Jokūbas

Vardas  Jokūbas
Jokubas

  • Vardo kilmė- Hebrajų
  • Vardo reikšmė- Vardas Jokūbas yra yra kilęs iš hebrajų kalbos šaknies עקב , kuri gali būti verčiama  „ sekantis paskui (Jahvę) arba griebiantis už kulno”.  Pagal kitą vardo kilmės aiškinimą, spėjama, jog šis vardas yra kilęs iš kitos šaknies Ya’aqov’el  ir turėtų būti verčiamas „tesaugo Dievas” Jokūbo vardas yra minimas Biblijoje.  Pasak Senojo Testamento,  Jokūbas buvo jauniausiasis Izaoko ir Rebekos sūnus. Jis  gimė įsitvėręs į savo dvynio brolio Ezavo kulną. Kad ir būdamas jaunesniuoju broliu,tačiau šis pergudravo brolį ir įgijo pirmagimio teises ir palaiminimą. Jokūbas buvo vedęs  dvi žmonas, kurių vardai buvo Lėja ir Rachelė. Abi jos buvo seserys.  Jis susilaukė dvylikos sūnų, kurie vėliau tapo dvylikos žydų genčių patriarchais. Jokūbo vardas buvo mėgiamas visais laikais. Jokūbas gerbiamas ir  islamą išpažįstančiose šalyse. Jis mėgiamas Turkijoje.  Šį vardą turėjo ne vienas šventasis asmuo. Jokūbo vardą nešiojo net 7 Anglijos karaliai ir 6 JAV prezidentai. Šiuo metu šis vardas yra labai mėgiamas JAV. Tent jis buvo pats populiariausias vardas nuo 2009 iki 2012 metų.
  • Jokūbo vardas Lietuvoje pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Tačiau iš tikrųjų pamėgtas tik devintajame dešimtmetyje.Skaičiuojant nuo 1990 metų, šio vardo populiarumas didėja kasmet. Devintojo dešimtmečio pabaigoje jis patenka į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašą. 2011 metais, šis vardas buvo ketvirtasis populiariausiųjų vardų dešimtuke.
  • Ar vardas Jokūbas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Jokūbas yra minimas 02.07, 05.03, 06.01, 07.25, 08.06 ir 11.28 dienomis. Šv. Jokūbas globoja mokytojus
  • Astrologinis simbolis- Žuvys
  • Skaičius- 7
  • Vardadienis- Jokūbo vardadienis yra švenčiamas 05.03,06.01, 07.25, 11.28 dienomis.
  • Palankios spalvos- Violetinė, Purpuro, Mėlyna, Pilka, Chaki, Visos Žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai- Aleksandritas, Ametistas, Hesonitas
  • Gėlė- Levanda, Rožinė geranija
  • Planeta globėja- Rahu
  • Palankios dienos- Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Jokubas, Jakobas, Jakubas, Jokūbas, Jikūbas, Diegas, Džeimsas, Kimas, Seumas Santjagas, Santijago,Siamas, Žakas, Jakob, Jokub, Jokūb, Jokūbs, Jaco, Jacob, Jacobi, Jacoby, Jacobie, Jacobey, Jacobo, Jacobus, Jamie, Jakob, Jakobo, Jakub, Jakov, Jacobe, Jacobs, Jakobs, Jaykob, Jaycob, Jacques, Jacojt, Jacque, Jock, Jocke, Jok, Jacue, Séamas, Seamus , Séimí, Seymour, James, Jay, Jake, Jakes, Jimmy, Jakov, Jakub, Hakob, Jagu, Kuba, Kubik ,Jaak, Jákup,Xaime, Jákovos,Iakob,Kimo, Ya’akov, Jacobo, Jaime, Diego, Iago, Santiago, Tiago, Giacobbe, Giacomo, Jacopo, Jakubbu, Yankev, Yankl, Yankel, Yankele, Jaume, Xaume, Kubuś, Iacobus, Iacomus, Chacko, Yakob, Jayms, Jammes, James, Jaap, Koos, Santiago, Sjaak, Jacó, Jaime, Iago, Tiago, Diogo, Jacques, Jame, Gemmes, Gemme,  Jacomo, Iacob, Iame, Яков, Яша, Iakopo, Jaakko, Seumas, Sheumais, Jamsey, Hamish, Yakup, Яків,Ясько,Яцко, Siam,Iago, Jakab,Giacôbê, Yakoob, Yaakoub, Yacub, Yakob

Jokūbo charakteris

Mažasis Jokūbas nuo mažų dienų stebins savo gudrumu, švelnumu ir noru patikti. Jo įgimti gabumai lengviausiai pasireikš dirbant su žmonėmis ir keičiant jų gyvenimus. Vardo vibracijos skatina polinkį į apmąstymus, todėl vargu ar dažnai sutiksite žmogų šiuo vardu triukšmingoje aplinkoje.  Tiek tikėjimo paslaptys,tiek  mokslinės analizės metodai jam bus vienodai įdomūs, todėl šis žmogus visada sugebės įtikinamai apginti savo požiūrį. Šio vardo vibracijos skatina pomėgį pedantiškai planuoti savo veiksmus ir ką nors organizuoti arba tiesiog kurti grandiozinius planus. Vaikas šiuo vardu gali būti  šiek tiek užsisvajojęs ir dažnai suaugusių išsakytą nuomonę priims už gryną pinigą, todėl meluoti jam tiesiog negalima. Jis  labai sunkiai pakęs išdavystę ar apgaulę, todėl   patyręs nuoskaudą gali visiškai uzžsisklęsti savyje. Bendraujant su šiuo vaiku būtina visiška pagarba jo asmenybei ir rimti paskatinimai. Jeigu šis vaikas turės kasdieninių įsipareigojimų, jis jausis labai laimingas . Paauglystės metu šio vardo nešiotojas gali būti ypač jautrus, įtarus ir pasižymėti ypač stipria nuotaikų kaita, todėl buvimas gamtoje ir sportas jam ypač palankūs.

Filmukas apie vardą Jokūbas You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *