Cerera

CereraVardas Cerera

Lytis – Moteriška

Kilmė – Lotynų

Reikšmė – Cereros vardas yra kilęs iš lotynų kalbos žodžio, reiškiančio ,,augti“. Šiuo vardu buvo vadinama senovės romėnų grūdų deivė ir Deivė Motina. Cerera globojo žemdirbystę, grūdus, moteris, santuoką ir motinystę.

Cereros vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui.

Ar vardas Cereros  yra šventas? Ne. Šventosios Cereros  nėra.

Šventieji globėjai

Šv. Cecilija yra minima 07.08, 07.31, 08.17, 09.20, 10.01, 10.25, 11.22, 12.19, 12.26 dieną. Šv. Ceciliją minime 11.22 dieną. Ji yra kūniškos skaistybės, kankinių, kompozitorių, grojančiųjų liutnia, muzikantų, muzikos instrumentų dirbėjų, poetų, dainininkų, bažnytinių chorų ir giesmininkų globėja. Ji taip pat globoja Romos Muzijos Akademiją (Italijoje). Šv. Cecilijos globoje yra šie miestai : Acquasparta (Italijoje), Albi (Prancūzijoje).

Vardadienis – Cereros vardadienis yra švenčiamas dieną.

Vardo variantai –

Ceres

Cereros charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate ryški asmenybė, kurią visada lydi sėkmė. Jus lengva pastebėti, nes esate apsigimęs vadovas. Jūs mėgstate būti draugų apsuptyje ir vertinate kitų dėmesį. Kartais draugai mano, jog este šiek tiek pasipūtę ar išdidūs, tačiau tai tik pirmas įspūdis. Jūs turite puikią intuiciją, esate atvira asmenybė ir savo jausmus reiškiate aiškiai ir neperdėtai. Jūs mėgstate pajuokauti ir mokate džiaugtis viskuo ką tik pasiūlo gyvenimas. Esate daugiau optimistai nei pesimistai, tačiau nevengiate pasirodyti jausmingais. Jūsų stiliaus jausmas yra labai savitas ir ypatingas. Pavyduoliai netgi kaltina jus ekstravagancija. Jūs mėgstate prabangą ir gražų gyvenimą. Jūsų silpnybės – skubėjimas ir išsiblaškymas. Kartais pernelyg atvirai ir netikėtai išsakote savo nuomonę ar ne vietoje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *