Petronelė

Vardas – Petronelė Petronelė

Vardo kilmė- Graikų

Vardo reikšmė- Petronelės vardas yra vyriško vardo Petras moteriškoji forma. Šis savo ruožtu yra kilęs iš graikų kalbos žodžio πετρος (petros), kuris lietuvių kalboje reiškia ,,uola“. Petronelės vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 2-5 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 31 kartą per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Petronelės vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui.

Ar vardas Petronėlė yra šventas? Ne. Šventosios vardu Petronelė nėra.

Šventieji globėjai-

Šv. Petronėlė yra minima 05.31 dieną. Šv. Petronėlė globoja kalnų keliautojus, Prancūzijos princus, sutartis tarp Popiežiaus ir Frankų valdovų. Šv. Petronėlė taip pat saugo nuo karštinės.

Šv. Petras apaštalas saugo nuo karštinės, kojų susirgimų ir beprotybės. Jis globoja kepėjus, tiltų statytojus, mėsininkus, laikrodininkus, žvejus, derliaus nuėmėjus, šaltkalvius , spynų dirbėjus, mūrininkus, tinklų nėrėjus, laivų statytojus, batsiuvius, mūrininkus, popiežius.

Vardadienis – Petronelės vardadienis yra švenčiamas 05.31 dieną.

Vardo variantai-

Petra, Petrė, Petronė, Petronelė, Petronija, Petronilla, Pernell, Peroline, Perrenotte, Perrette, Perrine, Perronelle, Petronella, Peyronne, Peyronnelle, Pierette, Pérette, Périne, Pétronille

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *