Henrikas

Vardas  Henrikas
Vardas Henrikas

  • Vardo kilmė – Daugiakilimis:  vokiečių/senovės anglų
  • Vardo reikšmė- Vardas Henrikas yra vedinys iš senovės  vokiečių vardo Heimrich, kuris reiškia “ namai arba karžygys ir valdžia”. Senovės anglų kalboje šie žodžiai reiškė  “ namai ir valdžia , tai yra namų valdovas”. Vardas vėliau keitėsi ir pradėtas tarti ir rašyti kaip Heinrich. Henriko vardas buvo labai mėgiamas viduramžių laikais. Šį vardą turėjo net 7  Vokietijos karaliai, net 4 Prancūzijos valdovai. Kai Normanai užkariavo Angliją, Henriko vardas pradėjo plisti ir šioje teritorijoje. Henriko vardą nešiojo net 8 Anglijos valdovai. Henriko vardas pasaulyje tebėra mėgiamas iki šiol. Ypač dažnai jis teikiamas angliškai kalbančiuose kraštuose. Lietuvoje Henriko vardas pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir dažniausiai teiktas penktajame ir šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose. Daugiausia Henrikų Lietuvoje buvo 1955 metais, kai šis vardas buvo suteiktas 115 asmenų. Skaičiuojant nuo 1980 iki 2005 metų šis vardas per metus vidutiniškai buvo suteikiamas mažiau nei 30 kartų. Nuo 2005 metų Henriko vardas teikiamas retai. Vidutiniškai per metus jis suteikiamas mažiau nei 10 berniukų.
  • Ar vardas Henrikas yra šventas? Taip.
  • Šv.Henrikas yra minimas 01.19, 05.18, 06.09, 06.10, 07.04, 07.13 dienomis. Šv. Henrikas iš Upsalos  yra minimas 01.19 dieną. Jis globoja Suomiją,ir saugo nuo audrų.
  • Šv. Henrikas Švedas yra minimas 05.18. Jis globoja Švediją ir valstiečius.
  • Šv. Henrikas (Gerasis karalius Henrikas) yra minimas 06.09 dieną. Jis globoja Bambergo ir Bazelio  miestus, Benediktinų ordiną, bevaikes šeimas, turnčiuosius fizinę negalią ar fizinių trūkumų, karalius, kunigaikščius,  bei saugo nuo nevaisingumo.
  • Šv. Haruchas yra minimas 07.15 dieną.
  • Astrologinis simbolis-  Jautis
  • Skaičius- 4
  • Vardadienis- Henriko vardadienis yra švenčiamas 01.19; 06.18; 07.13; 07.15; 07.18; 10.23 dienomis.
  • Palankios spalvos – Žalia, Aukso, Geltona, Oranžinė, Vario
  • Brangakmeniai- Nefritas, Smaragdas, Rubinas, Granatas
  • Gėlė- Nasturta, Varpelis
  • Planeta globėja – Saulė
  • Palankios dienos – Sekmadienis
Vardo variantai-

Henrich, Hendrikas, Hendrik, Henris, Enrikas, Enrike, Enrikė, Enrikis, Enrykas, Enris, Henrichas, Herkus, Haris, Genrikas, Gendrikas, Intas, Imrė, Heningas, Henri, Henry, Henrik, Henryk, Henrick, Heinrich, Heinrick, Heinric, Heinrik, Heine, Heini, Hienie, Heiny, Heiney, Heinee, Heinea, Heimrich, Heimrick, Heimric, Heimrik, Hendryck, Hendrik, Hendryk, Hendric, Hendrick, Hendryc, Henning, Hennyng, Henyng, Hemming, Heming, Hemmyng, Hemyng, Hneri, Henrie, Henrey, Henree, Henrea, Henrick, Henrik, Henrique, Henryk, Henryck, Henryc, Henric  Enrico, Enrik, Enriki, Henrik, Henryk, Enriko, Henri, Genrik, Enric, Hari, Henry, Anry, Hal, Hank, Harry, Emmerich, Heimirich, Heinrich, Henricus, Endika, Jindřich, Hynek, Henning , Hendrik, Henricus, Heike, Heiko, Hein, Henk, Hennie, Henny, Rik, Harri, Henri, Henrikki, Heikki, Émeric, Enzo,Anri Emmerich, Heinrich, Hendrik, Henrik, Heiner, Heinz, Imre, Imrus , Hinrik, Anraí, Einrí, Amerigo, Enrico, Arrigo, Rico, Hinrich, Heike, Heiko, Herry, Henryk , Américo, Henrique, Eanraig, Hendry, Henrich, Imric, Enrique, Quique

Henriko charakteris

Darbštus, sąžiningas ir įžvalgus. Vertinantis ištikimybę , stabilumą ir tradicijas, tačiau visad žinantis visas naujienas. Linkęs ginti savo nuomonę, pasižymintis puikia logika ir žvitriu mąstymu. Mėgstantis keliones, gyvenimo malonumus ir bet kokią veiklą susijusią su rizika, pavojais ir sportu. Puikus mokytojas ir patarėjas, sugebantis išklausyti ir padėti. Visad siekiantis įvykdyti visus įsipareigojimus, dažnai savo srities ekspertas. Mėgstantis tvarką ir organizuotumą. Geras vadybininkas,vertinantis turtą ir prabangą. Savo nuomonę linkęs išsakyti paskutinis. Vardas palankus visiems dirbantiems vadovaujantį darbą, politikams, aktoriams, rašytojams.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *