Aistė

Vardas Aistė

Vardas Aistė

  • Vardo kilmė- lietuvių
  • Vardo reikšmė- Vardas Aistė yra  vedinys  iš baltų genties pavadinimo- „aisčiai“ arba „estijai“ .Manoma, jog aisčių vardas yra kilęs iš  senovės vokiečių žodžio este, kuris reiškia  „jauja“ arba  gotų  kalbos žodžio aistan, reiškiančio „gerbti“.  Dar labiau tikėtina, žodis  estijai iš pradžių reiškia  tiesiog „rytiečiai“. Gali būti, jog  senovės  germanai lotyniškajam aestii giminingu žodžiu (arba  žodžiu aisti) vadino visų į rytus nuo Baltijos jūros gyvenusių baltų ir finų genčių atstovus.  Estijus savo veikaluose minėjo ne vienas  ir ne du antikos istorikai. Genties pavadinimą „aisčiai“ pasiūlė Kazimieras Jaunius, nes senovės baltų gentys neturėjusios vieno pavadinimo. Terminas prigijo ir pradėtas vartoti kaip žodžio „baltai“ pakaitalas.
  • Aistės vardas buvo pradėtas teikti penktajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Aistės vardas labiausiai buvo mėgiamas aštuntajame ir devintajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose. Didžiausio savo populiarumo metu, kuris buvo 1996 metais, Aistės vardas buvo suteiktas  net 336 mergaitėms. Skaičiuojant nuo 1999 metų šio vardo populiarumas menkėja, tačiau jis tvirtai tebesilaiko populiariausiųjų vardų šimtuko sąrašuose. Skaičiuojant nuo 2010 metų, šis vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 100 mergaičių.
  • Ar vardas Aistė yra šventas? Ne. Šventosios Aistės nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Asterija Bergamietė yra minima 08.10 dieną.
  • Šv. Albina yra minima 12.16 dieną.
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis- Aistės vardadienis yra švenčiamas  04.19,08.10, 12.11 dienomis.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Visos skaidrios ir permatomos spalvos, Visi Žali atspalviai, Turkio, Rusvi atspalviai, Pilkšva
  • Brangakmeniai- Opalas, Smaragdas
  • Gėlė- Magnolija, Astras, Raudonoji Aguona, Rozmarinas, Laukinė vynuogė
  • Planeta globėja- Merkurijus
  • Palankios dienos- Trečiadienis ir Penktadienis
Vardo variantai

Aistėja, Austė, Austa, Aistrė, Aistra, Austra

Aistės charakteris

Vardo vibracijos skatina stiprių ambicijų pasireiškimą, asmeninės laisvės poreikį bei konkurencijos jausmą. Šio vardo nešiotoja mokės būti moteriškai žavia idealiste, tačiau bandant slopinti jos interesus, ji užsispyrusiai kausis dėl savo tikslų ir ambicijų, kad ir kokie keisti jie atrodytų iš šalies. Vardo nešiotoja nuo pat vaikystės žinos kas jai patinka, todėl ginčytis su ja gali būti gan sunku. Jeigu tėvai supratingai padės šiai mergaitei pasirinkti judėjimo kryptų, ji gali visus nustebinti savo pasiekimais. Ši moteris turės slaptą kūrybinę gyslelę, kuri gali praversti tiek kasdienybėje, tiek siekiant profesinio pripažinimo. Jai reikėtų tvirtai pasitikėti savo nuojauta ir nepasiduoti abejonėms, nes būtent kūryba gali būti jos sėkmės pagrindu. Moteris šiuo vardu gali tapti kompanijos siela ar profesionalia renginių vedėja , nes gebėjimas nusišysoti ir prajuokinti yra skatinamas būtent jos vardo vibracijų. Vardo nešiotoja gali būti apdovanota gan stipria intuicija ir sugebėjimu pamatyti abi konflikto puses bei taip sutaikyti žmones, arba tiesiog įtikinti juos savo veiksmų būtinumu. Šio vardo vibracijos gali skatinti slaptą nepasitikėjimą savimi , kuris vaikystėje greičiausiai pasireikš kaip netikėti spyriojimaisi ar tėvų bus neteisingai vertinamas kaip ožiavimasis. Tėvams reikėtų pastoviai rodyti dukrai griežtoką dėmesį ir neabejoti savo dukters sugebėjimais, kad ji taip įprastų pasitikėti savimi. Vardas ypač sėkmingas moteriai, kuri dirbs tarp žmonių ir su žmonėmis. Jis skatina bendrauti ir bendradarbiauti. Jis atneš sėkmę gydytojai, rašytojai, banko darbuotojai, sportininkei, aktorei, policininkei ar socialinės sferos darbuotojai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *