Faustas

Vardas FaustasVardas  Faustas

  • Vardo kilmė – lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Faustas yra Vedinys iš lotynų kalbos žodžio faustus, kuris išverstas į lietuvių kalbą reiškia „laimingas, teikiantis palaimą“.  Fausto vardas senovės Romos laikais buvo naudojamas kaip pavardė. Pavyzdžiui Romos diktatorius Liucijus Kornelijus Sulla  abiem savo vaikams-dukrai ir sūnui- suteikė Faustos ir Fausto vardą. Fausto vardą turėjo net 12 šventųjų asmenų,Viduramžių laikotarpiais gyvavo legenda apie alchemiką Faustą, sudariusį sutartį su nelabuoju, kurią savo tragedijoje įamžino vokiečių rašytojas J. V. Getė. Istorikai teigia, jog toks asmuo iš tikrųjų gyvenęs Vokietijoje. Kaip buvo iš tikrųjų, dabar sunku pasakyti. Tačiau ši istorija tapo ne vieno meno kūrinio pagrindu. Lietuvoje Fausto vardas pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Tikrojo populiarumo šis vardas sulaukė tik po 1990 metų. Daugiausia Faustų buvo 2009 metais, kai šis vardas buvo suteiktas 70 berniukų. Šiuo metu Fausto vardas yra įsitvirtinęs tarp 100 populiariausiųjų Lietuvos vardų ir per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 65 vaikams. 2014 metais Fausto vardas buvo suteiktas 36 berniukams ir užėmė 101 vietą populiariausiųjų Lietuvos vardų sąraše.
  • Ar vardas Faustas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Faustas yra minimas 02.15; 06.24; 07.16; 07.19; 08.01; 08.07; 09.01; 09.06; 09.08; 09.28; 10.13; 11.26; dienomis.
  • Astrologinis simbolis – Vėžys
  • Skaičius – 6
  • Vardadienis – Fausto vardadienis yra švenčiamas 07.16, 09.06 dienomis.
  • Palankios spalvos – Karališkoji mėlyna, Indigo, Balta, Tamsiai mėlyna,Violetinė, Pilka, Juoda
  • Brangakmeniai- Perlas, Safyras, Juodasis perlas, Ametistas, Lazuritas
  • Gėlės –  Rožė, Sausmedis
  • Planeta globėja – Saturnas
  • Palankios dienos –  Šeštadienis

Vardo variantai-

Faustinas, Faustėjus, Faustulas, Faustilijus, Faustilius, Festas, Faustus, Faustullus, Fauste, Fausto, Faustos, Fauston, Faustan, Fausten, Faustino, Faustinus, Faustin, Faustun, Fusculus, Festus

Atkakliai ginantis savo nuomonę ir vertybes, vienok vertinantis ramybę, taiką ir harmoniją. Mylintis šeimą, svetingas šeimininkas. Rūpestingas ir darbštus, turintis stiprų atsakomybės jausmą. Jautrus ir lengvai įskaudinamas.  Puikus draugas ir patarėjas, kuris niekada neapleis. Neieškantis žodžio kišenėje ir mokantis laiku atsidurti tinkamoje vietoje. Gali būti puikus aktorius, ar turėti meninių sugebėjimų. Vertinantis vienatvę, tačiau linkęs būti viešumoje, ir žinoti visas naujienas ir smulkmenas. Vardo savininkas  ilgai abejos prieš priimdamas kokį  nors sprendimą, tačiau vienąkart nusprendęs, savo tikslo neatsisakys. Ištikimas vyras ir pasiaukojantis tėvas. Gali būti labai pavydus, valingas ir  valdingas, ypač verčiamas aplinkybių. Linkęs tiek rūpintis savo mylimais žmonėm, kad tai gali sukelti įtampą asmeniniuose santykiuose. Energingas ir užsispyręs.  Dažnai talentingas ar net genialus ir neretai turintis tik jam vienam suprantamą hobį. Linkęs nepasitikėti savimi, bet  niekada to neparodysiantis.

Fausto charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate nuoširdūs ir jautrūs. Mėgstate daryti gera ir stengiatės gyventi vedami savo sąžinės balso. Jūs mėgstate būti dėmesio centre, tačiau to nusipelnote savo gerais darbais ir puikiomis idėjomis. Jūs visada esate pasiryžę ištiesti pagalbos ranką ištikus bėdai. Esate svetingi, draugiški ir diplomatiški. Jūsų trūkumas –pernelyg dažnai aukojatės dėl kitų. Nebijokite prisiminti ir savo poreikių.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *