Urtė

Vardas  Urtė
Vardas Urtė

  • Vardo kilmė-  Daugiakilmis: Graikų , Lotynų, Skandinavų, Lietuvių, Albanų, Baskų
  • Vardo reikšmė- Vardas Urtė yra  trumpinys iš graikų kilmės vardo Dorotėja , Theodora – „Dievo dovana“; Sen. graikų mitologijoje ji buvo  dievo Okeano duktė. Šis vardas gali būti vedinys iš lotynų kalbos,-Urta-  reiškiantis spygliuota. 3 Urdė buvo senovės skandinavų likimo deivė, viena iš trijų Nornų. Vedinys iš danų kalbos  -Urte, reiškiantis – žolelė 4. vedinys iš lietuvių – Urtas- didelis noras 5.Vedinys iš albanų kalbos- išmintinga 6. Vedinys iš baskų  kalbos- vardo Ruth variantas. Vardas buvo populiariausias 2009 metais. Šiuo metu jis duodamas šiek tiek rečiau. 2013 metais Urtės vardu buvo pavadinta 261 mergaitė.
  • Ar vardas Urtė yra šventas? Ne. Šventosios Urtės nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Darata (Dora, Dorotėja) Cezarėjietė yra minima 02.06 dieną. Šv. Darata saugo nuotakas, floristus, sodininkus, akušeres, jaunavedžius, aludarius. Šv. Darata yra Pescijos (Italijoje) globėja. Šv. Dorotėja o globoja floristus. Šv. Dorotėja yra viena iš Keturiolikos Šventųjų Pagalbininkų, į kuriuos kreipiamasi susirgus. Šiai Šventųjų grupei pradėta melstis XIV amžiuje Reino krašte, greičiausiai maro metu.
  • Šv. Uršulė yra minima 10.21 dieną. Ji  yra mokinių, studentų, mokytojų, našlaičių, lankininkų ir šventos mirties globėja. Šv. Uršulė taip pat yra  yra Cologne, Delphi, Angijos, England,  Binangonan, Rizal globėja.Šv. Šv. Uršulė globoja  Mergelių salas (Anglijoje), Kelną (Vokietija), Katalikiškąjį mokymą (ypač mergaičių), Paryžiaus Universitetą.
  • Astrologinis simbolis- Svarstyklės
  • Skaičius-2
  • Vardadienis-  Urtės vardadienis yra švenčiamas 02.06 dieną.
  • Palankios spalvos-  Oranžinė, Persikinė, Lašišos, Aukso, Mėlyna, Juoda, Pilka, Violetinė
  • Brangakmeniai– Mėnulio akmuo, Aukso dirbiniai, Mėlynasis Safyras, Juodasis Perlas, Ametistas, Turmalinas
  • Gėlė- Baltasis  Jazminas, Baltoji Alyva, Mimoza, Našlaitė
  • Planeta globėja- Saturnas
  • Palankios dienos-Šeštadienis
Vardo variantai

Urte, Urta, Urtėja, Uršė, Uršulė,  Urtah, Tušė, Užė

Urtės charakteris

Šio vardo vibracijos skatina jausti  grožį bei  puoselėti savo aplinką. Vardo nešiotoja gali pasižymėti aštriu protu bei iškalba bei mokėti sėkmingai atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Tai intelektualios ir siekiančios darnos moters vardas. Ji ko gero mėgs būti žmonių apsuptyje bei nevengs jokių socialinių įvykių. Vardo vibracijos skatina gabumus kalboms ir iškalbingumą, polinkį  į skubėjimą bei norą dirbti keletą darbų iš karto. Moteris šiuo vardu turėtų pasižymėti geranoriškumu bei būti gan išsiblaškiusi. Ji gali siekti turėti viską iš karto ir leisti sau daugiau nei aplinkiniai. Jos gyvenimo tempas turėtų būti labai veržlus , todėl naujovės, pokyčiai bei permainos gali atnešti jai naudos. Moteris šiuo vardu gali sunkokai valdytis, nes tai kas jai svarbu visada bus pirmoje vietoje. Tuo pat metu ji gali mokėti dirbti komandoje ir būti nebloga derybininke.Vardo vibracijos skatina vengti priešpriešos ir konfliktų, todėl staigus atsitraukimas ir tam tikras chaotiškumas priimant sprendimus gali skirti vardo nešiotoją iš minios. Moteris šiuo vardu nebus konservatorė ir jos sprendimai aplinkinius gali stebinti. Ji turėtų būti romantiškų nuotykų, flirto ir pagundų mėgėja. Vardo vibracijos skatina sugebėjimą pragyventi iš savo rankų darbo bei artistinius polinkus. Jo nešiotojai reikės mokytis susivaldyti ir atleisti, nes polinkis rizikuoti ir siekti naujovių  turėtų lydėti ją visą gyvenimą. Vardo nešiotojai gali būti naudinga retsykiais atsisiskirti nuo pasaulio ir apmąstyti savo veiksmus, kad galėtų atgauti savo jėgas. Jai taip pat gali tekti daug dirbti, kad įrodytų aplinkiniams, jog tikrai yra verta savo vietos.

Filmukas apie vardą Urtė You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *