Laura

Vardas Laura
Vardas Laura

  • Vardo kilmė –  lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Laura yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio laurus, kuris išvertus iš lotynų kalbos reiškia „lauro medis, arba plačiąja prasme – pergalė“.
  • Lauros vardo atsiradimas siejamas su senovės graikų legenda.Pasak legendos nimfa Dafnė buvo paversta lauro medžiu gindamasi nuo dievo Apolono persekiojimo. Lauro lapų vainiku antikos laikais būdavo vainikuojami nugalėtojai.  Iki šio pagerbiant šią tradiciją, nugalėtojai yra vadinami laureatais. Šiuo vardu buvo garsaus italų poeto Petrarkos mylimoji, kuriai jis skyrė savo sonetus. Vardas buvo labai pamėgtas 19 šimtmetyje. Nuo praeito amžiaus 20 dešimtmečio pasaulio mastu jis pradedamas suteikti rečiau, tačiau jis išlieka tarp populiariausiųjų vardų vokiškai ir prancūziškai kalbančiose šalyse.  Vardas Laura Lietuvoje išpopuliarėjo aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir didžiausią populiarumą buvo pasiekęs 1984 metais, kai jis buvo suteiktas beveik 850 mergaičių. Šiuo metu šis vardas suteikiamas vis rečiau ir jau nėra populiariausiųjų vardų sąrašuose. Pernai šis vardas suteiktas mažiau nei 60 mergaičių.
  • Astrologinis simbolisOžiaragis
  • Skaičius – 8
  • Ar vardas Laura yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Laurynas yra minimas 07.21, 08.10, ir 09.05 dienomis. Šv. Laurynas Romietis yra minimas 08.10 dieną. Jis saugo nuo gaisrų ir  juosmens skausmų. Jis globoja archyvus, archyvarus, ginklininkus, aludarius, mėsininkus,komikus ir komikes, virėjus ir kepėjus,  bibliotekininkus ir bibliotekas, skalbėjus, stiklius, vargšus ir valkatas, moksleivius ir seminaristus, studentus, dažytojus ir vyndarius.
  • Šv. Laura yra minima 19.19, 10.21 ir 01.22 dienomis.
  • Šv. Laurentija yra minima 10.08 dieną.
  • Vardadienis – Lauros vardadienis yra švenčiamas 01.22; 06.17; 07.19;08.10, 08.22, 10.21 dienomis.
  • Palankios spalvos –  Rožinė, Žydra, Pilka, Chaki, Visos žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai – Deimantas, Rožinis kvarcas, Hesonitas
  • Gėlės – Piliarožė, Kamelija
  • Planeta globėja – Rahu
  • Palankios dienos – Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis

Vardo variantai-

Laurilė, Laurė, Laurelė. Laurel, Lauren, Laurena, Laurina, Laurencija, Laureta, Laurika, Laurilė, Laurina,Laurentina, Laurinta, Laurita, Lauryna, Laurynta, Lauryta, Lauraine, Lorena,Laurena, Laurencija, Laurentina, Laurilė, Laurinta, Laurita, Lauryna, Lauryta, Lora, Loriana, Lorijana, Lorina, Lorinta, Lorelija, Lorena, Loreta, Lorita, Lore, Loren, Lorelle, Lorellei, Lara, Laria, Larija, Lauralee, Lauralyn, Laranca, Laurana, Laurella, Laurence, Laurentija, Laurentine, Laurette, Laurine, Lorina, Laurnea, Lauralle, Lavra, Lawra, Lauriel, Lauene, Lawrencia, Laonyn, Lowra, Larunda, Lawena

Darbšti, tvirta ir žinanti ko nori,tačiau mėgstanti pasvajoti. Mokanti laiku atsidurti tinkamoje vietoje ir sugebanti apginti savo nuomonę. Žavi, mėgstanti naujoves ir vertinanti ištikimybę. Sunkiai pakenčianti melą, vertinanti mokslo teikiamus privalumus. Mėgstanti vienatvę ir privatumą, tačiau puikiai prisitaikanti prie aplinkos. Vertinanti apmąstymus, sugebanti pažvelgti į problemą iš kelių taškų. Ginanti savo teises ir žinanti savo pareigas. Geranoriška ir draugiška. Puiki patarėja, sugebanti pamokyti reikalui esant. Iškalbi ir greitai mąstanti, tačiau neskubanti daryti išvadų kol nežinos visų smulkmenų. Gan užsispyrusi ir nebijanti imtis atsakomybės. Mėgstanti būti dėmesio centre. Kiek smulkmeniška, tačiau neįkyri. Lengvai atgaunanti jėgas, tačiau linkusi dirbti iki išsekimo. Gali kentėti nuo galvos skausmų ar nemigos. Gali būti labai muzikali. Mokanti elgtis su pinigais, gali turėti savo verslą. Vardas atneš sėkmę teisininkei, finansininkei, užsiimančiai nekilnojamuoju turtu ar intelektualia veikla.

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Visi iki paskutinio žodžio aprašyme tiko 100%. Ir ne, čia ne tas atvejis, kai perskaitai apibendrintą aprašymą ir pagalvoji „o, tai aš!“. Tai pagrindiniai būdo bruožai,kurie idealiai atitiko. Ir net dėl nemigos pataikė. Nežinau, ar čia tik atsitiktinumas, bet I am impressed.

  2. Esu labai daug komentaru skaiciusi apie si varda,kad bjaurus,nepopuliarus. O tada ir topteli kokie istiesu kvaili yra tie zmones,kad gali taip izeidineti ir nepagarbiai kalbeti apie toki sena ir grazu varda juk nuo vardo asmenybe nepriklauso,visi zmones yra skirtingi. Nors daug kas is aprasymo atitiko nelabai tikiu,kad as tokia tik todel,kad mane pavadino Laura.

  3. as esu labai patenkinta savo vardu,ir vardo LAURA nekeisciau i jopki kita,,,,,,,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *