Agnietė

Vardas  Agnietė
Vardas Agnietė

  • Vardo kilmė –  Daugiakilmis: Graikų/Lotynų
  • Vardo reikšmė – Vardas Agnietė yra  vedinys iš graikų kalbos žodžio hagne, reiškiančio  “skaisti, tyra”. Šis vardas taip pat gali būti  vedinys iš lotynų kalbos žodžio, reiškiančio  “ėriukas, avinėlis”. Tokia vardo istorija siejama su Šv. Agniete, kuri buvo nužudyta ir todėl yra lyginama su avinėliu.
  •  Agnietės vardas Lietuvoje pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Labiausiai mėgiamas jis buvo 1989 metais, kai buvo suteiktas 12 mergaičių. Šiuo metu Agnietės vardas yra retas Lietuvoje. Nuo 1990 metų per metus jis vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 10 mergaičių.
  • Ar vardas Agnietė yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Agnietė  yra minima 01.21 dieną. Šv. Agnesė (Agnietė) saugo nuo kūno negalavimų, globoja ligonius.
  • Šv. Agnesė (Inesa) iš Romos yra minima 01.21 dieną. globoja sužadėtinius, skaistuolius ir skaistuoles, skautes, mergaites, mergeles, sodininkus, prievartos aukas, derlių ir vaikus. Šv. Agnietė yra Manresos (Ispanijoje) globėja.
  • Šv. Agenesė iš Montepulciano yra minima 40.20 dieną. Šv. Agnesė saugo nuo kūno negalavimų, globoja ligonius. Liudininkai teigia, jog  ji galėjusi pakilti virš žemės. Jai meldžiantis staiga pražysdavo našlaitės, lelijos ir rožės. Liudininkai teigė, jog Šv. Agnesė galėjusi pamaitinti vienuolyno bendruomene viena duonos riekele. Yra liudininkų, teigusių, jog ji prikėlė iš numirusių nuskendusį vaikelį.
  • Vardadienis – Agnietės vardadienis yra švenčiamas 01.21, 02.11, 04.20 dienomis.
  • Vardo skaičius – 7
  • Astrologinis simbolis- Žuvys
  • Palankios spalvos – Violetinė, purpuro, balta, švelniai žalia, žydra, kreminė, vynuogių
  • Brangakmeniai – Ametistas, aleksandritas, perlai, kalnų krištolas, mėnulio akmuo,baltasis arba žaliasis agatas, baltasis arba žaliasis nefritas
  • Gėlės – levanda- tylai, rožinė geranija – pasirinkimui ir pastabumui
  • Planeta globėja-  Mėnulis
  • Laimingos dienos – Pirmadienis
Vardo variantai

Agnetė,Agniete, Agna, Agnelija, Agnė, Agnesė, Agnesa, Agneša, Agneta, Agnija, Agnietė, Agniesa, Agniesė, Agneška, Agnėška, Agnieša, Agnieška, Agniežka, Agnežka, Agnieška,Agnutė, Agnete, Agne, Agnėja, Agnita, Agnytė, Agnes, Agness, Agnessa, Agneis, Anese, Agness,Agnies, Agnus, Agna, Agne, Agnesca, Agnessa, Agneta, Agnete, Agnethe, Agneti, Agnetis, Agnetta, Aghna, Agnek, Agnella,Aigneis, Anezka, Anis, Annice, Annis, Ági, Ágnes, Inès, Inés, Agnès, Inès, Inés, Agnès, Инесса, Агния, Агнесса, Agnieszka, Jagna, Ágnes, Anežka, Akneeta, Aknes, Aknietta, Aune, Aignéis, Neža, Inese, Anjes, Agnieszka, Agniesza

Agnietės charakterio savybės

Veržli, judri, greitai mąstanti. Agnietė bus labai gabi. Ji moteriška, žavi, turi ypatingą stiliaus jausmą ir puikiai jaučia madą. Ji sieks išsilavinimo ir stengsis būti apsupta tik pačių geriausių dalykų. Ji mąstys moksliškai, greitai ir mažai kuo pasitikės. Bus linkusi daug keliauti ir pastoviai ieškoti naujų įspūdžių. Jausminga, romantiška, greitai susižavinti. Agnietę gali traukti neįprastos mokslo sritys, dvasiniai dalykai. Ji stengsis vengti minios, tačiau visada bus dėmesio centre. Savo asmeninio gyvenimo neviešins ir labai saugos šeimos ir asmens privatumą. Savo interesus taip pat mokės ginti labai stipriai. Agnietės iš prigimties skeptikės, todėl gali tapti puikiomis mokslininkėmis, tyrėjomis, žurnalistėmis.

Agnietės charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Bendrai paėmus esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelus savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *