Baltazaras

Vardas  Baltazaras
  • Lytis – VyriškaVardas Baltazaras
  • Kilmė – Graikų/Finikiečių/Hebrajų
  • Reikšmė – vardas Baltazaras yra  vedinys iš finikiečių kalbos žodžių, Belshatzzar, kurie hebrajų kalboje pavirto į  Bel-sarra-usur . Šaknis BA’AL  į lietuvių kalbą yra verčiama kaip ,,apsaugoti karalių”. Taigi Baltazaro vardas reiškia  „Dieve saugok karalių“. Šis vardas yra minimas ir Senajame ir Naujajame Testamentuose.  Senasis Testamentas mini paskutinįjį Babilono karalių,  Danielių Baltazarą . Jis buvo paskutinis Babilono karalius, kuris pamatė  ranką ant sienos. Šis karaliui duotas ženklas buvo  išaiškintas kaip būsima imperijos pabaiga. Baltazaro vardu buvo vienas iš trijų karalių aplankiusių kūdikėlį Jėzų.  Pagal Naujajį Testamentą į Jeruzalę atvykę trys išminčiai Kasparas, Merkelis ir Baltazaras. Jie atėjo iš Rytų šalies sekdam paskui i žvaigždę, pasirodžiusią Jėzaus gimimo išvakarėse, kuri sustojo virš Betliejaus. Lietuvoje Baltazaro vardas pirmąkart užfiksuotas Kražiuose 1681 metais. Lietuvos istorija mena Baltazarą Krosnevičių-  XVII a. pirmosios pusės Lietuvos evangelikų reformatų teologą ir dvasininką.
  • Baltazaro vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui
  • Ar vardas Baltazaras yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Baltazaras yra minimas 01.06 dieną. Šv. Baltazaras saugo nuo epilepsijos. Jis globoja sergančiuosius epilepsija, žaidybinių kortų gamintojus ir  pjūklininkus.
  • Vardadienis – Baltazaro vardadienis yra švenčiamas 01.06 dieną.
Vardo variantai 

Baltazar, Baltazer, Baltasari,  Balthasar, Balthazar, Baltasar 

Vardo deriniai

Baltazaras Danielius, Balthasar Daniel – Karalius, minimas Senajame Testamente.

Baltazaro charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti. Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *