Mykolas

Vardas Mykolas

Vardas Mykolas

  • Vardo kilmė – hebrajų
  • Vardo reikšmė- Vardas Mykolas yra kilęs iš hebrajų kalbos žodžių מיכאל Mikael, kurie išvertus į lietuvių kalbą reiškia “ kas yra kaip Dievas”. Mykolo vardas Lietuvoje plačiau buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 2-6 bei praėjusiame  dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 102 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko viduryje. 2014 metais šis vardas puikavosi 39 vietoje ir buvo suteiktas 102 vaikams.
  • Ar vardas Mykolas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Arkangelas Mykolas yra minimas 09.29 dieną. Jis saugo karius ir jūrininkus, apsaugo nuo pagundų ir pavojų jūroje, globoja  audrų metu, taip pat saugo visus teikiančius skubią medicininę pagalbą, greitosios pagalbos mašinų vairuotojus, bankininkus, bankininkystę,  kepėjus, menininkus, mūšius, paramedikus, valtininkus, bankininkus, talpų gamintojus, mirštančiuosius, tvorų dirbėjus, Graikų oro pajėgas, prekeivius daržovėmis, prekybininkus, skrybėlininkus, riterius, policininkus, radiologus, radioterpaeutus,  skrybėlininkus, statinių dirbėjus, tvoras, aptvarus, apsaugos darbuotojus, ligonius,  valtininkus, mirštančiuosius, parašiutistus,  Ispanų policiją, jūreivius, kareivius, ligonius, ginklakalius, t.p. globoja vandentieko darbuotojus. Šv. Mykolo globoje yra šie kraštai : Baltarusija, Anglija, Vokietija, Papua, Naujoji Gvinėja, Vatikanas,  bei šie miestai : Affligem, Brecht, Briuselis ( Belgijoje), Torontas, Ontarijus (Kanadoje)  Sibenikas (Kroatijoje),  Slagelse (Danijoje), Kornvalis, Londonas (Didžiojoje Britanijoje),  Zeitz (Vokietijoje), Dunakeszi (Vengrija), Albenga, Albidona,  Alghero, Badia Tedalda, Brendola, Caltanissett, Carpineto Sinello, Castel Madama, Castiglion Fiorentino, Castrignano del Capo, Celico,  Cerveteri, Cuneo, Gaby, Gravina, Greccio, Marcianise, Pergine Valdarno, Salgareda, Sant’AngeloRomano, Saracinesco, Umbria, Vallinfreda (Italijoje);  Iklin ( Maltoje); Puebla,  San Miguel de Allende (Meksikoje); Argao, Cebu, Basey, Samar, San Miguel, Iloilo, (Filipinuose ) ; Cabo Rojo, Naranjito (Puerto Rike).
  • Šv. Mykolas Tolentinietis yra minimas 09.10 dieną. Jis globoja kūdikius, valtininkus, mirštančiuosius, skaistykloje esančias sielas, jūreivius, buriuotojus, vandentiekio darbuotojus , gyvūnus sergančius gyvūnus, bei Albi, Tolentino (Italijoje),Guimbal, Iloilo, Lambunao, Iloilo, Mati, (Filipinuose).
  • Astrologinis simbolis- Vėžys
  • Skaičius- 6
  • Vardadienis-  Mykolo vardadienis yra švenčiamas 05.05; 09.29, 05.08 dienomis.
  • Palankios spalvos- Karališkoji mėlyna, Indigo, Balta, Žydra, Žalsva, Kreminė, Vynuogių
  • Brangakmeniai-  Perlas, Safyras,
  • Gėlė-  Rožė, Sausmedis
  • Planeta globėja – Mėnulis
  • Palankios dienos- Sekmadienis
Vardo variantai

Mikas, Mika, Michael, Michaelis, Michail, Michailas, Michal, Michejus, Michel, Michėjus, Mietek, Migel, Miguel,Mikael, Mikaelis, Mikail, Mike, Mikelis, Mikhail, Mikloa, Mikolaj, Mikus, Mikalojus, Macai, Micael, mical, Micha, Michelangelo,Michelangelo, Michele, Michiel, Mihail, Mihaly, Mikell, Mikel, Mikey, Mikkel, Mikhalis, Mikohs, Miko, Mikol, Miky, Miquel, Mishca, Misha, Mychael, Mychal, Mykal, Michiel,Mckale, McKale, Mihangel,Mikeal,Mikhael,Mikko,Miksa, Mysha,Myscha

Mykolo charakteris

Praktiškas, tvirtas, taupus, kupinas jėgų ir darbštus. Pasižymės puikiu logikos  bei atsakomybės  jausmu, bus  linkęs į apmąstymus ir gilesnius apibendrinimus.  Visada atsižvelgs į kitus, bet nepamirš savo interesų. Mokės išnaudoti palankias situacijas ir įžvelgti klastą. Ilgai išliks jaunatvišku ir naudosis pasisekimu moterų tarpe. Vardas palankus vaistininkams, muzikantams, prekybininkams. Šio vardo savininkui vertėtų vengti riebaus ir aštraus maisto, taip pat saugotis peršalimo ligų ir labai atsargiai rinktis draugus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *