražios, jog jų beveik nereikia puošti.

Baltaspyglės eglaitės beveik neduria, todėl jos tinka šeimoms kuriose auga maži vaikai.

Jeigu pardavime pasitaikys balzaminė eglaitė (stebuklų kartais būna) – būkite tikri, jog šios eglutės kvapas namuose laikysis beveik iki švenčių pabaigos.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *