Zodiakas ir Mitas – Svarstyklės

Svarstyklės ir Mitas

Svarstyklių vietą Zodiako rate mena mitas apie neregį Tiresiją. Šis deivės Heros tarnas vienakąrt stebėjęs jos mylimas gyvates išdrįso paklausti kuri iš gyvačių laimingesnė – patinėlis ar patelė. Hera negalėjo atsakyti į jo klausimą ir leido jam pragyventi dalį savo gyvenimo moters kūne. Praėjus kažkuriam laikui Dzeusas ir Hera jo paklausė, kuriame kūne jis jautėsi laimingesnis. Tiresijui prispažinus, kad jam buvo maloniau gyventi moters kūne, Dzeusas įpyko ir apakino deivės  Heros tarną.

Reiktų atminti, jog aklumas graikų mituose dažnai reiškė vidinę išmintį. Visi didieji graikų pranašai ir dainiai buvo akli. Taip Tiresijas tapo pranašu.

Ką tai turi bendro su Svarstyklėmis?  Ogi poliariškumą. Teresijas išbandė abi žmogiškojo gyvenimo puses. Jis matė ir gėrį ir blogį, tobulybę ir netobulumą. Jis kaip ir Svarstyklių ženklas pabuvojo abiejose gyvenimo pusėse.

Įdomu tai, kad daugelis vyrų  Svarstyklių mėgsta studijuoti moteriškuosius gyvenimo aspektus –menus, kultūrą, harmoniją bei žmogiškųjų santykių analizę. Tuo tarpu moterys Svarstyklės išlikdamos tobulo moteriškumo pavyzdžiu stebina savo vyriškaisiais sugebėjimais – sugebėjimu analizuoti, skaičiuoti, numatyti ir planuoti.  Jos dažnai tampa visuomenės veikėjomis ir sugeba išgarsėti nepriekaištinga logika bei intelektu.

Kokia gyvenimo sritimi besidomėtų Svarstyklės, joms svarbu, jog dirbtų jų protas. Netgi santykiuose su priešinga lytimi, visų pirma nugalės šaltas protas, diktuojantis  šių santykių ribas. Dėl ko šio ženklo atstovai neretai išlieka vieniši, nors ir turi pakankamą draugų ratą. Svarstyklės linkę atsiriboti nuo išorinio pasaulio, nes visų pirma ieško tobulų santykių ir tobulybės. Neradusios tobulo jų manymu žmogaus, Svarstyklės dažnai susiranda visiškai priešingą savo idealui partnerį tik tam, kad suvoktų, jog šiam pasaulyje tobulų nėra. Neretai sakoma, jog Svartyklių gyvenimo užduotis, – išmokti suvokti, jog meilė nėra intelektualinis žaidimas, bet remiasi širdimi. Šio ženklo atstovai linkę viską perleisti per proto prizmę, dėl ko jausmų pasaulis juos gąsdina ir dažnai atstumia.

Svarstyklės neretai geriau supranta priešingos lyties problemas nei savąsias. Dėl ko jos ir garsėja kaip puikūs draugai bei patarėjai. Tačiau neretai būtent dėl tokio sugebėjimo suprasti priešingą lytį jos laikomos vėjavaikiškomis ar nesubrendusiomis.

Mitas apie neregį Tiresiją atskleidžia gilumines Svarstyklių ženklo problemas. Jis kaip ir šio ženklo atstovai pažvelgė į gyvenimą iš abiejų pusių ir buvo dievų priverstas suvokti jo kraštutinumus.Svartyklės dažnai stengiasi apjungti kraštutinius gyvenimo aspektus ir taip sukurti darną bei tvarką savo aplinkoje. Net tada, kai joms tikrai nesiseka to  pasiekti, Svartyklės visgi atkakliai siekia darnos, supratimo ir harmonijos. Kad tai įvyktų , jos neretai turi  atsisakyti savo pomėgio užsidaryti svarstymų rate ir pabandyti praktiškai sutaikyti konfliktuojančias puses, nesvarbu kokioje srityje tas konfliktas vyktų – finansinėje, intelektualinėje ar tiesiog kasdieniškojoje plotmėse.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *