Alfredas

Vardas Alfredas 


Alfredas

  • Lytis – Vyriška
  • Kilmė – Daugiakilmis: Germanų/ Anglosaksų
  • Reikšmė – Vardas Alfredas yra vedinys iš senovės  vokiečių kalbos žodžių, reiškiančių  „geras patarėjas.“ Šis vardas taip pat yra vedinys iš senovės anglų  kalbos žodžių aelf ir raed, reiškiančių „elfas, nykštukas ir patarimas“.  Alfredas Didysis buvo 9 amžiuje gyvenęs Anglijos karalius, pagarėsjęs savo vertimais bei nenuilstančiomis  kovomis prieš danų užkariautojus.  Baigiantis viduramžiams vardas po truputį prarado populiarumą, tačiau vėl atgimė 18 amžiaus Anglijoje. Vienas iš žymiausių šio vardo savininkų – anglų poetas A. Tenisonas.
  • Alfredo vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 5 – 6 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 101 kartą per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Alfredo  vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 5 kartus.
  • Ar vardas Alfredas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Alfredas yra minimas 08.30, 10.09, 10.26, 12.14 dieną.
  • Vardadienis – Alfredo vardadienis yra švenčiamas 04.12, 05.20, 10.28 ir 12.14 dienomis.
  • Vardo skaičius –  3
  • Astrologinis simbolis – Liūtas
  • Palankios spalvos –Geltona, aukso, citrinos, raudona, rožinė
  • Brangakmeniai – Topazas, koralas, karneolis, raudonasis agatas
  • Gėlės – Geltonasis jazminas – džiaugsmui, delfinijumas – gyvenimo lengvumui, pakalnutė – džiaugsmui susigrąžinti
  • Planeta globėja – Marsas
  • Laimingos dienos – Antradienis, Penktadienis
Vardo variantai 

Alfas, Alfa, Alfredo, Alfred, Alfrick, Alfwold, Alf, Alfie , Fred,  Ælfræd , Alfréd, Alfredo, Fredo

Alfredo charakterio savybės

Alfredas yra labai savarankiškas, atkaklus ir veržlus. Jis drąsiai sako savo nuomonę ir nevengia pakritikuoti. Alfredas paprastai labai užsiėmęs, gali dirbti daug darbų iš karto, greitai pavargsta, tačiau linkęs dirbti tol, kol pasieks savo tikslą. Alfredai mėgsta rūpintis kitais, į juos galima atsiremti, tačiau jų pasitikėjimą reikia nusipelnyti. Jie optimistai, lengvai bendrauja, tačiau dar lengviau supyksta. Alfredas visuomet gins savo namus, teritoriją ir šeimą. Jis visada atsiminis visas skolas ir mokės paprašyti jas grąžinti. Alfredai mėgsta greitį, veržlumą, saikingą riziką. Jie yra labai kūrybingi, gali būti menininkai, aktoriai, verslininkai, amatininkai, žurnalistai. Alfredo vaizduotė labai turtinga, jis yra emocingas ir jausmingas, rūpinasi mylimais žmonėmis. Paprastai Alfredai stengiasi gyventi vadovaudamiesi sveiku protu, tačiau jiems netrūksta įdėjų ir jie vertina naujienas. Jie mėgsta keliauti, lengvai prisitaiko prie gyvenimo pokyčių, yra geri ir ištikimi draugai.

Alfredo charakteris pagal pirmąją vardo raidę

esate valinga ir daug ko siekianti asmenybė. Jūs vertinate savo asmeninę laisvę bei nepriklausomybę. Jūsų valios ir užsispyrimo užtektų keliems asmenims, todėl nebijote rėžti tiesios į akis. Mėgstate atvirumą ir esate gan tiesmukiškas, taip pat mėgstate kad viskas būtų taip kaip to norite jūs. Gyvenime jūs vertinate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios tikrai galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingi ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, pomėgis rizikuoti  ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kovų jūsų gyvenime taps mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *