Kilmina

Vardas – Kilmina Kilmina

Lytis – Moteriška

Kilmė – Lietuvių

Reikšmė – Kilminos vardas yra vedinys iš lietuvių kalbos žodžių, reiškiančių „ kilti, kilimas ir minėti, minima“

Ar vardas  Kilmina   yra šventas? Ne. Šventosios  Kilminos   nėra. Kilminos vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui.

Šventieji  gobėjai –

Šv. Kvintijonas yra minimas 05.23 dieną.

Šv. Kvintilė yra minima 03.19 dieną.

Šv. Kotryna yra minima 02.13, 02.22, 03.09, 03.22, 04.29, 11.25, 12.25 dienomis. Šv. Kotryna Sienietė globoja Europą ir Italiją; gaisrininkus, slaugytojus, ligonius ir patyčių aukas; visus amatininkus, kurių darbo priemonė yra ratas-kaip puodžius, malūnininkus,verpėjas, bibliotekininkus ir mokslininkus; saugoja nuo kūno negalavimų bei susirgimų, kūniškų gundymų, persileidimų, gaisrų;Vaizduojama su kryžiumi, erškėčių karūna, gėlėmis, širdimi , žiedu ir stigmomis. Kartais vaizduojama ir su knyga.
Šv. Kotryna del Riči saugo nuo ligonius. Ji globoja pypkių gamintojus ir tabako gamintojus. Šv. Kotryna yra Prato (Italijoje) globėja.
Šv. Kotryna Bolonietė yra minima 03.09 dieną.Šv. Kotryna Bolonietė saugo nuo pagundų. Ji globoja meną, menininkus, laisvuosius menus. Šv. Kotryna Bolonietė yra Bolonijos Meno Akademijos globėja.

Vardadienis – Kilminos  vardadienis yra švenčiamas 05.23 dieną

Vardo variantai

Kilmantė, Kilminta

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *