Augustė

Vardas AugustėVardas Augustė

  • Vardo kilmė- lotynų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Augustė yra  vedinys iš lotynų kilmės vyriško vardo Augustus. Išverstas į lietuvių kalbą, šis vardas reiškia  „garbinga, didinga, garbinama “. Augustos vardu senovės Romoje buvo tituluojamos imperatorienės. Šis vardas buvo mėgiamas Vokietijos ir Anglijos karališkosiose šeimose. Lietuvoje Augustės vardas  buvo pradėtas teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Plačiau vartoti jis buvo pradėtas tik aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Šis vardas jau daugiau kaip 15 metų yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. Daugiausia Augusčių buvo 2006 metais, kai šis vardas puikavosi septintoje populiariausiųjų vardų dešimtuko vietoje ir buvo suteiktas 284 vaikams. Skaičiuojant nuo 2010 metų, Augustės vardas per metus vidutiniškai suteikiamas apie 220 kartų.
  • Ar vardas Augustė yra šventas? Ne. Šventosios Augustės nėra.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Augusta yra minima 03.27 dieną. Šv. Augusta yra Ceneda ir Serravalle (Italijoje) gobėja.
  • Šv. Augustina Pietrantoni yra minima 11.13 dieną. Šv. Augustina globoja prievartos aukas,kankinius ir pajuokiamus dėl savo nuolankumo. Šv. Augustina saugo nuo nuskurdimo.
  • Šv. Augustinas yra minimas 05.27 , 08.03, 08.28 dienomis. Jis globoja teologus. Šv. Augstinas iš Hipo yra minimas 08.28 dieną. Jis globoja aludarius.
  • Astrologinis simbolis- Jautis
  • Skaičius- 4
  • Vardadienis- Augustės vardadienis yra švenčiamas 08.03, 08.28 dienomis.
  • Palankios spalvos- Visi Žalios spalvos atspalviai, Oranžinė, Geltona, Vario, Aukso
  • Brangakmeniai- Smaragdas, Nefritas, Špinelis,  Granatas
  • Gėlė- Nasturta, Varpelis
  • Planeta globėja- Saulė
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis

Vardo variantai-

Gustė, Gustina, Gustenė, Augusta, Auguste, Augustėja, Augustina, Augustyna, Agustina, Augustėja, Austina, Austyna, Augustine, Agostina,  Agostine, Augusteen, Augustyna, Agusta, Agustia, Austina, Austyna, Austen, Austin, Austine, Avgusta, Avgustina,  Ostina, Ostinija  

Vardo vibracijos skatina tvarkos, metodiškumo bei pedantiškumo pasireiškimus, todėl tėvams nereikėtų stebėtis, jog mažosios Augustės gyvenimas greičiausiai bus planuojamas minutėmis. Moteris šiuo vardu pasižymės puikia nuojauta todėl jos patarimų nereikėtų praleisti pro ausis. Vardo nešiotoja greičiausiai  bus linkusi gilintis į visas galimas paslaptis, bei nuodugniai aiškintis kylančias problemas. Dėl tokio būdo aplinkiniams ji gali atrodyti kiek atitrūkusi nuo kasdienybės. Retsykiais Augustei bus privalu  atsitolinti nuo aplinkinių ir skirti laiko tik savo asmeniniams poreikiams, kad  vėliau galėtų sėkmingai bendrauti su aplinkinias. Tėvai turėtų žinoti apie tokią būtinybę ir netrukdyti dukters.  Visada vertėtų prisiminti, kad griežtoka disciplina bus būtina šio vaiko auginimui. Mažoji Augustė gali būti tikru laimės kūdikiu, plaukiančiu pasroviui ir greičiausiai bus linkusi ilgai abejoti prieš priimdama  kokį nors sprendimą. Ji visada mokės laiku atsidurti tinkamoje vietoje , bei visada nepreikaištingai atrodys. Šis vardas atneš sėkmę, jeigu jo nešiotoja rinksis menininkės, rašytojos, muzikantės, aktorės ar politikės karjerą.

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *