Vincentas

Vardas Vincentas
Vardas Vincentas

  • Vardo kilmė Lotynų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Vincentas yra vedinys iš lotynų kilmės vardo Vincentius. Šis savo ruožtu yra kilęs iš lotyniško žodžio vincere, kuris reiškia „nugalėti “. Taigi vardas reiškia Nugalėtojas. Vincento vardas buvo mėgiamas ankstyvos krikščionybės laikotarpiu. Šį vardą turėjo ne vienas šventasis asmuo. Jis buvo ir yra mėgiamas Italijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, ispaniškai ir angliškai kalbančiuose kraštuose. Vincento vardą garsino garsus prancūzų dailininkas V. Van Gogas. Lietuvoje Vincento vardas pradėtas teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu, kuris buvo 1938 metais, šis vardas buvo suteiktas 59 asmenims. Šiuo metu Vincento vardas išgyvena savo atgimimą. Skaičiuojant nuo 2010 metų, Vincento vardas per metus vidutiniškai suteikiamas maždaug 25 vaikams.
  • Ar vardas Vincentas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Vincentas yra minimas 01.22, 01.27, 04.05, 05.24,  09.25, 09. 27, 10.14 dienomis. Šv. Vincentas  de Polis yra minimas 09.27 dieną. Jis saugo nuo raupsų, globoja labdaros darbuotojus, labdaros organizacijas, arklius, ligonines ir ligoninių darbuotojus, raupsuotuosius, kalinius, savanorius, Madagaskarą, Portugaliją, Chitignano (Italijoje), Lisaboną (Portugalijoje), Villamara (Ispanijoje). Šv. Vincentas padeda surasti pamestus daiktus ir gelbsti visus, kuriems reikalinga dvasinė pagalba. Jis  taip pat yra vynuogių augintojų, vyno ir acto gamintojų globėjas.
  • Šv. Vincentas Ferreri yra minimas 05.05 dieną. Jis globoja plytininkus, plytelių ir šaligatvių klojėjus, santechnikus, statybininkus. Šv. Vincentas Ferreri yra Calamonaci , Castellarmini (Italijoje), Leganes (Filipinuose) globėjas.
  • Vardadienis – Vincento vardadienis yra švenčiamas 01.22,01.27,04.05, 05.24, 06.04, 07.19,08.07, 08.25, 09.27, 10.14, 10.27 dienomis.
  • Astrologinis  simbolisOžiaragis
  • Skaičius- 8
  • Palankios spalvos –Rožinė, Žalia, Turkio, Rusvi atspalviai, Pilka, Balta
  • BrangakmeniaiDeimantas, Rožinis kvarcas, Smaragdas
  • GėlėPiliarožė, Kamelija
  • Planeta globėja- Merkurijus
  • Palankios dienos-  Trečiadienis, Penktadienis
Vardo variantai

Vincas,Vincė,Vincentijus, Vincentius,Vincents, Vinicents,Vincenzo,Vinicent, Vinny,Vinnie, Vizenz,Vikenti,Vinko, Vin,Vince,Vicenç, Vicent, Vincenc, Cenek, Vinzent, Vinzenz, Vincenzo, Enzo, Vincente, Vincentius, Wincenty, Vicente, Vikenti, Vikentiy, Vikentije Vincenc, Vicente, Bikendi, Bence, Uinseann

Vincento charakteris

Nuoširdus, ištikimas ir patikimas. Turintis puikų stiliaus jausmą, aistringas ir jausmingas. Linkęs globoti tuos kuriuos myli ir pavyduliauti. Gal būti nenuspėjamas. Vertinantis tradicines vertybes ir šeimą, tačiau nevengiantis dėmesio ir flirto. Mėgstantis būti dėmesio centre, tačiau visada išlaikantis atstumą. Žvitriai mąstantis, lengvai įvertinantis situaciją ir mokantis ją išnaudoti. Mokantis laiku atsidurti tinkamoje vietoje ir laiku ištarti reikiamą žodį. Žavus ir nepriklausomas, mėgstantis ir vertinantis grožį bei prabangą. Neieškantis žodžio kišenėje ir nevengiantis sukritikuoti. Nelengvai įtakojamas iš šalies, sunkiai apgaunamas. Gali turėti puikią intuiciją.Visada užsiėmęs, daug keliaujantis ir daug dirbantis. Mėgstantis dirbti keletą darbų iš karto. Linkęs pasiduoti savo įgeidžiams ir mėgstantis riziką. Originalus ir kūrybingas, mėgstantis pirmauti ir nevengiantis to siekti. Vardas palankus aktoriui, gydytojui, žurnalistui, politikui, sportininkui, stambiam verslininkui ir visiems dirbantiems komunikacijų bei ryšių srityje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *