Šparagai „Ariana“

Šparagai Ariana

Kaip ir kodėl šis šparagų patiekalas pavadintas Arianos vardu išsiaiškinti nepavyko. Vienok šį patiekalą pagaminti nesunku, na o šparagai visuomet buvo  laikomi prabangos simboliu. Šitaip paruošti  šparagai yra gaivūs ir  gali patenkinti net princesės Arianos skonį. Šiuos šparagus galite patiekti prie kepsnių, keptos žuvies arba tiesiog juos valgyti kaip gan prabangų atskirą daržovių patiekalą.  Patiekalui paruošti jums prireiks  šiek tiek šparagų, ir nedidelio gabalėlio sviesto.

Išeiga:

4 žmonėms pavaišinti jums prireiks:

  • 12 šparagų stiebelių
  • 1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų
  • 1 arbatinio šaukštelio sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
  • Papuošimui reikalingos kelios citrinos skiltelės ir  kelios petražolių šakelės.

Kaip paruošti šparagus Ariana?

Šparagų odeles nulupti- nuo apačios į viršų. Baigiant lupti reikia palikti  maždaug 6 cm nenuluptos odelės ties viršūnėle. Nulupti šparagai troškinami garuose tol kol suminkštėja, bet dar išlieka šiek tiek traškūs – apie 10-15 minučių.

Sezamo sėklos paskrudinamos gilioje sunkioje špižinėje keptuvėje ant mažos ugnies. Jas reikėtų skrudinti tol, kol jos taps gražios auksinės spalvos. Po to keptuvę nukelti nuo ugnies ir į karštas sėklas įmaišyti sviesto gabalėlį. Į gautą padažą palengva įmaišyti citrinos sultis.

Šparagus iškloti į pašildytą lėkštę ir juos užpilti sviesto ir sezamo sėklų padažu. Puošti citrinos skiltelėmis su petražolėmis.

Skanaus:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *