Adomas

Vardas Adomas 
Adomas

  • Vardo kilmė- hebrajų
  • Vardo reikšmė-  vardas Adomas yra kilęs iš  hebrajų kalbos žodžio אדם – adam- kuris reiškia „rudas arba raudonas“. Šis žodis paprastai yra vartojamas apibūdinti odos spalvai. Yra kitų vardo aiškinimų, teigiančių jog šis vardas yra kilęs iš akadiečių žodžio adamu, kuris lietuviškai reiškia „daryti“. Pasak Biblijos  Adomas buvo sutvertas iš žemės, todėl vardas taip pat kildinamas iš hebrajų žodžio  אֲדָמָה- adamah-, kuris lietuviškai verčiamas „Iš žemės“. Vardas Adomas Lietuvoje yra labai populiarus ir jau 15 metų laikosi populiariausiųjų vardų šimtuko viršūnėse. 2013 metais šis vardas suteiktas daugiau nei 150 berniukų.
  • Ar vardas Adomas yra šventas? Taip.
  • Šv. Adomas yra minimas 12.24 ir 05.16 dieną.  Šv. Adomas buvo pirmasis žmogus ir žmonių giminės pradininkas. Jis taip pat yra sodininkų ir daržininkų globėjas. Šv. Adomas  globoja menininkus ir skurstančiuosius.
  • Astrologinis simbolis- Ožiaragis
  • Skaičius- 8
  • Vardadienis – 12.24,o taip pat 05.16, 06.17, 12.23
  • Palankios spalvos- Rožinė, Balta, Žalsva, Žydra, Gelsva, Vynuogių
  • Brangakmeniai- Deimantas, Rožinis Kvarcas ,Perlas, Kalnų Krištolas, Mėnulio akmuo
  • Gėlė- Piliarožė, Kamelija
  • Planeta globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos- Pirmadienis
Vardo variantai

Ad, Adam, Adamas, Adamo, Adamis, Adomis, Adams, Adom, Adan, Adanas, Adao, Addam, Adams, Addem, Addis, Ade, Adem, Adham, Adhem, Adim, Atim, Atkins, Aadam

Adomo charakteris

Šiam vardui apibūdinti tinka žodis „skeptikas“. Adomas niekuo netikės tol, kol pats ko nors neišbandys savo kailiu. Tai amžinai klausiantis, smalsaujantis ir analizuojantis vyrukas, kurio pašaukimas tikslieji ir gamtos mokslai. Vardo vibracijos skatina nepasitikėti naujovėmis, kol jos nebus išbandytos laiko ir kitų. Tėvai neturėtų stebėtis, jog mažasis Adomas neragaus neįprasto patiekalo ar nesivilks naujo rūbo. Jis tiesiog mėgsta tai kas įprasta, priimtina ir saugu. Jeigu naujovė sūnui tiks, visa kas buvo mėgiama prieš tai, paprasčiausiai bus užmiršta, kaip nereikalinga. Vyras šiuo vardu bus linkęs apsidrausti nuo visų įmanomų pavojų-tiek tikrų, tiek įsivaizduojamų. Jeigu šie pavojai ištiks netikėtai, galimi panikos ar susierzinimo priepuoliai, kuriuos nugalėti galima tik ramiai išanalizuojant situaciją iki smulkmenų. Todėl nesistebėkit, jeigu jūsų sūnus ar vyras pastoviai klaus “ kodėl?“, -taip jis bando apsaugoti jus ir save.Adomas gali būti menininku iš prigimties- jį domins ir muzika, ir dailė ir literatūra ir tikslieji mokslai. Šiam vaikui gali būti sunku pasirinkti vieną interesų sritį, nes vardo vibracijos skatina pažinti ir tyrinėti. Ir,ko gero, tik tyrinėdamas šio vardo nešiotojas jausis tikrai laimingu. Vardo vibracijos būdingos ypač jautriam ir nedrąsiam žmogui, kuris bus linkęs slėpti savo jausmus. Tai darydamas jis priešingai, gali elgtis gan įžūliai ar manieringai. Tėvai turėtų suprasti, jog toks elgesys kyla ne iš noro pasirodyti, bet priešingai, dėl poreikio apsaugoti save ir savo jausmus. Adomas gali turėti daugybę baimių, kurios kitiems gali atrodyti tiesiog nesuprantamos. Pagarba, išklausymas ir savitarpio supratimas turėtų vyrauti namuose, kur auga Adomas. Šis vaikas, nors ir būdamas be galo talentingu bus daugiau linkęs protauti ir analizuoti, nei praktiškai taikyti savo apmąstymų išvadas. Jeigu tėvai skatins pomėgį dirbti ir praktiškai panaudoti savo idėjas, jie gali išauginti rimtą mosklininką.
Šio vardo vibracijos taip pat skatina sugebėjimą ilgai išlikti jaunatvišku, bei suprasti aplinkinių poelgių motyvus . Adomas gali būti puikiu derybininku, finansininku ar taikdariu. Jis gali tapti talentingu prekybininku ar farmacininku, suvokiančiu kaip uždirbti ir išsaugoti tai kas uždirbta.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *