Planetos ir savaitės dienos

Tradicija savaitės dienas vadinti planetų vardais siekia senovės romėnų ir keltų laikus. Bėgant amžiams ją perėmė kitų europos tautų gyventojai. Anglų ir prancūzų kalbose savaitės dienos iki šiol vadinamos planetų vardais. Senovės Romoje tam tikri veiksmai buvo atliekami tik tam tikrą dieną.  Vakarų astrologai iki šiol rekomenduoja kokius nors darbus atlikti  būtent kurią nors savaitės dieną. Žemiau pateikiamos jų rekomendacijos.

Saulė

Saulės  diena sekmadienis. Tai šviesos, turto ir laimės diena. Saulė atneš sėkmę viskam kas susiję su naujovėmis, verslu, turtu, profesiniais pasiekimais. Tai diena kai verta pagalvoti apie šeimos vyrus ir jų sveikatą. Senovėje tikėta, jog sekmadienį susituokusi pora nugyvens savo amžių turtingai ir laimingai. Indijoje  vienok tikima, jog sekmadienis tinkamas sėjai ar naujo namo statybos pradžiai.

Mėnulis

Mėnuliui priskiriamas pirmadienis. Tai paslapčių, nuojautų bei įžvalgų diena.  Pirmadieniais patariama medituoti, švarintis, gydytis. Jeigu šią dieną pasirūpinsite savo mažaisiais draugais ar spręsite šeimos problemas, jūsų veiksmai bus tikrai įvertinti. Šią dieną tikrai neverta eiti iš namų. Angliškai kalbančiuose kraštuose dar ir dabar paskutinįjų Gruodžio mėnesio pirmadienį vengiama priimti svarbius sprendimus ar dėl ko nors tartis, nes manoma, jog Jėzus buvo išduotas būtent šią dieną. Indijoje priešingai, ši diena laikoma palankia kelaujantiems.

Marsas

Marsas stipriausias antradienį. Tai diena kai dirbama, kariaujama, ginčijamasi ar bylinėjamasi. Antradienį  palanku spręsti visus uždavinius reikalaujančius ryžto, ištvermės , šalto proto ir aiškaus tikslo supratimo. Marsas padės medžiotojams, tačiau vargiai pagelbės chirurginės operacijos atveju. Italijoje tebetikima, jog antradienis nepalankus metas naujoms pažintims ar santuokai.

Merkurijus

Merkurijus valdo trečiadienį. Tai diena kai sekasi muzikuoti, studijuoti, skaityti, mokytojaujantiems , keliaujantiems, užsiimantiems žinių perdavimu, verslu ar norintiems ką nors keisti savo gyvenime. Merkurijus-  lošėjų ir vagių dievas, todėl trečiadienis gali būti sėkmingas rizikiuojantiems. Indai tiki, jog trečiadienis palankus prekeiviams, bei siekiantiems susigrąžinti skolas.

Jupiteris

Jupiteris valdo finansus, todėl finansinius reikalus astrologai pataria tvarkyti būtent ketvirtadienį, kai Jupiterio įtaka stipriausia. Šią  dieną   verta pasirūpinti šeimos vyrais, seneliais ir jų sveikata. Ketvirtadienis taip pat  geras metas  ginantiems savo garbę bei siekiantiems sustiprinti savo pozicijas.  Ispanai vengia šią dieną tuoktis, lipti į laivą ar vykti į kelionę, bei palikti sutuoktinį. Indijoje naujus darbus stengiamasi pradėti būtent ketvirtadienį.

Venera

Venera padeda siekiantiems draugystės ir ieškantiems meilės. Būtent todėl  jau nuo seno visi  pasimatymai ir vakarėliai planuojami penktadieniui– šios planetos valdomai dienai. Ši diena palanki visiems norintiems pasilepinti , perkantiems prabangos prekes ar puošiantiems savo namus. Ši diena kaip niekad tinkama perkantiesiems naujus drabužius ar ieškantiesiems antrosios pusės.  Penktadienį  atliekamos aromaterapijos ir grožį puoselėjančios procedūros bus efektyvesnės.  Senovėje vienok,  buvo vengiama tuoktis penktadienį, manant, jog ši diena sutuoktuvėms nėra tinkama.  Angliškai kalbančiuose kraštuose naujų darbų penktadienį  stengiamasi nepradėti. Šią dieną taip pat vengiama įsikelti į naujus namus.  Taip pat tikima, jog 13 mėnesio dieną penktadienį piniginių reikalų tvarkyti neverta, nes ši diena gali būti nuostolinga.

Saturnas

Stiprus šeštadienį. Norėdami išvengti nelaimių būkite atidesni būtent šią dieną. Šeštadienį galite sulaukti įvertinimo už savo padarytus darbus- nesvarbu kokie jie buvo-geri ar blogi. Diena  taip pat palanki užsiimantiems meditacine praktika, saugantiems namus, ieškantiems dingusių daiktų ar slaugantiems senelius. Šią dieną verta naikinti parazitus, kovoti su kliūtimis, atsikratyti blogų įpročių  ar tiesiog pabaigti senus darbus. Šią dieną dažniau kyla konfliktai, ir manoma, jog ji nėra ypač palanki bendravimui.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *