Kokie 3 maisto produktai netinka kūdikiams?

baby

Pasiekę šeštą gyvenimo mėnesį mažyliai pradeda pažinti tirštesnio maisto skonį. Kad šie maisto pažinimo nuotykiai jūsų kūdikiui būtų malonūs ir nerūpestingi, mama turėtų prisiminti kad ne viskas kas skanu  tiks jautriam mažylio skrandukui.

Kūdikiai nemoka kramtyti

O tai reiškia, jog jam tinkamiausias maistas yra košelė arba tyrelė. Košelėje neturėtų būti gumulėlių, nes mažylis gali užspringti ir uždusti.

Mažyliui skirta mėsa turi būti labai gerai išvirta

Karpačio ir sushi mėgėjai turėtų prisiminti, jog mažylio žarnynas nemoka gintis taip kaip tai daro suaugusiųjų organizmas. Todėl  žalioje mėsoje ir žuvyje esančios bakterijos gali rimtai susargdinti jūsų atžalą. Visada atsiminkite, – jūsų kūdikiui skirtas mėsos gabalėlis turi būti labai gerai išvirtas (ir jokiu būdu nekeptas).

Riebalai

Mažylio košelę galima pagardinti sviesto gabalėliu. Tačiau šis gabalėlis neturi būti didesnis už riešutėlį. Vienoje mažyliui skirto maisto porcijoje valgomojo ( geriausiai alyvuogių) aliejaus neturėtų būti daugiau kaip vienas arbatinis šaukštelis. Mažiesiems gurmanams visiškai netinka keptos bulvytės ar keptuvėje keptos žuvelės gabalėlis..

Pieno produktai turi būti tik pasterizuoti

O taip, močiutės pamelžtą pieną būtina užvirinti. Na o sūriai jautriam mažylių skrandukui visiškai netinkamas patiekalas. Jūsų kūdikis turėtų gardžiuotis tik ta varške, kuri buvo pagaminta iš pasterizuoto pieno.

Na o šių maisto produktų mažyliui ragauti nereikėtų.

1.Riešutai

Jauniesiems valgytojams šiuos gardėsius derėtų  ragauti tik sulaukus 3 metų. Ir ne tik dėl galimų alergijų. Mažyliams iki 3 metų riešutai yra pavojingi, nes jais galima užspringti.

2. Augaliniai aliejai: kokie netinka?

Visi puikiai žinome, jog iki vienerių metų  skaniausias maistas mažyliui yra mamos pienas. Sojos ir Migdolų pienas tinka mamai, bet ne jos kūdikiui. Alergologai garsiai kalba apie sunkias  alergines reakcijas, kurias  mažyliams gali sukelti šie gėrimai.

3. Medus

Medaus negalima duoti vaikams iki 1 metų. Šis nuostabi gamtos dovana gali stipriai alergizuoti jautrią kūdikio imuninę sistemą.  Juolab,  medus paprastai vartojamas nepasterizuotas, todėl jame gali būti ir botulizmo bakterijų.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *