Adelaidė

Vardas – Adelaidė Adelaide

Lytis – Moteriška

Kilmė –Daugiakilmis: Hebrajų/Germanų/Italų

Reikšmė – Adelaidės vardas yra germaniško vardo Ada variantas. Šis savo ruožtu yra kilęs iš germanų kalbos žodžio adal, kuris reiškia “kilminga”. Adelaidės vardas taip pat gali būti kilęs iš hebrajų kalbos žodžio  adha, reiškiančio “ornamentas, papuošimas, aušra”. Šiuo vardu taip pat yra pavadintas  miestas Australijoje.

Garsiausioji  istorijoje šį vardą garsinusi moteris  buvo vokiečių princesė,1830 metais ištekėjusi už Britanijos karaliaus Viljamo IV . Nuo to laiko ji buvo vadinama Gerąja karaliene Adelaide. Australijos miestui buvo suteiktas jos vardas.

Adelaidės taip pat turi ir savo planetą.  1904 metais vokiečių astronomas Maksas Volfas atrado S tipo asteroidą, kuriė pavadino 525 Adelaide.

Šv. Ada globoja vienuoles

Vardadienis – Adelaidės vardadienis yra švenčiamas 07.28, 12.04, 08.30,  11.23,  12.24,  10.20 dienomis.

Vardo variantai –

Adarhilda, Adeneta, Adna, Adneta,  Adnetta, Adnette, Adonette,  Adrechild, Adrehilda, Adrehildis,  Adė,  Adulia, Adulė, Adušė, Adela, Adela, Adele, Ada,  Adelaid, Adalaide, Adela, Adelia, Adelija,  Adelle, Adelie, Adelina, Adali, Adalheida,  Adelajda, Adelicia, Adelina, Adelinda, Adelheid, Adelheide, Adelisa, Adelise, Adelita, Adelynn, Adelyte, Adalicia,  Adalina, Adaline, Adaliz, Adalyn, Addie

Adelaidės charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Jūs esate valinga ir daug ko siekianti asmenybė. Jūs vertinate savo asmeninę laisvę bei nepriklausomybę. Jūsų valios ir užsispyrimo užtektų keliems asmenims, todėl nebijote rėžti tiesios į akis. Mėgstate atvirumą ir esate gan tiesmukiškas, taip pat mėgstate kad viskas būtų taip kaip to norite jūs. Gyvenime jūs vertinate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios tikrai galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingi ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, pomėgis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kovų jūsų gyvenime taps mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *