Dovas

Vardas DovasVardas Dovas

  • Vardo kilmė-  Daugiakilmis: Lietuvių / Hebrajų
  • Vardo reikšmė- Vardas Dovas yra vedinys iš  lietuvių kalbos žodžio, reiškiančio  „dovana“ . Šis vardas taip pat gali būti hebrajų kilmės vardo Dovydas trumpinys, kuris reiškia „mylimas“
  • Ar vardas Dovas yra šventas? Ne. Šventojo Dovo nėra.
  • Šventieji globėjai – Šv. Dovydas yra minimas 12.11, 12.30 dienomis.  Jis globoja Velsą ir karvelius.
  • Vardadienis – Dovo vardadienis yra švenčiamas 01.17, 12.24 dienomis.
  • Astrologinis  simbolis- Žuvys
  • Skaičius– 7
  • Palankios spalvos- Violetinė, Purpuro, Geltona, Aukso, Oranžinė, Vario
  • Brangakmeniai- Ametistas, Aleksandritas, Rubinas, Granatas, Raudonasis safyras
  • Gėlė-  Levanda, Rožinė geranija
  • Planeta globėja- Saulė
  • Palankios dienos-  Sekmadienis, Pirmadienis
  • Vardo variantai-

Dovis, Dovijus, Dovainas, Dovaidas, Dovilas

Atkaklus, atsargus ir užsispyręs. Dovas neskraidys padebesiais, bet tvirtai leis šaknis į žemę. Šio vardo savininkas vertins finansinį saugumą ir savo šeimos interesus. Jis neskubės rizikuoti, o prieš ko nors imdamasis išsisaiškins viską iki panagių. Jo namuose  gal ir nebus prabangos, tačiau kąsnį juodai dienai  vardo savininkas visada turės. Šio vardo nešiotojas mokės vertinti užstalę ir pats gali būti puikiu virėju arba kulinaru. Jis vertins asmeninį ir šeimos privatumą, todėl nebus linkęs girtis savo pasiekimais ir pergalėmis. Vardo savininkas gali būti puikiu techninės sferos darbuotoju, finansininku, detektyvu arba teisininku. Jis nebus linkęs pasitikėti aplinkiniais, tačiau mylimiems žmonėms bus ištikimas ir pakantus net ekstravagantiškiausiems jų kaprizams. Visgi, jo kantrybės bandyti nevertėtų, nes šio vardo nešiotojas savo žodį bus linkęs ištarti paskutinis, ir tik įvertinęs visus “už” ir “prieš”. Jis  taip pat gali tapti puikiu mokytoju, profesoriumi arba mokslininku. Dovas nebijos naujovių, tačiau visos naujovės pasiekiančios jo namus turės būti praėję išbandymų periodą. Jis turės puikią atmintį ir nelengvai atleis jam padarytas skriaudas. Jis taip pat nebijos keisti nusistovėjusios tvarkos, jeigu tai atneš tikrą o ne įsivaizduojamą naudą. Šio vardo savininkas gali pagarsėti ypač originaliomis idėjomis ar netikėtais sprendimais. Vardas atneš sėkmę rašytojui, mokslininkui ar socialinės srities darbuotojui.  Šio vardo nešiotoją vyersniame amžiuje  gali varginti stiprūs arterinio kraujospūdžio svyravimai bei akių susirgimai.  Draugystė ypač palanki su žmonėmis gimusiais tarp Liepos 10 ir Rupjūčio 20 dienos. Romantiški santykiai  nebus vaisingi su partnere, kurios gimimo data susiprastina iki 8.

Dovo charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *