Kokie akmenys tinka būsimai mamai?

Kokie akmenys tinka būsimai mamaiKokie akmenys tinka busimai mamai

Deimantas– pats brangiausias ir stipriausiai veikiantis akmuo. Tikima, jog nėštumo metu nešiojamas deimantas apsaugos mamą ir kūdikį nuo blogų žmonių ir blogų minčių. Šis akmuo veiks stipriausiai jeigu bus padovanotas arba paveldėtas. Jeigu deimantą nusipirkote, – turėsite jaukintis šį akmenį ilgą laiką.  Kad akmuo jus iš tikro saugotų,- jis turi liestis prie odos.

Nefritas – teigiama, jog žalios spalvos nefritas padeda gimdyvėms ir gimdymas būna lengvesnis. Jeigu būsimos mamos inkstai nėra labai stiprūs, jai geriau nešioti papuošalus su baltos spalvos nefritais. Tikima , jog nefrito papuošalai padeda nusiraminti.

Žalieji granatai- olivinai suteiks būsimai mamai jėgų. Jie išsklaidys nerimą ir sutaikys besipykstančius. Ypač tinka gimusiems po Žuvų, Vėžio, Jaučio ir Mergelės ženklais.

Gimdymo skausmus iškęsti padės papuoštalai su lazuritais, rodonitais ir raudonaisiais granatais.

Rubinas – Astrologai teigia, jog būsimai mamai reikėtų nešioti žiedą, auskarus arba pakabutį su raudonos spalvos rubinais. Rubinai padeda pagauti gandrą. Būsimai mamai reikėtų nešioti žiedą su rubinu ant mažojo pirštelio, – taip bus lengviau pagauti gandrą.  Šie akmenys apsaugos mamą nuo blogos akies ir pavyduolių. Rubino nereikėtų nešioti prieš pat gimdymą, nes jis skatina kraujavimą. Taip pat tikima, jog papuošalas su rubinu yra geriausia dovana naujagimiui, nes šis akmuo padės išsaugoti jo sveikatą. Papuošalai su rubinais labiausiai netinka Vėžiams, Jaučiams, Mergelėms ir Skorpionams. Jų nereikėtų nešioti esant padidėjusiam kraujospūdžiui.

Gintaras – vienas iš mieliausių ir stipriausiai veikiančių akmenų saugantis būsimą mamą nuo bet kokios blogos energijos. Gintaro papuošalus siūloma nešioti siekiant apsisaugoti nuo persileidimo. Tačiau toks gintarėlis turėtų būti skaidrus arba rausvo ar gelsvo medaus  atspalvio. Jeigu būsimą mamą kankina nemiga ar galvos skausmai, juos nuraminti padės  nešlifuoti, natūralūs gintarėliai padėti po pagalve. Gintaro karolius siūloma nešioti toms būsimoms mamoms, kurioms gresia persileidimas.  Tikima, jog gintaro karoliai suteiks jėgų gimdyvei ir gimdymas praeis lengvai ir sklandžiai. Jeigu gintarėlius pakabinsite virš naujagimio lovelės- jis geriau miegos ir augs tvirtas ir stiprus.  Gintaro papuošalai ypač tinka Liūtams, tačiau netinka Jaučiams.

Gagatas– saugo būsumą mamą nuo blogos akies, padės nuraminti gimdymo baimę bei palengvins gimdymo skausmus. Manoma, jog gagato papuošalai gali palengvinti gimdymą, bei apsaugoti naujagimį. Senovėje į geriamo vandens taurę būdavo dedami gagatai, kad sužadintų gimdymo veiklą. Tokį vandenį gimdyvė turėjusi gerti 3 dienas iš eilės.  Manoma, jog gagato papuošalai tinka Skorpionams ir visiems vandens ženklams.

Chalcedonas arba Sarderis (Sardas) –  laikomas gimdyvių akmeniu. Šis  gelsvos ar rusvos spalvos akmuo būdavo dedamas ant gimdyvės klubų, kad sumažintų stiprius skausmus.Astrologai rekomenduoja nešioti šio akmens karolius arba jais inkrustuotą diržą po Cezario pjūvio operacijos. Tikima, jog nešiojant chalcedono papuošalus, pooperacinis randas sugis greičiau.

Selenitas – arba mėnulio akmuo nešiojamas nėštumo metu. Šis akmuo padės gaudantiems gandrus. Jis  taip pat palengvina nėštumo negalavimus ir gimdymą. Tačiau pastoviai jo nešioti nereikėtų. Žiedą su šiuo akmenėliu reikėtų retsykiais užsimauti ant mažojo pirštelio. Selenito papuošalai labiausiai tinka gimusiems po Vėžio ženklu ir gimusiems per pilnatį.

Jaspis – Žalios spalvos jaspį reikėtų įrėminti į sidabrą ir nešioti ant klubų, jeigu norite lengvai pagimdyti. Jaspio ir nefrito papuošalų negalima nešioti kartu, nes šie akmenys vienas kitam trukdo. Raudonos spalvos jaspis gydo lyties organų ligas, padeda pagauti gandrą ir stabdo kraujavimus.

Turkis – Nuo priešlaikinio gimdymo apsaugos papuošalai su žydraisiais turkiais. Tikima, jog turkiai taip pat sustiprina nėščiosios sveikatą. Turkiai tinka Šauliams ir Žuvims. Jie netinka Mergelėms. Žydrieji turkiai turėtų būti aukso apsode.

Smaragdas nuo seno laikomas jaunystės ir motinystės simboliu. Šis akmuo suteikia jėgų gimdymo metu, padeda greičiau atsigauti po gimdymo ir slopina uždegiminius procesus bei padeda išsaugoti meilę bei gerus santykius šeimoje. Idealiausiais papuošalas- sidabrinis žiedelis su smaragdu, nešiojamas ant mažojo pirštelio. Papuošalus su smaragdais gali nešioti visų ženklų atstovai, išskyrus Skorpionus.  Smaragado milteliais senovėje buvo gydoma epilepsija. Juo taip pat būdavo gydomos odos ligos.

Serdolikas – Oranžinės ar raudonos spalvos serdolikas palengvins gimdymą. Rytiečiai tikėjo, jog laikant serdoliką burnoje gimdymo metu, galima sustabdyti kraujavimą. Taip pat yra tikima, jog šis akmuo apsaugos būsimą mamą nėštumo metų, suteiks jai jėgų ir sveikatos, bei padės kūdikiui kalantis dantukams. Čekijos moterys pastoviai nešiojo serdoliko karolius, kad apsisaugotų nuo blogos akies ir persileidimų. Tikima, jog serdolikas yra vaikų akmuo, padedantis vystytis smegenims , augti sveikiems ir tvirtiems. Serdolikai paprastai nešiojami sidabro apsoduose, žiedas mūvimas ant bevardžio piršto. Jis tinka absoliučiai visiems Zodiako ženklams.

Kachalongas – Kachalongo arba pieno spalvos opalo papuošalai padės gimdyvei iškęsti gimdymo skausmus. Nešiojamas nėštumo metu jis sustiprins sveikatą. Žiedą su šiuo akmeniu reikia nešioti ant viduriniojo piršto. Labiausiai šis akmuo tinka Jaučiams. Netinka Avinams ir Skorpionams.

Koralas – Koralai yra šeimos saugotojai. Tikima, jog papuošalai su koralais padės susilaukti daugelio vaikų, pritrauks turtą ir apsaugos nuo blogos akies. Koralai yra nuostabūs sargybiniai, saugantys ne tik savo šeimininkus, bet ir jų artimuosius. Senovėje koralo vėrinėlius dėdavo į naujagimio vystyklų klostes arba kabindavo mažyliui ant kaklo. Koralai netinka Ožiaragiams.

Chrizoberilis – padeda nugalėti pogimdyvinę depresiją, suteikia jaunai mamai ramybės, palengvina santykius su giminaičiais. Netinka Vandeniams ir Avinams.

Baltasis agatas- padės mamai išsaugoti pieną. Jį mama turi nešioti ant krūtinės. Akmenį reikėtų laikyti toliau, jeigu mama nebegali maitinti krūtimi.

Perlai– laikomi tinkamiausiais akmenimis būsimoms mamoms. Perlų vėrinį reikėtų laikyti rankoje gimdymo metu, – kad gimdymas praeitų lengvai i ir be komplikacijų.

Kokie akmenys tinka kūdikiams?

Malachitas– žaisliukus iš malachito dėdavo į mažylio lopšį, kad šis būtų apsaugotas nuo bet kokio blogio. Tikima, jog malachitas labiausiai tinka Svarstyklėms ir Liūtams, ypač vaikams.

Safyras – Jeigu safyrą inkrustuosite į sidabrinį šaukštelį, -jis padės jūsų vaikeliui išaugti protingesniu.

Kalnų krištolas – apsaugo vaikus nuo plaučių susirgimų.

Kokie papuošalai netinka gimdymo metu ?

Būsimai mamai į gimdymo namus nereikėtų imti jokių violetinės ar alyvinės spalvos daiktų. Gimdymo metu netiks papuošalai su ametistais. Žiedą su ametistu reikėtų nešioti gaudantiems gandrus. Senovėje buvo tikima, jog greičiau pastojama, jeigu geriama iš ametisto taurės. Būsimai mamai reikėtų dėti ametistą po pagalve, kad sapnuotųsi tik laimingi sapnai. Šis akmuo labiausiai tinka Vandeniams Svarstyklėms ir Dvyniams. Jo neturėtų nešioti Liūtai ir Ožiaragiai. Kad ametistas atneštų laimę, jis turi būti įsodintas į sidabro apsodą. Žiedą su ametistu reikėtų nešioti ant ketvirtojo laimingosios rankos piršto (daugumai vyrų ji yra dešinė, daugumai moterų ji yra kairė).

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *