Silvija

Vardas  Silvija
Vardas Silvija

  • Vardo kilmė-  Daugiakilmis:  Lotynų , Arabų
  • Vardo reikšmė- Vardas Silvija yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio silva, kuris išverstas į lietuvių kalbą reiškia „miškas“. Taigi šis vardas gali būti suprantamas kaip „girinė, miškų gyventoja“. Silvijos vardas taip pat gali būti kildinamas iš arabiško žodžio  silwa, kuris  lietuviškai reiškia “panaši į putpelę”. Silvijos vardas mus pasiekė iš antikos laikų. Romėnų deivė Rhea Silvia (Rėja Silvija) globojo gamtą ir buvo laikoma brolių dvynių Romulo ir Remo, įkūrusių Romos miestą motina. Šiuo vardu buvo vadinama V. Šekspyro komedijos „Du Veroniečiai“ herojė. Šį vardą turi ir I. Kalmano operėtės herojė, to paties pavadinimo operetėje.
  • Lietuvoje Silvijos vardas pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Labiausiai mėgiamas jis buvo antrojojo praėjusio amžiaus pusėje. Daugiausia Silvijų buvo 1996 metais, kai šis vardas buvo suteiktas 120 mergaičių. Pradedant 2005 metais Silvijos vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 2010 metų, per metus jis vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 20 kartų.
  • Ar vardas Silvija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Silvija yra minima 11.03 ir 12.15 dienomis,Šv. Silvija globoja nėščiąsias ir gimdyves.
  • Astrologinis simbolis- Avinas
  • Skaičius- 1
  • Vardadienis- Silvijos vardadienis yra švenčiamas 03.10, 1.03,11.05 dienomis.
  • Palankios  spalvos- Raudona, Raudonojo vyno, Žydra, Žalsva, Balta
  • Brangakmeniai- Špinelis, Raudonasis safyras, Granatas, Katės akis
  • Gėlė- Lelija,  Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėja- Ketu
  • Palankios dienos – Sekmadienis, Pirmadienis,  Trečiadienis
Vardo variantai

Silva, Sylva, Silvana, Silvia, Silvaina, Silvanija, Silverija, Silviana, Silvijana, Silvina, Silvinė, Silvita, Silveta, Silvetė, Silvėrija, Sylvija, Silvona, Salvija, Selverina, Silvestra, Silvestrė, Zilvija, Zilva, Silviya, Silvana, Silvania, Silvie,  Silvanna, Silvanne, Silvianne, Sylvie, Sylvya, Sylvine, Sylvette,  Sylva, Sylvana,Sylvanna, Sylviana, Sylvianne, Sylvane, Sylvanne, Sylvee, Sylvette, Sylvonna, Sylvonne, Silwah, Sylwa, Sylwia,Sylwah, Sallvia, Zilvia, Zylvia

Silvijos charakteris

Silvija visada mokės išlikti gražia ir charizmatiška. Ji  ko gero bus gan užsispyrusi ir visad  pasitikės savo jėgomis. Tai nenuostabu, nes vardo vibracijos  skatina norą pirmauti bei įsitvirtinti, o taip pat dažną nuotaikų kaitą. Nors ir labai užsispyrusi,  vardo savininkė bus labai geranoriška ir gan idealistiškai žvelgs į pasaulį. Tai reikštų, jog ji bus linkusi pasitikėti aplinkiniais ir  ne visada mokės praktiškai elgtis su pinigais. Silvijos ypač sąžiningos, todėl  jeigu vardo savininkei pameluosite, jūsų  bendravimas paprasčiausiai gali nutrūkti. Moteris šiuo vardu greičiausiai bus labai darbšti ir dirbs negailėdama nei savęs nei aplinkinių. Vardo vibracijos  skatina gan stiprų savininkiškumo jausmą ir saugumo poreikį-ypač finansinio saugumo. Jo nešiotoja turėtų ypač  vertinti tradicijas, namus ir šeimą. Aplinkybėms susiklosčius, gali įvykti taip, kad savo šeimą Silvija  gins be gailesčio. Vardo savininkė ko gero gilinsis į apmąstymus, tikėjimo dalykus ir  vengs bet kokio paviršutiniškumo- tiek bendravime, tiek darbe. Sėkmė vardo nešiotoją gali lydėti jeigu jos darbas bus susijęs su rašymu, pedagogika, moksliniu tiriamuoju darbu, menu, socialiniais mokslais.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *