Deimantė

Vardas Deimantė 


Vardas Deimantė

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė – Lietuvių
  • Reikšmė – vardas Deimantė yra vedinys iš lietuvių kalbos žodžių, reiškiančių „deivė ir sumani, turtinga“ . Šis vardas taip pat gali būti vedinys iš lietuvių kalbos žodžio, reiškiančio brangakmenio pavadinimą „deimantas“. Yra nuomonių, jog žodis deimantas yra kilęs iš senovės graikų kalbos žodžio ἀδάμας (adamas), kuris lietuvių kalboje reiškia nenugalimas, neįveikiamas.
  • Deimantės vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 4 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 7 -8 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 330  kartų per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau, tačiau laikosi populiariauusiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. 2014 metais jis puikavosi 40 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 94 kartus.
  • Ar vardas Deimantė yra šventas? Ne. Šventosios Deimantės nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Donata yra minima 12.31 dieną.
  • Šv. Domnina iš Anazarbo yra minima 10.12 dieną.
  • Vardadienis – Deimantės vardadienis yra minimas 02.12, 10.12 dienomis.
  • Vardo skaičius – 8
    Astrologinis simbolis- Ožiaragis
    Palankios spalvos – Rožinė, ružava, balta, švelniai žalia, žydra, kreminė, vynuogių
    Brangakmeniai – deimantas, rožinis kvarcas, perlai, kalnų krištolas, mėnulio akmuo,baltasis arba žaliasis agatas, baltasis arba žaliasis nefritas
    Gėlės – piliarožė- ambicijoms, kamelija- tobulumui ir meistriškumui
    Planeta globėja – Mėnulis
    Laimingos dienos – Pirmadienis
Vardo variantai 

Deima, Deimė , Deimanta, Deimentė, Deimina, Deimantėja, Diemantė, Deimante, Daimonda, Diamontė, Diamante

Deimantės charakterio savybės

Deimantė stebins savo stiliumi ir elegancijos jausmu. Ji mėgs vadovauti ir turės griežtą nuomonę, kurią ne tik gins, bet ir apgins. Ji bus nebloga vadybininkė, derybininkė ar prekybininkė. Deimantė neieškos žodžio kišenėje ir mokės prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių. Jai bus svarbi aplinkinių nuomonė, tačiau prireikus, elgsis taip pat nori ji, nepaisydama jokių autoritetų. Deimantės jausmai bus labai stiprūs ir audringi, tačiau širdies draugo ji ieškos ilgai. Per gyvenimą ji eis drąsiai, žinodama ko iš jo tikrai nori. Jos gyvenime stiprų vaidmenį vaidins pinigai, ryšiai, asmeninis tobulėjimas. Esant reikalui ji bus labai taupi, tačiau jos namuose visada bus jauku ir ramu. Puiki šeimininkė, gera draugė ir patarėja Deimantė  mokės sužavėti  absoliučiai visus, jeigu tik jai to prireiks.

Deimantės charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *