Klaudijus

Vardas – Klaudijus Klaudijus

Lytis – Vyriška

Kilmė – Lotynų

Reikšmė – Vardas Klaudijus yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio claudius, kuris reiškia “šlubas”. Klaudijaus vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje, tačiau labai populiarus jis nebuvo. Po 1980 metų šis vardas pradėjo sparčiai plisti ir labiausiai mėgiamas buvo devintojo dešimtmečio pabaigoje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu Klaudijaus vardas buvo suteikimas 32 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas yra teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 2007 metų, Klaudijaus vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 20 kartų.

  • Vardo skaičius – 9
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Palankios spalvos – Balta, perlų, permatomos spalvos, švelniai žalsva, žydra, balta
  • Brangakmeniai – Opalas, katės akis- balta arba žalia
  • Gėlės – magnolija- liūdesiui nuvyti,  rudeninis astras- atsisveikinimui, raudonoji aguona – paguodai, rozmarinas-atminimui, rudeninė vynuogė- broliškai meilei
  • Planeta globėja- Ketu
  • Laimingos dienos – Sekmadienis, Pirmadienis, Trečiadienis

Ar vardas Klaudijus yra šventas? Taip.

Šventieji globėjai –

Šv. Klaudijus yra minimas 04.26, 06.06 dienomis. Jis saugo nuo karštinės. Jis globoja mūrininkus, skulptorius, akmenskaldžius ir raguočius.

Šv. Klaudijus Bezansonietis yra minimas 06.06 dieną. Jis globoja Franche-Comté Orancūzijoje) ir medžio drožėjus.

Vardadienis – Klaudijaus vardadienis yra švenčiamas  02.18, 04.26, 06.06,08.07,11.04, 12.03 dienomis.

Vardo variantai –

Klaudas, Klaudiuš, Klodas, Claudius, Claudio, Claude,  Klaudijuš

Klaudijaus charakterio savybės

Klaudijus puikus draugas ir derybininkas. Jis nemėgsta konfliktų ir ginčų yra linkęs vengti. Tai švelnus, jautrus ir geranoriškas žmogus. Tačiau jis moka ir sugeba apginti savo nuomonę ir gali imtis vadovo darbo. Klaudijus supranta pinigų vertę ir moka pinigus skaičiuoti. Jam gali sektis nuosavas verslas, ypač jeigu jis susijęs su farmacija, statybomis ar amatais. Klaudijui netrūksta meninių sugebėjimų. Jis gan iškalbus ir neieško žodžio kišenėje. Klaudijui seksis darbas susijęs su rankų ir kojų judesiais. Jis gali būti aktorius ar dirbti žmonių minioje. Jam taip pat seksis tos profesijos, kuriose reikia derėtis ir bendrauti su žmonėmis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *