Birutė

Vardas Birutė 

Vardas Birutė

  • Vardo kilmė- lietuvių
  • Vardo reikšmė- Vardas Birutė  gali būti siejama su „byrančiu sniegu“ arba vaisingumu. Kunigaikštienė ir vaidilutė Birutė buvo kunigaikščio Kęstučio žmona ir Lietuvos valdovo Vytauto motina. Bychovco kronikoje užrašyta legenda apie vaidilutę Birutę, kuri gyveno Palangoje ir buvo pasišventusi pagonių dievams. Ją pamatė, įsimylėjo,  pagrobė ir vedė kunigaikštis Kęstutis. Birutės sūnus Vytautas vėliau tapo krikščionimi tačiau kunigaikštienė Birutė iki mirties išliko ištikima savo dievams ir  buvo palaidota Palangoje ant kalniuko, kuris ir dabar dar vadinamas Birutės kalnu. 1925 m. Kovo 1 d. Kauno įgulos karininkų žmonos įkūrė karininkų šeimų moterų draugiją kuriai nuo 1935 m. dar pridėtas LDK Birutės vardas. Šiuo metu draugija vadinasi Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų draugija.
  • Birutės vardas Lietuvoje plačiau pradėtas teikti trečiajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Labiausiai mėgiamas jis buvo 1959 metais kai buvo suteiktas net 878 asmenims. Šiuo metu šis vardas yra retas. Skaičiuojant nuo 1999 metų Birutės vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 10 kartų.
  • Ar vardas Birutė yra šventas? Ne. Šventosios Birutės nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Berlinda yra minima 02.03 dieną.
  • Šv. Bernadeta yra minima 02.18 ir 04.16 dienomis. Šv. Bernadeta saugo negalavimų ir ligų, skurdo. Ji globoja pajuokiamus dėl savo nuolankumo, vargšus, piemenis ir piemenaites, ligonius. Šv. Bernadeta yra Lurdo (Prancūzijoje) globėja.
  • Šv.Berta yra minima 03.24, 07.04, 07.18, 05.01, 05.15 dienomis. Šv. Berta Kavrilietė (minima 03.24 dieną) yra Montano ir Cavriglia (Italijoje) globėja. Šv. Berta Avenietė yra minima 05.01 dieną. Ji  saugo nuo pamišimo.
  • Astrologinis simbolis-  Liūtas
  • Skaičius- 3
  • Vardadienis- Birutės vardadienis yra švenčiamas 02.05 dieną.
  • Palankios spalvos- Aukso, Citrinos, Geltona, Balta, Žalsva, Žydra, Vynuogių
  • Brangakmeniai- Topazas, Perlas, Kalnų Krištolas, Kvarcas, Menulio Akmuo, Žalsvas Agatas, Baltas Nefritas
  • Gėlė- Geltonasis Jazminas, Delfinijumas, Pakalnutė
  • Planeta globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos- Pirmadienis

  Vardo variantai

Birūta, Biruta, Birulina, Birenė, Birytė, Birvėta, Bira, Birė

Birutės charakteris

Moteris šiuo vardu  greičiausiai bus puiki derybininkė ir  linkusi pagelbėti nelaimėje. Vardo vibracijos skatina tam tikrą drovumo pasireiškimą, todėl, nors ir būdama labai draugiška, šio vardo nešiotoja lengvai įsižeis , jeigu jos veiksmai nebus įvertinti ar pastebėti. Birutė visada sugėbės apginti savo nuomonę ir apsaugoti savo šeimą , tačiau niekada  nežengs pirmo žingsnio konfliktui įžiebti. Šio vardo vibracijos skatina stiprų partnerystės jausmą bei  nuoširdų atsidavimą, kartais net kenkiant sau pačiai. Jo nešiotojai  ypač būtinas materialinio saugumo jausmas, bei  ideali tvarka ją supančiuose namuose, todėl tėvai turėtų skatinti ir vertinti dukters pastangas tvarkytis. Moteris šiuo vardu savo meilę  bei rūpestį bus linikusi įrodyti praktiškais darbais, vengdama rodyti savo asmeninius jausmus ar daugiažodžiauti, todėl aplinkiniai gali jos tiesiog nesuprasti ir vertinti  tvarkos poreikį kaip valdingumo ar pedantiškumo išraišką. Jos gyvenimas gali tapti nesustabdoma darbų virtine, todėl nevertėtų stebėtis, jog mobilusis telefonas yra neatsiejama Birutės gyvenimo dalis. Ji visada pasiekiama ir nudirba 5 darbus iš karto. Ši moteris bus  ypač taupi bet mokės sukurti prabangos atmosferą namuose, jeigu to reikalaus jos visuomeninė padėtis. Ji vertins padorumą bei stabilius ryšius, tačiau bus linkusi į slaptus romantiškus nuotykius, kurie gali tapti labai stiprių pergyvenimų priežastimi. Vardo vibracijos skatina sugebėjimą ilgai išlikti jaunatviška bei mokėjimą laiku atsidurti tinkamoje vietoje. Jo nešiotoja mokės pasiekti savo tikslų sulaukdama  netikėtos pagalbos. Vardas ypač palankus farmacininkėms ar verslininkėms užsiimančioms importu ar eksportu.

Birutės charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos. Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti . Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *