Atėnė

Vardas – Atėnė Atene

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė – Graikų
  • Reikšmė –Vardo reikšmė nėra aiški, jis gali būti kildinamas iš iš graikų αθηρ (afer – ryškus, aštrus) ir αινη (aine) -girti, liaupsinti).  Senovės graikų mitologijoje Atėnė buvo vyriausiųjų dievų Dzeuso ir Heros dukra,  karo, išminties ir rankdarbių deivė. Įdomus buvo Atėnės gimimas. Vyriausiajam dievui Dzeusui taip įsiskaudėjo galva, jog ją reikėjo perkirsti. Prakirtus Dzeuso galvą, iš jo kaukolės išlipo blizgančiais šarvais apsiginklavusi Atėnė. Būtent dėl tokio stebuklingo jos gimimo būdo, Atėnė ir laikoma išminties globėja.
  • Atėnės  vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 6 dešimtmetyje. Tačiau populiarėti pradėjo šio amžiaus pradžioje. 2006 metais Atėnės vardas pateko į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko 75 vietą ir buvo suteiktas 45 mergaitėms. Šio vardo populiarumas nuo to laiko beveik nesikeičia. 2014 metais Atėnės vardas puikavosi 96 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 38 mergaitėms.
  • Ar vardas Atėnė yra šventas? Ne. Šventosios Atėnės  nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Antiochas iš Cezarėjos yra minimas 05.21 dieną.
  • Šv. Atalija yra minima 12.03 dieną.
  • Vardadienis – Atėnės vardadienis yra švenčiamas  09.01, 05.21 dienomis.
  •  Vardo skaičius – 9
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
    Palankios spalvos – Balta, perlų, permatomos spalvos, švelniai žalia, žydra, kreminė, vynuogių
  • Brangakmeniai – Opalas, perlai, kalnų krištolas, mėnulio akmuo,baltasis arba žaliasis agatas, baltasis arba žaliasis nefritas
    Gėlės – magnolija- liūdesiui nuvyti, rudeninis astras- atsisveikinimui, raudonoji aguona – paguodai, rozmarinas – atminimui, rudeninė vynuogė – broliškai meilei
    Planeta globėja – Mėnulis
    Laimingos dienos – Pirmadienis

Vardo variantai –

Atė, Afina, Athina, Atene, Athena, Αθηνη, Athênê, Athene, Athena,Atheena

Atėnės charakterio savybės

Atėnės labai smalsios ir judrios. Jos daug kuo domisi, dažnai keliauja, stengiasi būti įvykių sūkūryje. Jos visada turi savo stilių ir yra labai elegantiškos. Atėnės labai jautrios ir nervingos. Daug bendrauja, joms svarbus įspūdis, kurį jos daro kitiems. Neretai yra menininkės ar turi ypatingų talentų. Jos greitai susižavi, tačiau dar greičiau nustoja domėtis žmogumi, jeigu kas nors joms nepatiko. Gyvenimo draugą rinksis sunkiai ir ilgai. Širdies gilumoje jos yra labai jautrios ir švelnios, moka atjausti ir stengiasi būti ištikimos. Tačiau  aplinkinių gali būti nesuprastos, nes gyvena joms pačioms priimtinu ritmu. Supykti gali labai greitai, o supykusios gali būti labai kandžios. Jos mėgsta adrenaliną ir greitį. Jas būtina saugoti nuo priklausomybių ir pavojų.

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *