Nojus

Vardas NojusVardas Nojus

  • Vardo kilmė – Daugiakilmis:  Hebrajų, Ispanų
  • Vardo reikšmė- Vardas Nojus yra  vedinys iš hebrajų kalbos žodžio נוֹחַ, reiškiančio „ramus, taikus keliautojas arba guosti“. Jis taip pat gali būti vedinys iš ispanų kalbos žodžio, reiškiančio  „Taikus, taikingas“
  • Senajame Testamente minimas Patriarchas Nojus  Dievo  paliepimu  pastatė  laivą ( kitaip dar vadinamą Nojaus arka).  Patriarchas Nojus (Noah, Noach) išgelbėjo savo šeimą ir pasaulio gyvūnus nuo pasaulinio tvano.
  • Nojaus vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 7  dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 448 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau, tačiau tebesilaiko populiausiųjų Lietuvos vardų dešimtuke. 2014 metais jis užėmė 3 šio sąrašo vietą ir buvo suteiktas 391 berniukui.
  • Ar vardas Nojus yra šventas? Taip.
  • Šv. Nojus (Noe, Nowa Mawaggali) yra minimas 06.03 dieną. Jis žuvo 1886 metais 05.31 dieną kartu su kitais 21 Ugandos kankiniais. Šv. Nojus buvo beatifikuotas 1920 metais Popiežiaus Benedikto XV.
  • Patriarchas Nojus yra minimas 12.18 dieną.
  • Astrologinis simbolis- Žuvys
  • Skaičius- 7
  • Vardadienis  Nojaus vardadienis yra švenčiamas 06.03,10.24,  12.18 dienomis.
  • Palankios spalvos- Violetinė, Purpurinė, Žydra, Pilka, Chaki, Visos Žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai- Ametistas, Aleksandritas, Hesonitas
  • Palankios dienos – Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
  • Planeta globėja- Rahu

Vardo variantai-

Noa, Noė, Noy, Noj, Noa, Noah, Noe, Noel, Noeh, Nowa, Nuh, Knoa,  Noach, Nooa, Noé , Noak 

Vardo nešiotojas aplinkiniams gali atrodyti kaip gan vienišas, paslaptingas ir intelelktualus vyras. Jo draugystę užsitarnauti neturėtų būti lengva, nes jo gyvenimo privatumas bus saugomas labai griežtai. Vardo vibracijos skatina polinkį į romantiškus jausmus, flirtą ir permainas. Šis žmogus turėtų labai atsakingai rūpintis šeima, tačiau permainos , pokyčiai ir nuotykiai bus dažni jo palydovai. Vardas skatina gilumino žavesio pasireiškimą ir stiprių jausmų proveržį. Vyras šiuo vardu gali pasižymėti nuotaikų svyravimais, polinkiu į akibrokštus ir puikiu stiliaus jausmu. Jis gali turėti gydymo galių ir stipriai traukti moterų dėmesį. Šis vyras  gali būti labai intelektualus ir domėtis bet kuo, tačiau viskas kas susiję su paslaptimis, senove ir menu jį gali traukti labiausiai. Be to jam ypač gali sektis mechanikos ir elektronikos srityse. Tai protingo, talentingo ir mažai kuo pasikliaujančio žmogaus vardas. Išminties siekimas, dvasiniai ieškojimai bus pastovūs jo palydovai. Šio vardo vibracijos skatina vidinio žavesio ir charizmos atsiskleidimą, tačiau tuo pat metu jos skatina ir stiprų užsispyrimą, norą dominuoti ir valdyti. Abejonės , dvejonės, nepasitikėjimas kitų sprendimais ir išankstinės nuomonės susidarymas gali būti vardo nešiotojo bruožais. Jo gyvenimo iššūkiai susiję su bendravimu , nes aplinkiniams jis gali atrodyti tiesiog atitrūkęs nuo pasaulio. Gyvenime dažnai gali pasitaikyti momentų, kai reikės suprasti, jog tobulų nėra ir nesitikėti, jog viskas bus taip kaip jis nori. Vardo nešiotojui visada reikės skirti laiko apmąstymams, knygų ir ramios aplinkos bei gamtos prieglobsčio. Tai žmogus, kuris jausis laimingu darydamas gera kitiems, ypač silpnesniems už save. Jis sugebės atjausti kitą, tačiau giliai viduje pats trokš meilės ir įvertinimo. Rūpinimasis kitais, mokėjimas spręsti sudėtingus klausimus ir pedagoginis talentas gali jį išskirti iš minios. Jam reikės mokytis suvaldyti pyktį ir norą priimti staigius ir nepamatuotus sprendimus bei norą pasiduoti kompensacinėms reakcijoms.

Nojus You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *