Kristupas

Vardas KristupasVardas  Kristupas 

  • Vardo kilmė- Graikų
  • Vardo reikšmė- Vardas Kristupas yra kilęs   iš  graikų kilmės vardo Χριστόφορος arba Khristóphoros. Šį vardas savo ruožtu yra sudarytas iš dviejų žodžių – khristós ir phérein. Išvertus iš graikų kalbos, šie žodžiai reiškia „pateptasis arba išrinktasis ir nešti“. Kristoforo vardą ankstyvaisiais krikščionybės laikais suprasdavo kaip“nešantis Jėzų savo širdye“. Kristoforo arba Kristupo  vardas Europoje pradėjo plisti tik penkioliktajame amžiuje. Šiuo vardu buvo vadinami  net trys Europos karaliai. Kristoforo vardą taip pat  garsino keliautojas Kristupas Kolumbas. Kristoforas buvo ir  garsus anglų dramaturgas  K. Marlou. Kristofo vardą garsino  garsus vokiečių kompozitorius K. Vilibaldis Gliukas. Na, o žaviojo Mikės Pūkuotuko gerbėjai tikriausiai atkreipė dėmesį į jo vyresnįjį  draugą Kristoferį Robiną.  Senovinė legenda pasakoja, jog Kristupas buvo labai aukšto ūgio vyras vardu Reprobas. Jis stojo tarnauti karaliui Kananui tik dėl to, jog šis karalius nieko nebijojo. Kai karalius išsigando minint velnio vardą, šis metęs tarnystę išėjo ieškoti šėtono. Kai Reprobas išvydo, jog velnias bijo Jėzaus, jis išvyko ieškoti Jėzaus. Dykumoje sutikęs atsiskyrėlį, kuris išmokė jį tikėjimo paslapčių ir liepė gyventi padedant žmonėms persikelti per sraunią upę, nes taip jis galėtų pasitarnauti Jėzui. Vienąkart šis aukštas vyras sutiko mažą vaikelį, kuris paprašė jį pernešti per upės vandenis. Reprobas sutiko, tačiau brendant per upę sukilo didelės bangos, vaikelio svoris pradėjo slėgti jo pečius. Reprobas visgi nugalėjo upę, tačiau vaikeliui pasakė, jog jis vos nežuvo brisdamas per vandens srovę. Vaikelis į tai jam atsakęs, jog jis ant savo pečių nešė ne paprastą vaikelį, o Pasaulio valdovą ir jo kūrėją. „Aš esu Jėzus, o tu mano tarnas“- tarė jam vaikas.
  • Kristupo vardas Lietuvoje pirmąkart buvo paminėtas 1609 metais. Plačiau šis vardas buvo  pradėtas teikti trečiajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau plačiau pradėtas teikti tik devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. 2004 metais šis vardas įsitvirtino populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. 2009 ir 2012 metais jis buvo patekęs į populiariausiųjų Lietuvos vardų dvidešimtuko sąrašus. Tais metais jis buvo suteiktas daugiau nei 200 vaikų.
  • Ar vardas Kristupas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Kristoforas (Krištupas) yra minimas 07.24, 07.25  dieną. Šv. Kristoforas globoja keliautojus apsaugodamas juos nuo žaibo, mar0, potvynių ir audrų. Jis  gelbsti lankininkus, keliautojus, senbernius, valtininkus,  jūrininkus vairuotojus, prekeivius, daržininkus bei vaisių pardavėjus, knygryšius, banglentininkus, dirbančius kalnuose ir transporto srityse. Jis taip pat gelbsti kenčiančius nuo dantų skausmo bei epilepsijos. Į Šv. Kristoforą pagalbos kreipiamasi audros ir ilgų bei sunkių kelionų metu. Jo globoje yra Brunsvikas, Šv. Kristoforo sala, Rabo sala ir Vilnius.
  • Vardadienis –  Kristoforo vardadienis yra švenčiamas 05.09, 07.24, 07.25 dienomis.
  • Astrologinis simbolis- Ožiaragis
  • Skaičius- 8
  • Vardadienis- Kristupo vardadienis yra švenčiamas 05.09, 07.24, 07.25 dienomis.
  • Palankios spalvos- Rožiniai atspalviai, Geltona, Žydra, Alyvinė
  • Brangakmeniai- Deimantas, Rožinis  Kvarcas, Geltonasis Safyras, Geltonasis Topazas
  • Gėlė- Laukinė vynuogė, Kamelija
  • Planeta globėja- Jupiteris
  • Palankios dienos- Ketvirtadienis

Vardo variantai-

Krisčius, Kristis, Kristobalis, Kristobaldas, Krištupas, Kristapas, Krystops, Kristoferis, Kristoforas, Kristopher, Kristof, Kristoff, Kristoffer, Kristofor, Kristophor, Krystof, Krystopher, Krzystof, Kristophoros, Kristos, Khristos, Khristopher, Khristo, Kris, Krys, Krystos, Krysto

Šio darbštaus vyro vardo vibracijos skatina diplomatinių sugebėjimų pasireiškimą. Jis bus apdovanotas daugeliu talentų, kurie tačiau  pareikalaus didelės atsakomybės. Vyras šiuo vardu garsės savo darbštumu, konservatoriškomis pažiūromis, asmeniniu žavesiu bei stipriu atsakomybės jausmu. Kristupas gali būti gan išsiblaškęs ir linkęs pamesti asmeninius daiktus, bei turėti ypač stiprų saugumo poreikį. Šeima ir asmeniniai santykiai jo gyvenimui reikš ypač daug. Šis vyras mokės patarti, padrąsinti ar diplomatiškai bei taktiškai išsakyti savo nuomonę, tačiau iškilus pavojui, kausis be taisyklių. Vardo vibracijos skatina pasitikėti žmonėmis, kartais net nepelnytai, todėl toks pasitikėjimas gali tapti dažnų nusivylimų priežastimi. Nuo vaikystės Kirstupas gali stebinti savo tėvus sugebėjimu analizuoti, spręsti galvosūkius ar kitus logikos reikalaujančius uždavinius. Jis turėtų pasižymėti gera atmintimi bei intuicija, todėl jo įžvalgomis vertėtų pasikliauti. Karyba, verslas, kriminalistika, kelionės ir nuotykiai gali būti šio žmogaus karjeros pagrindu. Jis nebus linkęs viešai demonstruoti savo jausmų ir aplinkiniams gali atrodyti šiek tiek atitrūkęs nuo pasaulio. Toks įspūdis bus klaidingas, nes tai nebus tikrasis Kristupas. Šis žmogus puikiai orientuosis įvykių sūkūryje, tačiau greičiausiai be reikalo savo laiko ir jėgų nešvaistys. Jam turėtų sektis darbas su žmonėmis bei darbas tarp žmonių. Vardo vibracijos tap pat palankios vyrui, kurio darbas susijęs su viso kūno, rankų ar kojų judesiais.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *