Ainetė

Vardas –Ainetė Ainetė

Lytis – Moteriška

Kilmė – Lietuvių

Reikšmė – Vardas Ainetė yra vedinys iš lietuvių kalbos žodžių, reiškiančių „ainis, palikuonis“. Šis vardas taip pat gali būti kildinamas iš suomių žodžio aino, kuris reiškia ,,vienas, vienintelis“. Šis vardas taip pat gali būti vardo Ineta variantas. Šis savo ruožtu gali būti vedinys iš graikų kalbos žodžių, reiškiančių „stiprus vanduo “ , vedinys iš lotynų „nekalta“ arba vedinys iš norvegų kalbos žodžio, reiškiančio  „žvaigždė “.  Ainetės vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas buvo suteiktas tik vienam asmeniui.

Ar vardas Ainetė yra šventas? Ne. Šventosios Ainetės  nėra.

Šventieji globėjai-

Šv. Albina yra minima 12.16 dieną.

Šv. Anastazija yra minima 12.25 dieną. Šv.Anastazija globoja kankinius, audėjus, verpėjus ir našles.

Šv. Ona yra minima 07 26, 12 15 dienomis. Šv. Ona saugo nuo skurdo ir nevaisingumo, globoja besilaukiančias moteris, gimdyves, senelius, bevaikes poras, motinas, namų šeimininkes, skurstančiuosius,megėjas ir nėrėjas, arklininkus, stalius,siuvėjas, Kanadą ir Prancūziją. Dažnai vaizduojama su knyga rankose.

Šv. Agnesė (Inesa) iš Romos yra minima 01.21 dieną. globoja sužadėtinius, skaistuolius ir skaistuoles, skautes, mergaites, mergeles, sodininkus, prievartos aukas, derlių ir vaikus. Šv. Agnietė yra Manresos (Ispanijoje) globėja.

Šv. Ina yra minima 09.08 dieną.

Šv. Inesa (Ineza) yra minima 01.21 dieną.

Vardadienis – Ainetės vardadienis yra švenčiamas  dieną.

Vardo variantai:

Ainė, Aineda, Ainetė, Aina, Ainija, Aineda,  Ainetė, Anita, Ana, Ane, Anė, Aneta, Anete, Anetė, Ani, Ania, Anija, Anika, Anikė, Aniuta, Anja, Ann, Anna, Anuš, Anuška, Annika, Ina, Ineza, Ineza, Ineta, Inėta, Inija, Ines, Ynez

Ainetės charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *