Amelija

Vardas AmelijaVardas Amelija

  • Lytis-  Moteriška
  • Kilmė – Germanų
  • Reikšmė-  Vardas Amelija yra vedinys iš vardo Amalija. Amalijos vardas  savo ruožtu yra  kilęs iš senovės  vokiečių žodžio amal  kuris reiškia „ kova, darbas,  arba darbšti, atkakli“ Istorijos bėgyje šis vardas neretai buvo kaitaliojamas su lotyniškos kilmės moterišku vardu Emilija. Amelijos vardas yra mėgiamas Prancūzijoje, Anglijoje ir  ispaniškai bei vokiškai kalbančiuose krašuose. Jis buvo suteiktas Anglijos karalių  Jurgio Antrojo ir Jurgio Trečiojo dukterims. Šis vardas labai išpopuliarėjo po garsiosios amerikiečių lakūnės Amelijos Erhart skrydžio per Atlanto vandenyną. Lietuvoje šis vardas pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau iš tikrųjų pradėjo plisti po 1999 metų, pasirodžius garsiam prancūzų režiesieriaus Jean-Pierre Jeunet filmui “ Amelija iš Monmartro“. Šiuo metu Amelijos vardas yra įsitvirtinęs populiariausiųjų Lietuvos vardų dvidešimtuke. 2013 metais jis buvo suteiktas  daugiau nei 200 mergaičių. 2014 metais Amelijos vardas užėmė 11 vietą tarp populiariausiųjų Lietuvos vardų ir buvo suteiktas 243 mergaitėms.
  • Ar vardas Amelija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai
  • Šv. Amalija (Amelija, Amalburga) yra minima 07.10 ir 11.21 dienimis. Šv. Amalija saugo nuo mėlynių, sumušimų, rankų skausmų bei karštinės. Ji globoja valstiečius, žemdirbius, sergančiuosius karštine ir Ghent- o miestą (Belgijoje). Šv. Amalija buvo kilminga moteris, išauginusi daug vaikų. Senatvėje ji pasirinkusi vienuolės gyvenimą. Legenda teigia, jog Šv. Amalija kartą perplaukusi ežerą ant milžiniško eršketo nugaros. Todėl meno kūriniuose ji neretai vaizduojanti su žuvimi arba ant žuvies.
  • Vardadienis – Amelijos vardadienis yra švenčiamas 04.21, 07.10 dienomis.
  • Vardo skaičius – 6
  • Astrologinis simbolis- Vėžys
  • Palankios spalvos –Karališkoji mėlyna, indigo, švelniai žalsva, žydra, balta
  • Brangakmeniai – Perlai, safyrai, katės akis- balta arba žalia
  • Gėlės – rožė- meilei, sausmedis – ištikimybei ir pasiaukojimui
  • Planeta globėja – Ketu
  • Laimingos dienos – Sekmadienis, Pirmadienis, Trečiadienis

Vardo variantai-

Amalija, Amela, Amelė, Amalė, Amelberga, Amelberta, Amelgunda, Amelina, Amelida, Amelita, Amela, Amelė, Amėlija,  Amilė, Amilija, Amalia, Amalberga, Amėlija, Amelberg, Amelia,Amalberta,Amalberga, Amalgunda, Amalita, Amalina, Amalė, Amel, Amelie, Amelja, Amel, Amelia, Amelie, Amaliia, Amalfrida, Amalfryda,  Amel, Amela, Amelie, Amelja, Ahmalia, Amaleah, Amalee, Amaleta, Amalfried, Amalgunde, Amali, Amalisa, Amaliya, Amaly, Amalya, Amalyn, Amelberg, Amalie, Amalea, Amelie, Amilia, Mali, Malika, Amelja, Amalja, Emala, Emilė

Amelijos charakterio savybės

Moteriška, žavi ir elegenatiška. Amelija žavės savo elegancija ir stiliaus jausmu. Ji bus labai pareiginga ir darbšti, tačiau visada pasitempusi. Ji mėgs greitį, adrenaliną ir stengis žinoti visas naujienas. Jos interesų ratas bus labai platus ir labai originalus. Ji labai mylės savo šeimą. bus atidi artimųjų reikšmėms, mokės pasiderėti ir nusiderėti. Stabilumas, ramybė, privatumas – visi šie dalykai vaidins labai svarbų vaidmenį Amelijos gyvenime. Ji puoselės šeimos ryšius, tačiau savo antrąją pusę rinksis gan ilgai. Jos jausmų pasaulis bus labai gilus, tačiau viešai ji stengsis to neparodyti.

Amelijos charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Filmukas apie Ameliją

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *