Ema

Vardas Ema
Vardas Ema

  • Vardo kilmė- Daugiakilmis:  Hebrajų, Vokiečių, Polineziečių
  • Vardo reikšmė- Vardas Ema yra  trumpinys iš hebrajų kilmės vardo  Emanuelė, kuris reiškia ,, Dievas su mumis”. Jis taip pat gali būti vedinys iš  vokiečių kalbos žodžio, reiškiančio ,,Tobula”,  arba vedinys iš  polineziečių kalbos ir verčiamas kaip ,,Mylima”. Emos vardo kilmė siejama su senovės germanų vardais, prasidedančiais sandu ,,ermen“ -kuris reiškia tobula, visata, visuotinė.  Šiuo vardu buvo vadinama  dviejų viduramžių karalių (Etelredo Antrojo ir Kanuto) žmona, kurią metraščiai mena kaip Emą Normandietę. Emos vardą turėjo  ir 11 amžiuje gyvenusi Austrų šventoji, kuri dar kartais vadinama Hema.  Emos vardas buvo mėgiamas viduramžių Anglijoje. Jo populiarumas dar labiau išaugo 18 amžiuje , kai Emos vardas buvo pavartotas net 2 autorių Džeinės Austin ir Mathew Prioro kūriniuose.
  • Emos vardas Lietuvoje plačiau pradėtas teikti praėjusio amžiaus antrajame dešimtmetyje. Devintajame dešimtmetyje šis vardas pradeda kopti į populiariausijųjų sąrašus ir tvirtai juose įsitvirtina jau 2009 metais, kai Emos vardas suteikiamas net 174 mergaitėms. Šiuo metu šio vardo populiarumas auga. Emos vardas yra populiariausiųjų vardų dvidešimtuke nuo 2006 metų. 2013 metais jis užkopė į 16 vietą populiariausiųjų vardų dvidešimtuke.
  • Ar vardas Ema yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai –
  • Šv. Emanuelis yra minimas 03.26 ir 10.01 dienomis.
  • Šv. Ema yra minima 04.19, 05.12, 06.27  dienomis. Šv. Emma (Hemma, Gemma) globoja skurstančiuosius ir sergančiuosius akių ligomis.
  • Astrologinis simbolis- Avinas
  • Skaičius- 1
  • Vardadienis- Emos vardadienis yra švenčiamas 03.26, 06.27; 06.29;12.28 dienomis.
  • Palankios spalvos- Raudona, Liepsnos, Raudonojo vyno, Oranžinė, Geltona, Vario, Aukso
  • Brangakmeniai-  Rubinas, Granatas
  • Gėlė- Lelija, Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėja- Saulė
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Emilija, Emanuelė, Emelina, Emeta, Emita, Emi, Emutė, Emalina, Emana, Emuna, Ima, Ermanta, Ermantė, Ermelina, Ermelinda, Ermelita,Ermengarda, Ermentrūda, Ermeta, Ermida, Ermina, Erminda, Erminija, Erminta, Ermita, Irma, Irmė, Irmgarda, Irmida, Irmina, Irminija, Irminta, Emma, Emmy,Emmajean, Emmalee, Emmi, Emmie, Emmie, Emmaline, Emelina, Emeline, Emaline, Emmeline, Em, Emiline, Emmelyn, Emelin, Emlyn, Eman, Emman, Emmuna, Emann, Emunah, Ermengard, Ermentrud

Emos charakteris

Emos gyvenimą valdys jausmai, artimųjų poreikiai bei kūryba. Ši moteris anksti stosis ant savo kojų ir daug laiko skirs artimiesiems . Ema gali tapti puikia muzikante, šokėja, mezgėja, audėja arba chirurge. Šios moters talentai greičiausiai pasireikš per rankų ir kojų veiklą-kokia ji bebūtų. Vardo vibracijos skatina praktinei veiklai, bet ne apmąstymams, todėl idealistiškosios. Emos matematika ir tikslieji mokslai netrauks, tačiau ji gali puikiai jaustis planuodama sodo ar sodybos interjerą, užsiimdama smulkiais namų priežiūros darbais ar net didelėmis statybomis. Ji puikiai jaus kas tikra, o kas ne, todėl šios moters greičiausiai nesuviliosit jokiais stebuklais. Vardo savininkė mėgs tvarką, organizuotumą bei sąžiningumą. Su ja nesutarsite jeigu atidėliosite problemų sprendimą, pastoviai vėluosite ar bandysite jai vadovauti. Šios moters nesutiksite grūstyje, bet ji visada žinos karščiausias naujienas. Ema vertins ramybę, stabilumą ir sunkiai pakęs miesto triukšmą. Šia moteriai būtina gyventi gamtoje ar  bent jau vienąkart savaitėje išvykti į užmiestį.

Emos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Filmukas apie vardą Ema You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *