Benajas

Vardas Benajas Benajas

Lytis – Vyriška

Vardo kilmė – Hebrajų

Vardo reikšmė- Vardas Benajas  yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio בניהו‎  (Benayahu), kuris reiškia ,,Dievas stato“ . Benajo vardas yra minimas Senajame Testemente ne vieną kartą, Šiuo vardu buvo vadinami daugiau nei 12 asmenų. Žymiausias Benajas buvo garsus karys, karaliaus Dovydo asmens sargybinis, nukovęs liūtą savo ietimi. Jis vėliau tapo karaliaus Saliamono armijos vadu.

Ar vardas Benajas yra šventas?  Ne. Šventojo vardu Benajas nėra.

Šventieji globėjai-

Šv. Benediktas yra minimas 02.12, 04,16, 05.07, 07.11 dienomis. Šv. Benediktas Nursietis yra minimas 07. 11 dieną. Jis saugo nuo karščiavimo, rožės, inkstų ligų, uždegimų ir uždegiminių ligų, tulžies pūslės akmenligės, dilgėlinės, apsinuodijimų, pagundų ir apkerėjimų. Jis globoja architektus, Bendediktinus, žemdirbius, speleologus, inžinierius, kalnakasius, mirštančiuosius, mokinius, studentus, vienuolius, savininko įrangą sunaikinusius tarnus, Italų architektus, Italijos žemdirbius. Šv. Benediktas yra Europos globėjas. Jis taip pat globoja Heerdt-ą (Vokietijoje), Norcia ir Subiaco (Italijoje). Dažnai šalia jo vaizduojamas varpelis, varnas, sudaužytas puodelis arba gyvatė, lazda.
Šv. Benediktas Labras yra minimas 04.16 dieną. Jis saugo nuo pamišimo, ir sielos ligų. Šv. Benediktas Labras globoja benamius, sielos ligonius, atstumtuosius, piligrimus ir keliautojus, nevedusius vyrus.

Vardadienis –

Vardo variantai-

Benas, Benajus, Benjaminas, Benaiah, Benyahu

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *