Diana

Vardas DianaVardas Diana

  • Vardo kilmė  lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Diana yra  vedinys iš lotynų  kalbos žodžio, reiškiančio “dieviška”. Diana buvo senovės romėnų Mėnulio ir medžioklės deivė, kurią galima prilyginti senovės graikų deivei Artemidei, taip pat globojusiai medžioklę.  Diana taip pat globojo gimdyves bei augmeniją. Jos garbei būdavo pašvęstos ąžuolų giraitės. Manoma, jog šis vardas yra indoeuropietiškos kilmės, kurio šaknis deva- reiškianti dieviška. Šis vardas tvirtai įsišaknijęs nuo antikos laikų ir yra labai populiarus Didžiojoje Britanijoje. Bene žymiausios istorijai žinomos moters Dianos priklausė karališkosioms šeimoms. Garsėjančios savo grožiu ir proto skvarbumu  Dianos De Puatje gyvenimas siejamas su karaliumi Henriku Antruoju. Ši karaliaus favoritė net 25 metus dalyvavo Prancūzijos valdyme. Velso princesės Dianos Spencer  arba kitaip dar  tituluojamos Širdžių princesės vardas siejamas su  Karališkosios Anglijos šeimos skandalais ir nuotykiais. Lietuvoje Dianos vardo populiarumas pradėjo menkėti nuo 2000 metų,  kur jis buvo populiariausiųjų vardų šimtuko viršūnėse. 2013 metais Dianos vardas suteiktas mažiau nei 30 mergaičių.
  • Astrologinis simbolis- Svarstyklės
  • Skaičius –2
  • Ar vardas Diana yra šventas? Taip.
  • Pal.Diana d’Andalo yra minima 06.08 dieną.
  • Vardadienis – Dianos vardadienis yra švenčiamas 06.09, 06.10, 08.13 dieną.
  • Palankios spalvos- Aukso, Geltona, Oranžinė, Rožinė, Žydra
  • Brangakmeniai- Aukso dirbiniai,  Mėnulio akmuo, Geltonasis Topazas, Geltonasis safyras
  • Gėlės- Baltasis jazminas, Baltoji alyva, Mimoza, Našlaitė
  • Planeta globėja- Jupiteris
  • Palankios dienos-  Ketvirtadienis

Vardo variantai-

Dijana, Diviana, Divijana, Dajana, Diandra, Dijandra, Dionė, Dione, Kiana, Kijana Didi, Didona, Didonė, Dina, Diane, Dianne, Diána, Danne, Dayann, Dayanna, Dayanne, Deana, Deane, Deandra, Deann, Deanna, Dede, Dee, DeeDee, Deeana, Deeane, Dianna, Di, Diahann, Diahanne, Diahna, Dian, Diandra, Diane, Diann, Dianne, Deandria, Diannah, Dianne, Didi, Dyan, Dyana, Dyann, Dyanna, Dyannah, Deon, Deona, Deondra, Deonna, Deonne, Deandrea, Deeandra, Deanda, Deanne, Deeanna, Deeanne, Deena, Dyanne, Dianne, Dyan

Puiki ir svetinga šeimininkė, konservatoriškų pažiūrų, vertinanti šeimos židinį ir ginanti savo giminę. Mokanti patarti ir galinti padėti , jei pati to nori. Darbšti, įžvalgi, mėgstanti savo  žodį  ištarti paskutinė. Vertinanti naujoves, keliones , ir gyvenimo malonumus. Visada žinanti ko nori ir siekianti finansinio saugumo. Gan valdinga , bet galinti įsiklausyti į kito nuomonę. Jautri ir nervinga, iškalbi, drąsi ir mokanti užsispirti.  Gali turėti daug pomėgių ir keletą įplaukį šaltinių. Vardas palankus biznierėms, dirbančioms žurnalistikos rityje, susijusioms su juvelyrika, kelionėmis, turizmu  ir tauriaisiais metalais, teisininkėms, prekybininkėms.

Dianos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Filmukas apie Dianos vardą

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Mano vardas yra Diana, bet as mekstu visas švieses spalvas ar taip gali buti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *