Agilė

Vardas  Agilė

Vardas Agilė

  • Vardo kilmė- Daugiakilmis
  • Vardo reikšmė-  Vardas Agilė gali būti kildinamas iš arabiško žodžio Aquilla. Šis žodis šverstas į lietuvių kalbą reiškia“ Išmintinga“. Agilės vardas taip pat gali būti vedinys iš vyriško vardo Agilis. Agilio vardas yra kilęs iš  lotynų kalbos žodžio  Aquilla, kuris lietuvių kalboje  reiškia  “ Erelis“. Erelio vardu taip pat vadinamas įr žvaigždynas. Yra vardo aiškinimų, teigiančių, jog vardas Agilė yra vardo Agota variantas. Šis savo ruožtu yra kilęs iš graikų žodžio Agathos ir reiškia „gera“. Agatais taip pat vadinami pusiau brangūs akmenys.
  • Agilės vardas yra retas Lietuvoje. Jis buvo pradėtas teikti septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.  Skaičiuojant nuo 1970 metų, šis vardas buvo suteiktas tik šiek tiek daugiau nei 50 kartų. Skaičiuojant nuo 2000 metų, šis vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 10 kartų.
  • Šventieji globėjai –
  • Šventoji Akvilė minima 01.23 dieną.
  • Šventoji Akvilina minima 06.13 dieną.
  • Šv. Akvilinas minimas 10.19 dieną.
  • Astrologinis simbolis- Žuvys
  • Skaičius- 7
  • Vardadienis- Šv. Agilis minimas 08.30
  • Palankios spalvos- Violetinė, PurpuroŽydra, Pilka, Chaki, Visos žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai- Ametistas, Aleksandritas, Hesonitas
  • Gėlė- Levanda, Rožinė geranija
  • Planeta globėja-Rahu
  • Palankios dienos- Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis

Vardo variantai

Akvilė, Akvilina, Akvilija, Akvilytė, Aga, Agė, Agija, Agilija, Agilita, Agita, Agitė, Agūna, Agata, Agatė, Agatha, Agota, Agotė, Eigotė, Aquilla, Aquil, Aquileo, Aquill, Aquyl,  Acquilla, Aquilina, Aquiline, Aquilene, Aquileena

Agilės charakteris

Vardo vibracijos skatina filosiškai žvelgti į gyvenimo sunkumus. Agilė greičiausiai bus mergina spinduliuojanti ramybe ir taika. Ji nefantazuos,  bet bus linkusi praktiškai įvertinti  tai, ką gyvenimas gali jai suteikti. Vaikystėje ir ankstyvoje jaunystėje Agilė gali būti ypač jautri, nes šio vardo vibracijos skatina suvokti pasaulį pasitikint savo nuojautomis. Jai gali iškilti sunkumų susidūrus su melu ar neteisybe, todėl tėvai privalėtų dukrai skirti ypač daug meilės ir atidos. Vardo nešiotoja nuo vaikystės žinos kas jai patinka, todėl svetimos nuomonės jai primesti nepavyks. Siekdama savo tikslų Agilė  niekada  nedvejos ir nesustos. Jeigu kliūtys , skiriančios  ją nuo troškimų objekto bus ypač didelės, ji sugebės išlaukti, kol jos pačios išsisklaidys. Vardo vibracijos skatina kūrybinių galių proveržius, kurie gali  apspręsti  šios moters gyvenimo ritmą ir būdą. Viskas , ką Agilė darys, greičiausiai pereis per jos asmeninio suvokimo prizmę. Jos gyvenimui taip pat  ypač svarbūs bus  meilė, motiniškas rūpestis ir žmogiškų santykių  šiluma. Negalėdama užsiimti mėgiama veikla, Agilė gali prarasti ramybę, pasiduoti nerimui , nemigai ar pergyvenimams. Tėvai ir artimieji taip pat turėtų suprasti, jog vardo savininkei reikalinga asmeninė laisvė. Agilė sunkiai priims patarimus iš šalies ir stengsis išlikti nepriklausoma, kas beatsistiktų. Kartais ji gali elgtis ypač egoistiškai ir įtariai, ypač  bandant suvaržyti jos veiksmus.  Vardo savininkę turėtų lydėti sėkmė,  studijuojant tiksliuosius mokslus ar filosofiją.

Iš esmės esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelus savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *