Alicija

Vardas Alicija Vardas Alicija

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė –Daugiakilmis: Anglų, Prancūzų, Graikų, Hebrajų
  • Reikšmė – vardas Alicija yra vardų Adelaidė,  Elisabeth arba Aleksandra trumpinys.  Vardas Adelaidė yra vedinys iš  germanų „kilmingos prigimties“.  Manoma, jog Alicijos vardas taip pat yra vedinys iš graikiško vardo Aleksandra „žmonijos gynėja“.  Elzbietos vardas yravedinys iš hebrajų kalbos žodžio, reiškiančio „prisiekiu Dievu“.  Pagal labiausiai paplitusį vardo kilmės aiškinimą, vardas Alicija yra Anglijoje, Prancūzijoje, Švedijoje  ir Rusijoje mėgstamo vardo Alisa (Alice)  lenkiškas variantas. Šis vardas yra kildinamas iš senoviško prancūzų vardo Alis, kurio seniausios formos yra Aalis, Adalheid.
  • Alisos vardas buvo mėgiamas viduramžių Prancūzijoje.  Alisos vardą garsino ir Anglijos  karalienės Viktorijos duktė. Jis ypač paplito pasirodžius L. Kerolio knygai „Alisa stebuklų šalyje“.  Lietuvoje Alicijos vardas pradėtas vartoti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Labiausiai išplitęs buvo tarp 6 ir 9 praėjusio amžiaus dešimtmečių. Šiuo metu Alicijos vardas yra retas Lietuvoje. Nuo 1990 metų jis buvo suteiktas tik 110 kartų.
  • Ar vardas Alicija yra šventas? Taip
  • Šventieji globėjai:
  • Šventoji Alicija (Alisa, Aleidė) yra minima 04.04 dieną. Šv. Alicija globoja akluosius ir paralyžuotuosius.
  • Šv. Abicija yra minima 08.24 dieną.
  • Šv. Aloyzas Gonzaga yra minimas 06.21 dieną.   Šv. Aloyzas saugo nuo akių ligų, užkrečiamųjų ligų. Jis yra jaunimo, Katalikiškojo jaunimo, studentų Jėzuitų, paauglių, sergančiųjų AIDS ir slaugančiųjų AIDS sergančius,  kūniškojo tyrumo globėjas. Šv. Aloyzas yra Castiglione delle Stiviere, Valmonte ( Italijoje) globėjas.
  • Vardadienis – Alicijos vardadienis yra švenčiamas  01.15, 02.0504.04, 06.21, 08.24 dienomis.
  • Vardo skaičius – 9
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Palankios spalvos – Balta, perlų, permatomos spalvos, oranžinė, geltona, aukso, vario
  • Brangakmeniai – Opalas, špinelis, granatas, raudonasis safyras
  • Gėlės – magnolija- liūdesiui nuvyti, rudeninis astras- atsisveikinimui, raudonoji aguona – paguodai, rozmarinas-atminimui, rudeninė vynuogė- broliškai meilei
  • Planeta globėja – Saulė
  • Laimingos dienos- Sekmadienis, Pirmadienis

Vardo variantai –

Alisa, Alisia, Alissa, Alis, Alise, Alesia,Alisėja, Alisija, Alysija, Alisėja, Alisya, Alicja, Alyce, Alycia, Allycia,Alys, Alysa, Alyse, Alita, Alicia, Alecia, Alice, Alisė, Alisson, Allie, Alicha, Alicia, Alicja, Alyse, Alysia,Alissa, Alesha, Aleesha, Alishia, Alyssa, Alyssia, Aliče, Alix, Ali, Alison, Allie, Ally, Alisha,Alysha, Allissa,Elicia, Elke, Lisham, Lecia, Alease, Ada, Adė, Adela, Adelaida, Adelaidė, Adelė, Adelija, Adelina, Adelita, Adija, Ailea, Aleit, Aileas,Aliisa, Alli,Adilė, Adolė, Adolina, Adutė, Heida, Heidė, Adija, Alisya, Adele, Adelia, Adel, Alisia, Alissa, Adėja, Adeline, Adiel, Adile, Alise, Aleidis, Alethe, Aalis

Alicijos charakterio savybės

Alicijos yra sudėtingos asmenybės. Jos žavios, moteriškos, kūrybingos ir artistiškos. Tačiau tai moterys kovotojos, kurios pastoviai su kažkuo varžosi, siekia įsitvirtinti ir gina savo nuomonę. Jos geranoriškos, mėgsta džiaugtis gyvenimu, mėgsta meną ir viską kas susiję su judesiu ir amatais. Alicijos gali būti puikiomis gydytojomis, vadybininkėmis, ekskursijų darbuotojomis. Jos mąsto greitai, yra nuoširdžios,  neieško žodžio kišenėje, puikiai orientuojasi situacijoje ir moka ją išnaudoti savo naudai. Vienintelis jų trūkumas- atkakliai gina savo teisybę.

Alicijos charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelus savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *