Cynthia

CynthiaVardas  Cynthia

Lytis – Moteriška

Kilmė – Daugiakilmis: Lotynų/Graikų

Reikšmė –  Vardas  Cynthia yra kilęs iš graikų kalbos žodžio, Κυνθια (Kynthia), reiškiančio ,,moteris iš Kynthos kalno“.Tai vienas iš senovės romėnų Mėnulio deivės Artemidės vardų. Pasak legendos ši deivė ir jos brolis Apolonas gimė šiame kalne. Sintijos vardas pasaulyje išplito tik 19 amžiuje.

Vardas Cynthia  Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 5  dešimtmetyje.Tačiau labai šis vardas neišplito. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 1 kartą per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų,  vardas Cynthia per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 5 kartus.

Ar vardas Cynthia yra šventas? Ne. Šventosios vardu Cynthia nėra.

Šventieji globėjai

Šv. Cecilija yra minima 07.08, 07.31, 08.17, 09.20, 10.01, 10.25, 11.22, 12.19, 12.26 dieną. Šv. Ceciliją minime 11.22 dieną. Ji yra kūniškos skaistybės, kankinių, kompozitorių, grojančiųjų liutnia, muzikantų, muzikos instrumentų dirbėjų, poetų, dainininkų, bažnytinių chorų ir giesmininkų globėja. Ji taip pat globoja Romos Muzijos Akademiją (Italijoje). Šv. Cecilijos globoje yra šie miestai : Acquasparta (Italijoje), Albi (Prancūzijoje).

Vardadienis – Cintijos  vardadienis yra švenčiamas       dieną.

Vardo variantai –

Cintija, Kintija, Sintija, Kynthia, Cindi, Cindy, Cyndi, Sindy, Cintia, Cinzia, Cíntia

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *