Anastasija

Vardas – Anastasija Anastasija

  • Lytis-  Moteriška
  • Kilmė – Graikų
  • Reikšmė- Anastasijos vardas yra  vedinys iš graikų kalbos žodžio ἀνάστασις (anastasis), kuris lietuvių kalboje reiškia „prisikėlusi“ . Anastasijos vardas tradiciškai teikiamas per Šv. Velykas gimusioms mergaitėms. Anastasijos vardas ypač mėgiamas slavų kraštuose.
  • Anastasijos vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 8-9  dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 96 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau, tačiau jau eilę metų laikosi populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. 2013 ir 2014 metais jis puikavosi 93 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 40 ir 39 mergaitėms.
  • Ar vardas Anastasija yra šventas? Taip.
  • Šv. Anastazija (Anastasija, Nastė ) yra minima 12.25 dieną. Šv.Anastazija globoja kankinius, audėjus, verpėjus ir našles.
  • Vardadienis – Anastasijos vardadienis yra švenčiamas 12.25 dieną.
  • Skaičius –5
  • Simbolis- Dvyniai
  • Palankios spalvos – Turkio, žalsvai melsva, geltona, žydra, mėlyna, švelniai violetinė
  • Brangakmeniai – Akvamarinas, turkis, geltonasis safyras, geltonasis topazas
  • Gėlės – vėdrynas- žavesiui atsiskleisti, gardenija – jausmingumui
    Planeta globėja – Jupiteris
    Laimingos dienos – Ketvirtadienis, Pirmadienis, Trečiadienis

Vardo variantai-

Nastė, Anastazija, Anastase, Anastasia, Anastasiya, Anastascia, Anastasha, Anastasie, Anastassia, Anastasya, Anastatia, Anestasia, Annastaysia, Anstace, Anstice, Anastazia, Anastazya, Anastacia, Anastashia, Anastazja, Anastaizia, Annastasia, Anstey, Anastasia, Anastazja, Nastasja, Nastazija, Anastassia, Anastacia, Anastasiia, Anastasja, Nastė, Nastia, Steisė

Anastasijos charakterio savybės

Anastasijos traukia savo elegancija ir išieškotu stiliumi. Jos visada pasitempusios, pasitikinčios savimi, drąsios ir nebijančios atvirai demonstruoti savo privalumų. Anastasijos mąsto labai netradiciškai, neretai turi rimtų meninių gabumų, mėgsta prabangą ir laisvę. Jų jausmai gilūs, o emocijos beribės. Gyvenimo draugą renkasi sunkiai, nes jam kelia ypatingai aukštus reikalavimus. Viskas, kas ją supa turi būti tik aukščiausios kokybės. Tai moterys, kurios moka žavėti ir valdyti. Joms būtina scena, visuomenės dėmesys. Jos žino visas naujienas ir pačios linkusios diktuoti madas. Jų nuomonės paprastai yra klausomasi, tačiau Anastasija savo nuomonės per jėgą nebruks. Ji moka bendrauti, žibėti visuomenėje ir gundyti. Gerai išmano progreso ir naujovių svarbą ir drąsiai stengiasi pirmauti visame kame. Kartais jų nesupranta – nes jos yra pernelyg kitoniškos, tačiau jos visada yra ypatingos.

Anastasijos charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *